SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977

Foc Farsta IF - Ishockeyföreningen söder om söder

Välkommen till Foc Farsta Ishockeyförenings officiella hemsida! 

Alag
Referat: FOC Farsta IF - Boo HC
Komfortabel seger mot BOO
2023-01-29 16:00, Alag
Max Miller gjorde sina första mål i FoC Farsta och blev därmed också 2-målsskytt i matchen

Det var ett "taggat" lag som som kom ut på isen i fredagskvällens match mot BOO och det blev  också en komfortabel seger med 6-2 efter stundtals mycket bra spel från vår sida. Vi dominerade matchen rakt igenom men effektiviteten var något sämre och tots mängder av målchanser gjorde vi "bara" två mål på de 19 skott vi hade under den första perioden. Dessvärre släppte vi onödigt in BOO i matchen under den andra perioden och spelet utjämnades något men i den tredje perioden tog vi återigen hand om kommandot i matchen. Vi fick dessutom tre stycken 2-målskyttar i Max Miller, som gjorde sina första mål i FoC tröjan, och broder Kim Miller samt Isac "GT" Guve Törling.

Alag
Hemmamatch mot BOO på fredagkväll
2023-01-25 14:00, Alag
Kim Miller blev 2-måls skytt vid förra hemmamötet mot BOO som slutade 7-1 till FoC Farsta. Här efter 4-1 målet

På fredag kväll, den 27 januari, har vi nästa seriematch i Hockeytrean Östra B då vi möter BOO HC på hemmaplan i Farsta Ishall med matchstart kl. 19:30.

Matchen är mycket viktig för hur vår slutliga placering i serien blir. För närvarande leder Brödernas serien på 44 poäng och får väl också anses klara seriesegrare även om det i teorin ännu finns möjlighet för några lag att gå förbi dem. Vinnare av serien är också direktkvalificerad för spel i Kvalserien till Hockeytvåan emedan lag nr 2, där FoC Farsta just nu är placerad på 33 poäng, och lag 3, som inför denna omgång är Älta på 28 poäng, får spela Playoff till kvalserien mot lag 2 och 3 i Hockeytrean Östra A. De lag som placerar sig som 2:or i respektive serie får hemmafördel i två av de tre  matcher som Playoff spelas i. 

Alag
Referat: KTH:s Ishockeyförening - FOC Farsta IF
Viktig seger mot KTH
2023-01-21 10:30, Alag
Isac "GT" Guve Törling och Alexander "SP" Söderman Persson irriterar KTHs försvar

En viktig seger togs i gårdagskvällens sena och jämna bortamatch mot KTH. Matchen slutade med seger för oss med 3-1 efter att Oscar Nelson brutit sin måltorka genom att i matchens slutskede sätta 3 - 1 pucken i tom bur efter att KTH tagit ut sin målvakt och pressade på för att få till stånd en kvittering.

 

Genom segern stärkte vi vår position som 2:a i kampen om den 2:a och 3:e platsen i serien vilka ger plats i playoffspel för deltagande i kvalserien till div 2. Eftersom Nyköping, som är den ene konkurrenten om dessa platser, i går förlorade sin match mot Tullinge på bortaplan och Älta, som är den andre konkurrenten, vann komfortabelt på hemmaplan mot Mälarö betyder vår seger att vi nu ligger 5 poäng före båda dessa lag. Dock har dessa båda lag en match mindre spelad men det är en match dem emellan vilket gör vårt läge för att ta en av playoffplatserna lite gynnsammare.

Alag
Referat: Foc Farsta IF - Älta IF
Blek insats i returmötet mot Älta
2023-01-18 15:00, Alag
Isac Guve Törling och Alexander Söderman Persson framme och irriterar vid mål

Tisdagskvällens match mot Älta, som slutade med siffrorna 2-7, blev en match "vi helst vill glömma så fort som möjligt" som flera av våra spelare sa efter matchen. Vid bortamatchen mot Älta fungerade allt och femmorna höll i hop och vi dominerade spelet i alla tre perioderna. I gårdagskvällens match var det precis tvärtom lagdelarna hölls inte ihop och spelarna tog inte jobbet vilket innebar att Älta fick dominera matchen.

Foc Farsta Cobras Dam
Referat: FOC Farsta IF - Hässelby Kälvesta HC Lightning Ladies
Cobras klara för Alltrean
2023-01-18 07:24, Foc Farsta Cobras Dam
Cobras slutar fyra i tabellen och är klara för Alltrean

Grundseriens sista match spelades mot Hässelby Kälvesta HC Lightning Ladies på hemmaplan. Kontroll, fart och press – spelsystemet satt som en smäck!

Nyheter från våra lag
 
Partners