SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

Välkommen till Foc Farsta Cobras Dam - Vi blir bättre tillsammans!
Lagbild från hösten 2021.

Hösten 2020 startade vi äntligen upp damrekreation!

 
Vi har under detta året växt till hela 45 deltagare och deltagit i seriespel (div 3) under säsongen 21/22. Då vi växt så fort måste nu tyvärr pausa intaget av nya spelare säsongen ut.
 
Är du intresserad av att delta till säsongen 22/23 så gör du en anmälan på länken nedan:
 
 
 
PS: Ni vet väl om att vi har 2 SM Guld och 10 SM medaljer för damer. Nu kör vi igen!
Referat: Vallentuna Hockey Lady Vets - FOC Farsta IF
Cobras går från klarhet till klarhet
2022-03-31 06:51
Succébackparet Jeanette Stener och Elisabeth Behm Fredin

Farsta gjorde en grym insats när laget mötte serieledarna Vallentuna på bortaplan i söndags. Cobras chocköppnade med ett mål efter några minuter, och fortsatte sedan att bjuda på hårt motstånd hela vägen tills slutsignalen ljöd.

 

Det har nu gått drygt fem månader sedan Cobras spelade sin allra första seriematch – och det mot just Vallentuna. Då slutade matchen med 13-0 till Vallentuna, och Farsta var glada över att bara ha överlevt.

 

-Den utveckling som har skett är enorm! Förra matchen mot Vallentuna var vi livrädda och några av oss höll till och med varandra i hand i båset innan vi skulle ut. Det kändes som en scen innan ett slag från Game of Thrones eller The Gladiator. Den här gången flög Cobras ut på isen och satte helt respektlöst press på serieettan direkt, säger lagets skadade backklippa och tillika statistikexpert Camilla Sandholm.

 

Det var också Farsta som gjorde matchens första mål när talangfulla forwardbulldozern Emma Hedstrand fiskade upp pucken bakom motståndarmålet och tryckte in den köksvägen. De som eventuellt trodde att det skulle bli en lätt match för Vallentuna kunde inte ha mer fel. Farsta fortsatte att hålla emot defensivt och sticka upp i offensiva räder.

 

-Det var en fröjd att se att Vallentuna fick kämpa för att få till sina anfall och jag tror att vi överraskade dem rejält, säger Jessica Nilsson som blivit en nyckelspelare i Cobras försvar under säsongen.

 

I periodpausen stod det 2-1 till hemmalaget och det var inte bara i båset det var svettigt.

-Jag var ensam i Farstaklacken och satt mitt bland hängivna Vallentunasupportrar som var rejält nervösa bitvis, och hörde samtal om vilken otrolig utveckling som skett i Farstas lag, säger Camilla Sandholm och hänvisar till sin egen maxpuls på 126 slag där på läktaren.

 

Mot slutet av matchen var Vallentuna tvungna att ändra taktik med en spelare som ”fiskade” för att stänga matchen. Domaren tycktes känna sympati för cobrorna och efter en synnerligen stressig situation framför Farstas mål där Cobras motade bort flera farliga skott sade han till synes lättat ”Nära skjuter ingen hare!”.

 

Matchen slutade 4-1 till Vallentuna, vilka fantastiska framsteg för Farsta sedan första mötet.
Nu laddar cobrorna om och börjar räkna ner till seriestarten i höst. På återseende!

Referat: FOC Farsta IF - Lidingö Lady Vikings HC
Fenomenala Farsta fortsätter framåt
2022-03-24 08:00
Järngänget där de flesta körde 5 matcher under en och samma helg

Vilken helg det var för Cobras som började med fyra tuffa matcher på cup i Eskilstuna i lördags, och fortsatte med ett seriemöte mot Lidingö i rasande fart i söndags.

 

Stärkande hotshots, nattliga kebabrundor och partydans i omklädningsrummet var som sig bör en del av inslagen under lagets allra första cup. Cobrorna spelade även en hel del hockey och mötte Linden, Salem och Österåker.

 

-I mitten av cupen gör vi våra 3 bästa matcher som jag sett hittills, och det laget åstadkom i Eskilstuna är ett enormt stort steg i rätt riktning, säger den stolte tränare Joakim Mannerstål.

Det blev inga segrar för Cobras, men laget lyckades kriga fram allt tätare matcher mot motståndare som tidigare legat ett längre steg före.

 

-Farsta har förbättrats på så många fonter, framförallt att tänka hockey och spela som ett lag. Det kanske låter klyschigt men så är det verkligen! enligt Mannerstål som skötte tränarjobbet med den äran – och sedan checkade ut för en minst sagt välförtjänt vila.

