SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977

Foc Farsta IF - Ishockeyföreningen söder om söder

Välkommen till Foc Farsta Ishockeyförenings officiella hemsida! 

Gymmet återställt
2023-03-18 09:14
Gymmet kan nu användas igen. Mars 2023.

Det går nu att använda gymmet igen efter skadegörelsen i februari. Det har inte klarlagts exakt när eller vem som förstörde gymmet men det är tydligt att vi behöver tänka på att vi säkerställer att vi låser gymmet när vi går därifrån. 

 

En mindre städkomplettering av fönster och speglar kommer att göra under inledningen av nästa vecka.

 

Tack till Trygg Hansa som hjälpte snabbt när kontakt upptogs. 

Alag
Referat: SK Iron Hockey - FOC Farsta IF
Förlust även i andra playoffmötet mot Iron
2023-02-26 16:57, Alag

 

Fredagskvällen slutade dessvärre i moll för oss efter att vi förlorade den andra playoff matchen mot SK Iron från Björklinge. Denna gång skrevs förlustsiffrorna till 3-8 efter periodsiffrorna 2-2, 1-2 och 0-4. Dock var matchen mycket jämnare än vad siffrorna visar och en bidragande orsak till förlusten var att vi dessvärre tillät Iron att göra tre mål när vi hade förmånen att få spela med en man mer på isen.

 

Alag
Referat: FOC Farsta IF - SK Iron Hockey
Förlust i första playoffmatchen
2023-02-24 15:40, Alag
Philip Baczek, nr 21, och Marcus Glansborg, nr 17, är framme och oroar SK Irons försvar

I går kväll blev det dessvärre förlust med 0-3 i den första playoffmatchen mot div. 2 laget SK Iron från Björklinge.  Iron visade att man var ett division 2 lag och startade matchen mycket bättre än vad vi gjorde med högt tempo och stor passningssäkerhet i spelet. Men allt eftersom matchen gick kom vi dock in i spelet och matchen blev jämnare.

 

 

Alag
Playoff match mot Iron i morgon
2023-02-21 18:00, Alag

I morgon kväll möter vi Iron från Björklinge i en första av tre playoff matcher. Matchen spelas hemma i Farsta ishall med början Kl. 19:30. Vinnaren I bäst av tre matcher är sedan kvalificerad för spel i kvalserien tiil nästa säsongs HockeyTvåa.

 

 Iron, som hör hemma i HockeyTvån, blev fyra i HockeyTvåan Östra A fortsättningsserie efter i nämnd ordning Tierp, Spånga och Viggbyholm. Om inget av lagen lyckas vinna två raka segrar blir det en avgörande match i Björklinge ishall Kl. 14:00 på söndag.

 

Alag
Referat: Älta IF - FOC Farsta IF
Förlust mot Älta
2023-02-18 17:51, Alag

Efter förra fredagens tunga förlust mot Mälarö kom ytterligaren en tung förlust i går kväll när vi förlorade mot Älta med 2-9 i Ältahallen. Dock kan konstateras att matchen var mycket jämnare än vad siffrorna visar. En av skillnaderna var att Älta utnyttjade sina chanser bättre än vad vi gjorde och en annan bidragande orsak var bland annat att vi drog på oss en hel del utvisningar, även om några var mycket tveksamma och någon eller några utvisningar inte heller var någon utvisning, vilket gjorde att vi var tvungna att spela i numerrärt under läge i hela 21 minuter. Älta drabbades inte lika hårt då de endast tilldelades tre utvisningar under matchen. 

 

I och med förlusten är det nu dessutom klart att Älta blir 2:a och vi blir 3:a i serien. Detta innebär att båda lagen skall spela playoff för att försöka ta en plats i kvalserien till HockeyTvån. Älta kommer att möta Nynäshamn emedan vi kommer att under den kommande veckan spela mot Iron från Björklinge i bäst av tre matcher. 

Nyheter från våra lag
 
Partners