SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977

Foc Farsta IF - Ishockeyföreningen söder om söder

Välkommen till Foc Farsta Ishockeyförenings officiella hemsida! 

Alag
Referat: FOC Farsta IF - Trångsunds IF
Snöplig förlust mot Trånkan
2023-11-28 21:13, Alag

Matchen mot Trångsund, som avslutade grundserien, blev en svängig historia där Trånkan såg ut som en klar vinnare efter två perioder då de ledde med komfortabla 4-1. Men killarna i vårt lag gav inte upp utan jagade reducering och redan i den tredje periodens andra minut kom också en reducering till 2-4 och bara några minuter senare, i spel 5 mot 4, kom också den andra reduceringen som innebar 3-4 efter att Trånkan dragit på sig en utvisning. När det endast återstod 54 sekunder av matchen kom också kvitteringen till 4-4, detta trots att vi var en man mindre på banan efter att vi dragit på oss en utvisning, varför alla räknade med en förlängning av matchen. Men när det återstod endast 6 sekunder av matchen drogs rullgardinen ner för oss efter att Trånkan lyckats få in segerpucken genom ett slumpskott från en mycket snäv vinkel

Anmälan till Xmas open 2023 öppen!
2023-11-22 22:00

Foc Farsta Ishockey bjuder in till årets roligaste turnering i form av Christmas Open och Christmas Open Jr. Turneringen arrangerades första gången 2006 och nu är det dags att spela en rolig blandturnering i hockeyns tecken. Bland tidigare års deltagare återfinns bland annat: Vilmos Gallo, Max Lindholm, Dmytro Timashov, Linus Högberg m.fl.

 

Spelplats:

FOC Farsta Ishall

 

När?

Fredagen den 22 december 2023.

 

För Senior: Samling/Incheckning: 17:15. Första matchen: 18:00. Slut cirka 22:30.

För Junior: Samling/Incheckning: 15:30. Första matchen cirka: 16:00-16:15. Slut: 17:50.

 

Vilka får vara med?

För Senior: Spelare födda, 2011 och äldre.

För Junior:  Spelare födda 2012-2015.

 

Måste man spela i FOC Farsta för att få vara med?

Nej, alla är välkomna till Senior oavsett klubbadress! (Junior, tillåter vi bara Foc Farsta)

 

Hur går cupen till?

 

För Senior: Vi tar in anmälningar, delar sedan upp 5 lag som spelar ett rakt gruppspel där 1-2 gör upp i en final om fem lag, semifinal/final vid 4 lag. Det blir 4-5 matcher beroende på hur många lag och hur långt ditt lag går. Speltid 18 minuter rullande tid. Klockan stannar sista minuten.

 

För Junior: Vi spelar 4mot4 i en 1/3 delsplan med målvakt. Vi tar in anmälningar, delar sedan upp 6 lag som spelar ett rakt gruppspel där alla möter alla. Det blir 5 matcher totalt.

 

Anmälningsavgift:

 

För Senior: 100 + adm.avg för FOC Farsta spelare. 200 + adm.avg för externa spelare + Free Agents (ingen klubb).

 

För Junior: 50kr + adm.avg. för samtliga anmälda.(enbart Farsta-spelare)

 

Anmälan och annat roligt hittar du på vår bokningssida!

Alag
Referat: Mälarö Hockeyförening - FOC Farsta IF
Knapp förlust mot Mälarö
2023-11-22 11:07, Alag
Hoppet tändes efter Isac Guve-Törlings reduceringsmål till 2-3

Det blev en knapp förlust i gårdagskvällens bortamatch mot Mälarö HF. Matchen slutade 2-4 efter en från vår sida dålig 1:a period, som slutade i underläge med 0-3, reste sig laget och gjorde två hyfsade perioder där den 2:a perioden vanns med 2-1 och den 3:e perioden slutade  0-0. Dessvärre innebär detta att vi inte kan ta oss till Alltrean av egen kraft men möjligheten finns ändå kvar eftersom Älta förlorade sin hemmamatch mot Solna i går kväll med 3-6. Förutsättningarna är att om vi vinner vår hemmamatch mot Trångsund nu på fredag och Älta förlorar mot Nynäshamn samma kväll hamnar vi på samma poäng och då blir målskillnaden den som avgör. Älta har just nu +2 i målskillnad emedan vi har -6 vilket innebär att det för oss gäller att spela offensivt och producera många mål framåt i matchen mot Trånkansamtidigt som Nynäshamn slår Älta med så många mål som möjligt. 

Alag
Referat: FOC Farsta IF - Gnesta IK
Bottennapp i gårdagens match mot Gnesta
2023-11-18 21:35, Alag
Viktor Hejdenberg gjorde FoC Farsta enda mål i gårdagskvällens match mot Gnesta

Trots en perfekt inledning av matchen med ett ledningsmål redan i matchens andra minut slutade fredagskvällens hemmamatch mot Gnesta i en stor besvikelse. Gnesta som spelade taktiskt och målmedvetet kunde åka hem med alla 3 poängen efter en 6-1 seger. Förhoppningarna innan matchen var att vi genom en seger skulle ta ett steg närmare vårt mål om att efter Grundserien spela i fortsättningsserien Alletrean, men nu ser det mer darrigt ut för att det målet skall nås eftersom vi måste vinna de två återstående matcherna för att klara det. 

Alag
Viktig match mot Gnesta i morgonkväll
2023-11-16 15:27, Alag

I morgon kväll, fredag den 17/11 kl. 19:30 kommer serietvåan Gnesta på besök till Farsta Ishall för att möta FoC Farsta. Gnesta har, på sina 10 spelade av 12 matcher, samlat ihop 17 poäng emedan vi själva har samlat ihop 15 poäng men vi har då en match mindre spelad. Således är det en "6-poängsmatch" som gäller varför vi kan räkna med att det blir en hård fight och en kamp om pucken i varje situation. Utgången är oerhört viktig för båda lagen eftersom de fyra första lagen i serien går till Alltrean och inför morgondagens match är det just nu fem lag som krigar om dessa fyra platser och det blir inte sämre av att samtliga fem lag ligger inom tre poängs marginal från varandra. 

 

 

 

Nyheter från våra lag
 
Partners