 

För cobrorna var det däremot bara att ladda om igen för att dagen efter ta emot Lidingö hemma i säsongens näst sista seriematch ledda av dynamiska duon Martina Bojstedt och Märta Laurin.

 

Cobras hade farten uppe efter cupen och lyckades verkligen vara med från start denna match, så till den milda grad att det ropades ”Nu tar vi det lite lugnt!” från båset.

 

-Matchen mot Lidingö visade verkligen hur långt laget har kommit. Att det är ett gäng fullt av krigande, envisa kämpar visste vi redan – men att efter 4 stentuffa matcher dagen innan kunna ladda om och kliva ut på isen och redan från första minut hålla ett superhögt tempo är enormt imponerande. Att dessutom kunna bibehålla samma tempo till slutsignalen går är fantastiskt, säger Martina Bojstedt.

 

Om man lyssnade noga kunde man uppfatta suset hos motståndarlaget som måhända togs på sängen av Farstas utveckling från senaste mötet i december. Dessutom hyllades Cobras målvaktsgigant Annica Dejfors öppet av Lidingös coach. 

 

Cobrorna har också börjat tuffa till sig vilket märktes när lagkapten Mari Klackenberg åkte på knock med huvudet före, men själv blev den som fick sitta i utvisningsbåset. Försvarsgeneralen Anne Sundström gjorde också en effektiv rörelse som ledde till en 2-minutare på bänken.

Matchen slutade 0-4 efter en riktig kämpainsats av både laget och de vikarierande coacherna, men de senare var lite hårda i sin recension av sig själva i tränarrollen. Som Märta Laurin sammanfattar det:

-Det gick jättebra, det var bara rörigt i början, i mitten och på slutet!

Referat: IFK Österåker Vikings HC - FOC Farsta IF
Stor spridning av Cobrasyndromet
2022-03-16 10:32
Cobrorna som mötte Österåker i lördags

Farsta mötte Österåker på bortaplan i lördagskväll, en match som började med ett ovanligt avspänt Cobras med en stor dos helgkänsla i benen men där Farsta tog sig samman och kom att spendera rekordlånga sammanhängande stunder i anfallszon.

 

-Jag älskar att vi var på deras sida så mycket och tryckte på i anfallen! Det är en stor utveckling från förra mötet med Österåker, säger forwardfantomen Jenny Söderkvist.

 

Cobras tycks inspireras av Djurgårdsklackens ”Full fart framåt – håll tätt bakåt!” men glömmer måhända den defensiva biten en smula när det är så mycket roligare att ösa på offensivt.

-Vi är lite stillastående idag men vi blir allt bättre i anfallszon och när vi pressar våra motståndare ger det tydligt resultat. Det är ett jobbigt sätt att spela hockey så det bir viktigt med off-iceträningen i sommar, säger coach Sebastian Wivallius.

 

En som gjorde succé var ettriga Åsa Harada. Österåker valde att allt som oftast sätta två av sina tyngsta spelare på att markera henne när hon ställde till trubbel framför motståndarmålet.

-Åsa gör en otroligt bra match, hon är seriens absolut jobbigast spelare att möta, hon ger aldrig motståndaren tid att andas och är väldigt ofta i rätt position, enligt Wivallius.

 

En stor eloge går också till lagets målvakter Annica Dejfors och Tatsiana Prudnikevic som fortsätter att göra enorma framsteg och svarar för mycket fina insatser även när det övriga laget inte riktigt är med från start.

Annica Dejfors gör tillexempel en otrolig räddning när hon blockar en retur med en tekniskt klockren förflyttning längs isen.

 

Matchen slutade 8-0 till hemmalaget, men resultatet är inte på långa vägar så intressant som det medicinska tillstånd huvudstadens samlade läkarexpertis lyckats ringa in de senaste dagarna.

 

Olika kliniker och mottagningar har fullkomligt invaderats av synnerligen vältränade kvinnor i sina bästa år, med diverse hockeyrelaterade skador. Läkarna har valt att kalla det Cobrasyndromet, för oavsett om det gäller skadade knän, avslitna ledband eller mutförsök för att få handledsfrakturer gipsade så att hockeyhandsken passar – så finns en tydlig gemensam nämnare.
Samtliga sökande har nämligen bara en enda desperat undran:

-Kommer jag att kunna spela cup i helgen?!!

 

För kommande helg väntar cuppremiär i Eskilstuna där det allra grymmaste laget från Farsta får chans att visa var skåpet ska stå.
Break a leg! Or not…

Referat: FOC Farsta IF - IFK Salem Ivies
Tangerat målrekord för offensiva Cobras
2022-02-23 16:16
Cobras målgörare Annika och Mari

Skakigt, fantastiskt och envist – så sammanfattar tränare Joakim Mannerstål Farstas hemmamöte mot Salem i söndags då en trevande inledning byttes till en makalös andraperiod.

