SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977

Foc Farsta IF - Ishockeyföreningen söder om söder

Välkommen till Foc Farsta Ishockeyförenings officiella hemsida! 

Alag
Referat: Foc Farsta IF - Åkers/Strängnäs HC
Ett effektivt Åker/Strängnäs tog revansch
2023-09-30 14:00, Alag
Kim Miller försöker sig på ett skott mot ett täckande försvar emedan broder Max är beredd på att assistera.

I gårdagskvällens träningsmatch i Farsta Ishall tog ett effektivt Åker/Strängnäs revansch för förlustmatchen mot oss. tidigare iveckan. Slutresultatet blev 7-2 till gästerna trots att det var FoC Farsta som i större delen av matcheen förde spelet. Men Åkers spelarna var effektiva framför mål och tog till vara på både bjudningar och misstag som vi gjorde. Deras två första mål kom dessutom till efter att vi dragit på oss utvisningar. Dessvärre var effektiviteten, som Farsta spelarna visade upp i bortamatchen mot Åkers tidigare i veckan, helt borta. Denna kväll skapade laget massor av chanser och vann dessutom skotten med 37-28 men missade dessvärre mång givna målchanser och dessutom några lägen där man var helt ensam med Åkers målvakt. 

Alag
Referat: Åker/Strängnäs HC - Foc Farsta IF
Seger mot Åker/Strängnäs HC
2023-09-27 15:00, Alag
En nöjd Isac "GT" Guve Törling efter att ha gjort sitt andra mål i matchen mot Åker/Strängnäs HC

Det blev seger med 5-2 för FoC Farsta vid tisdagskvällens träningsmatch mot Åker/Strängnäs HC i Åkers Styckebruks Ishall. Killarnaa i Farsta var påslagna direkt från matchstarten och visade ingen respekt för motståndarna som är ett etablerade i div 2 och har många skickliga spelare i sitt lag.

Efter en jämn första period, som slutade 1-1, lossnade spelet fullständigt för vår del under de första 10 minuterna i den andra perioden då våra spelare visade upp en otrolig effektivitet och gjorde fyra mål inom loppet av 7 minuter. Efter vårt femte mål kände dessutom tränaren i Åker/Strängnäs sig tvingad att byta målvakt trots att denne så långt hade gjort en bra match och inte kunde lastas för baklängesmålen.

Effektiviteten har varit en del som vi saknat i de tidigare träningsmatcherna varför det var en fröjd att se hur alla spelare nu i denna match var effektiva och verkligen gav allt samt spelade för laget.

I den avslutande perioden spelade vi av naturliga skäl på resultatet och såg till att vi inte gick bort oss men trots det skapde vi en hel del vassa chanser. Åker/Strängnäs spelarna tappade delvis humöret och drog också på sig ett matchstraff då det hade gått 13:29 av den 3:e perioden efter det att Åkers spelaren Viktor Madell "sänkt" vår back Daniel Kårström med en ful armbågstackling som träffade Daniel mitt i ansiktet. Dessbättre kunde "Kåre" som han kallas i laget, fortsätta efter att under några byten blivit omhändertagen i båset. 

Alag
Referat: Trångsunds IF - Foc Farsta IF
Knapp förlust mot Trångsund efter diskutabelt domslut
2023-09-23 16:00, Alag
En glad Sebastian Jyttner tackar Isac Guve Törling för den läckra passningen han fick när han stänkte in 2-1 ledningen för Farsta

Fredagkvällens träningsmatch mot Trångsund blev en tät och jämn match som spelades stundtals i ett högt tempo. Matchen slutade 4-2 till Trångsund efter att Trångsund avgjorde i den tredje perioden med 2 mål varav det sista i de allra sista minuterna av perioden.

 

Resultatet kunde dock ha varit ett annat om inte ett omdiskuterat domslut satt käppar i hjulet för Farsta. Det omdiskuterade domslutet kom då ställningen var 3-2 till Trångsund och det var c:a 6 minuter kvar av matchen då Farsta kvitterade till 3-3. Situationen som blev omdiskuterad var att Marcus Glansborg fick tag i pucken när han var i den egna zonen och drev pucken genom mittzonen varefter han tog sig förbi "Trånkans" back och ensam med målvakten lyfte han pucken i nät. Dock protesterade Trångsundspelarna högljutt hos domaren då en av deras spelare hade tappat klubban i samband med en kamp om pucken med Calle Kimell i vår försvarszon. Dessvärre föll domaren för trycket och märkligt nog underkändes målet, trots att den aktuella situationen var "gammal", varefter domaren tilldelade vårt lag en utvisning för slashing gällande den tidigare händelsen nere i vår försvarszon det vill säga i situationen före det att Glansborg fick tag i pucken.

 

De flesta tyckte nog att det var mycket sent att döma för en eventuell förseelse så lång stund efter händelsen. En annan reflektion som man gör är att eftersom man nu dömde bort målet och tilldelade oss en utvisning borde man ju också ha ställt tillbaka klockan till den tid då förseelsen skedde men dessvärre justerade domarna inte heller matchuret. 

Alag
Referat: Foc Farsta IF - Gnesta IK
Tisdagskvällens träningsmatch mot Gnesta avbröts
2023-09-20 15:00, Alag
Tisdagskvällens match mot Gnesta avbröts efter två perioder på grund av broken ice

Tisdagskvällens match mot Gnesta avbröts efter två perioder på grund av "Broken Ice". Det var efter en tackling mot sargen som isen gick sönder på två ställen invid sargen.  Dessvärre har detta hänt vid två tidigare tillfällen efter det att den nya sargen kom på plats förra hösten. När matchen avbröts, och de 50-talet åskådarna fick gå hem, var ställningen 1-1 

 

Alag
Andra träningsmatchen för A-laget
2023-09-18 09:35, Alag

I morgon , tisdag den 19/9, är det dags för säsongens 2:a träningsmatch för A-laget. Det är den blivande seriekollegan Gnesta HC som kommer på besök. De båda lagen möttes för några veckor sedan i Gnesta och då vann FoC Farsta med 5-4 efter en dramatisk sista minut där Gnesta först kvitterade till 4-4 då det endast återstod 25 sekunder av matchen och på den korta tid som återstod av matchen lyckades FoC därefter, på den korta återstående matchtiden, med konststycket att sätta segerpucken till 5-4  

Nyheter från våra lag
 
Partners