SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977

Foc Farsta IF - Ishockeyföreningen söder om söder

Välkommen till Foc Farsta Ishockeyförenings officiella hemsida! 

Alag
Referat: FOC Farsta IF - Boo HC
Så kom den - 6:e raka segern för A-laget
2022-12-03 11:45, Alag
Isak Guve Törling visade vägen genom att göra 1-0 målet redan efter 4.48 i den 1:a perioden

Fredagkvällens storseger med 7-1 över BOO blev lagets 6:e raka seger. Laget gjorde en rätt igenom bra match och segersiffrorna var närmast i underkant. Segern innebar också att FOC Farsta klättrade upp på en andra plats i serien vilket innebär att det blir en tidig seriefinal på söndag då vi möter serieledande Brödernas Hockey Kl. 17:30 hemma i Farsta Ishall.

 

Den numer välkända hejaklacken från FOC:s ungdomslag hade för kvällen utökats även med en hel del föräldrar och ledare vilket gjorde att det var liv i "luckan" under hela matchen. Efteråt fick många av spelarna skriva autografer till sina små klubbkamrater som kämpar för att en gång i framtiden ta över och ta på sig A-lags tröjan.

Alag
Blir det 6:e raka segern för A-laget?
2022-12-01 10:36, Alag
Ett domartecken som vi vill se många gånger i morgondagens match mot BOO! Malcolm Nordström jublar efter att ha gjort mål mot Tullinge.

I morgonkväll, kl. 19:30 i Farsta Ishall, har A-laget möjligheten att ta sin 6:e raka seger i HockeyTrean då BOO HC kommer på besök. Det blir det andra av tre möten som ingår i årets serie. Det första mötet, som skedde för fyra veckor sedan i BOO:s hemmarena, vann vi efter en jämn match med 3-1. 

Foc Farsta Cobras Dam
Referat: FOC Farsta IF - Wings HC Arlanda
Nära skjuter ingen hare
2022-11-30 06:28, Foc Farsta Cobras Dam
Timeout och taktik inför spel i powerplay

I söndagens match mötte Cobras för första gången Wings HC Arlanda. Ett lag som förra säsongen spelade i damrekreation div 2, och nu har gjort oss sällskap i division 3.
Det var en jämn match med flera chanser åt båda håll där Wings till slut drog det längsta strået och vann matchen med 0 – 2.

Alag
Referat: KTH:s Ishockeyförening - FOC Farsta IF
Femte raka segern för A-laget
2022-11-28 14:53, Alag
Calle Mogård, Calle Kimell och William Lindh rör om i KTH:s försvar strax innan 3-0 målet. Foto: Janne Kårström

Vårt A-lag tog sin femte raka seger i matchen mot KTH på fredagskvällen. Segern innebär att vi nu är uppe på tredjeplats med lika många poäng som tvåan Nyköping men med ett mål sämre i målskillnad. Förändring på det kan ske redan den inkommande helgen då vi har två matcher i följd hemma i Farsta Ishall. På fredagkväll den 2/12 kl. 19:30 möter vi BOO HC och på söndagkväll den 4/12 kl.17:30 möter vi serieledarna Brödernas. 

 

Matchen mot KTH var en relativt jämn match som vi kontrollerade på ett förtroendeingivande sätt och framåt tillvaratog vi de chanser som skapades. Dessutom spelade vårt försvar tillsammans med David Elfvengren i mål lungt samt vårdat och såg till så att KTH spelarna vid de flesta tillfällen fick spela och skjuta från kanterna.  

Alag
Bortamatch mot KTH i morgonkväll kl. 20:30
2022-11-24 12:23, Alag
Malcolm Nordström var 2-målsskytt när vi vann med 2-1 i den senaste matchen mot KTH. Foto: Janne Kårström

I morgonkväll, fredag den 25/12, har A-laget bortamatch mot KTH i HockeyTrean. KTH, som vi mötte för tre veckor sedan på hemmaplan och där vi då vann med 2-1, har ett antal duktiga spelare och är ett mycket svårspelat lag vilket inte minst senaste hemmamatchen visade. Vid den matchen blev Malcolm Nordström matchvinnare genom att göra våra båda mål och vår målvakt David Elfvengren spikade igen i målet efter att KTH lyckades få in sin enda puck. David visade då vilken bra målvakt han är med en räddningsprocent på hela 97,14%.

 

-Det kommer att bli en jämn match säger vår tränare Anders "Eken" Ek och fortsätter, men normalt sett är vi det bättre laget och i kraft av detta bör vi vinna matchen men för att vi skall vinna måste alla i hela laget göra ett grovjobb ochbidra till helheten. Men jag är optimistisk och eftersom laget har blivit mer samspelade under de senaste matcherna räknar jag med att vi skall klara av att ta tre poäng i mogonkväll.

 

Matchen spelas i FuturPensionHallen som ligger på Östermalms IP och matchstart är kl. 20:30.

 

 

 

 

Nyheter från våra lag
Foc Farsta Cobras Dam, 30/11 06:28 
Team 12, 27/11 16:40 
 
Partners