-Enligt min mening gör vi vår bästa 2:a period sedan jag kom in i detta fantastiska gäng, säger Mannerstål.

 

Efter en tuff första akt för cobrorna med ställningen 0-6 kläcktes en ny måldrottning när envisa Annika Grövik överraskade målvakten med ett snabbt handledsskott. Farsta fortsatte sedan att stressa motståndarna och för andra gången i världshistorien gjorde laget två mål i samma match när Mari Klackenberg visade hockeyn från dess allra vackraste sida och nätade efter ett elegant anfall.

-Det är så fantastiskt roligt att få spela hockey igen omgiven av den obeskrivligt grymma energi som alla i och kring laget ger. Jag känner mig nästan som 15 år igen, korta stunder i alla fall! säger Klackenberg som är en av få cobror som nosat på hockeyn i tonåren.

 

Cobras fick verkligen smak för det offensiva spelet under matchen och ville gärna bita sig kvar i anfallszon även när pucken inte gjorde det, vilket ledde till att domarna fick blåsa sig vimmelkantiga av alla offsidelägen.

-Att vissa spelare väljer att åka offside 1, 2, 3 och 4 gånger – är ändå ganska roligt och visar att vi kanske också behöver träna lite mer på de situationerna, konstaterar Joakim Mannerstål med ett leende.

 

Salem blev märkbart pressade i andra perioden då Farsta vann skottstatistiken och lagen gjorde 2 mål var. I takt med att matchen jämnade ut sig, blev det allt ruffigare på planen och placeringssäkra backen Elisabeth Behm Fredin blev inskickad i sargen av en motståndare, men kunde stå pall tack vare muskler av stål.

-Jag har aldrig sett fram emot träning så mycket som jag gör med hockeyn, och det bästa med att vara en Cobra är att det är en så härligt prestigelös stämning i laget! säger Behm Fredin.

 

Trots underläge gjorde flera spelare det lilla extra i slutet av matchen med fantastiskt hemjobb och snygga passningar. Resultatet 2-8 lovar gott inför framtiden – nu väntar målregn framöver!

Referat: Boo HC - FOC Farsta IF
Lex Märta - Cobras kollektiva superkraft
2022-02-15 12:00
Cobras får taktiktips och pepp i matchpausen

Boo bjöd upp Cobras till dans på bortaplan i söndags kväll. Ett ytterst taggat Farsta fick en tuff start med ett bakåtmål efter 18 sekunder, men som vanligt svarade cobrorna med att kriga till sista matchsekunden.

 

-Vi förlorade matchen de första 10 minuterna, det känns som att det fanns mycket nervositet och det tog tid att komma in i tempot. Men sedan höll vi jämna steg med Boo och jag tycker att vi förtjänar ett par mål, säger tränaren Sebastian Wivallius som utlovar finslipning av målskyttet framöver.

 

En cobra som var på god väg att näta var kvicka jubilaren Christina Behm Velenik, som med bubbel väntandes på kylning därhemma fick fart på skridskorna som aldrig förr och kom loss till ett farligt friläge. Farstas kedjor hittar verkligen sitt samspel allt bättre och slingrade runt och satte press i anfallszon mer än någonsin tidigare.

 

Coach Sebmaster W säger att det är inspirerande att Cobras alltid håller huvudet högt och jobbar sig tillbaka, och nu har denna söderortssisu äntligen fått ett namn - Lex Märta!  För trots att Farsta låg under med 8-0 visade urstarka Märta Laurin vad det innebär att vara en Cobra när hon fullkomligt vräkte sig över sin motståndarback för att stoppa pucken i försvarszon med bara sekunder kvar av matchen.

-Jag hatar att förlora och särskilt med stora siffror så jag var förbannad där i slutet av matchen.  Jag är ganska bra på att kasta mig - men orimligt dålig på att komma på fötter igen så man får ju välja sina tillfällen! förklarar Märta Laurin.

 

Det är det som så fullständigt definierar laget - att spelarna aldrig ger upp, alltid backar varandra och fortsätter att älska hockey - oavsett vad siffrorna på tavlan visar. Dessutom tycks spelarna besitta en formidabel förmåga att växeldra ett nästan osannolikt gott humör. Eller som Märta Laurin beskriver det:

-Det här peppiga gängen är det absolut bästa! Efter en 8-0 förlust går 21 spelare ut i omklädningsrummet och jublar över hur mycket bättre laget blivit sedan vi började. Den 22:a spelaren - det vill säga jag - tinar upp i bilen på väg hem!

 

Snart är det dags för fest igen när Cobras tar emot Salem hemma på söndag. Väl mött 10:30!

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Partners