SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FoC Farsta Alag 2023/2024
Focen blickar framåt. Foto: Pelle Lundberg

Foc Farsta deltar i HockeyTrean Östra B 2023/2024. Säsongsförberedelserna pågår för fullt och information presenteras löpande. Huvudtränare är Martin Wernqvist.

 

 
Bli supporter och gå med i vår grupp: 
 
Referat: Älta - Foc Farsta IF A-Lag Herr
Älta blev för svåra i returmötet
2024-02-22 16:04
Felix Johansson kämpar hårt för att vinna tekningen emedan William Kroon (nr 8) samt Kim Miller är beredda att understödja

Älta drog det längsta strået genom att vinna med 3-0 i onsdagskvällens playoff match som avgjordes i Älta Ishall. Periodsiffrorna blev 0-2, 0-0 och 0-1 med vår siffror nämnda först. I och med vinsten är nu Älta vidare till Playoff 2 emedan vi har spelat färdigt i seriesystemet för denna säsong.

Referat: Foc Farsta IF - Älta
Förlust i den första playoffmatchen mot Älta
2024-02-21 11:00
Isac Guve Törling är framme och stör Ältas målvakt emedan William Lindh och Filip Beiron, som är i bakgrunden, är beredda att ingripa

Gårdagskvällens playoff match slutade i en förlust för FoC Farsta med 2-6, Vi fick en mycket dålig inledning i matchen med slarvigt passningsspel och dålig skärpa där felpassen bytte av varandra vilket Ältas rutinerade gäng utnyttjade optimalt. Redan efter 10 minuter hade Älta noterats för 12 skott på mål och införskaffat sig en ledning med 2-0. Efter hand blev vårt passningsspel bättre varvid även matchen jämnade ut sig.

Playoff match mot Älta i kväll
2024-02-19 18:11
Kim Miller och Alexander Söderman-Persson pressar Ältas back Niklas Lagerqvist vid förra mötet i Farsta Ishall

I kväll, tisdag den 20/2,  börjar playoff spelet för Kvalserien till HockeyTvåan. I den första playoff omgången möter vi Älta som kommer på besök här hemma i Farsta ishall. Matchserien spelas i bäst av tre matcher. Returmötet sker i morgon onsdag i Älta Ishall och en eventuell tredje match spelas på söndag kväll. 

 

Vi har mött Älta två gånger tidigare denna säsong där båda matcherna var mycket jämna och lagen har tagit var sin seger. Matchen i kväll lär inte bli något undantag! 

 

Matchen börjar kl. 19:30 i Farsta Ishall och det är gratis entré,

Alla är mycket välkomna!

Referat: FOC Farsta IF - IFK Österåker Vikings HC
Andra platsen räddad efter seger mot IFK Österåker
2024-02-17 13:30
Isac Guve-Törling visar sin glädje efter att han kvitterat till 4-4. De övriga Focarna som kommer bakom är Elias Persson, Julian Bjurulf, Mathias Lindgren och Jerry Linder

Efter en bedrövlig 1:a period tog sig laget samman och vände ett 1-3 underläge till seger med 8-4 i gårdagskvällens seriematch mot IFK Österåker efter periodsiffrorna 1-3, 2-0 och 5-1. Den första perioden präglades av mycket slarv och dåligt hemjobb där lagdelarna var långt ifrån varandra och grabbarna spelade mer individuellt i stället för som ett lag.  Den andra perioden blev något bättre och i den tredje perioden lossnade det rejält och spelet blev riktigt bra och trots den dåliga inledningen blev det till slut en stabil seger. 

I poäng protokollet hade några av killarna en fin dag där vi bland annat kan notera att Elias Persson stack ut med 1 mål och 3 assist tätt följd av Isac Guve-Törling som gjorde 3 mål samt William Kroon som noterades för 3 assist. 

Hemmamatch mot Österåker i kväll fredag den 16.2, kl. 19:30
2024-02-16 10:18
Emil Wulff har precis givit FOC ledningen med 2-1 i bortamatchen mot Österåker. Övriga på bilden är Marcus Glansborg, Isac Guve-Törling samt Calle Kimell.

Kvällens match mellan FOC och IFK Österåker är den sista matchen i Fortsättningsserien. De fyra bäst placerade lagen spelar därefter playoff för att försöka kvalificera sig till kvalserien för HockeyTvåan. Inför kvällens match ligger vi på andra plats med 21 poäng och trea är Nynäshamn som har lika många poäng men med 5 mål sämre i målskillnad. Fyra är Solna på 18 poäng. Om vi behåller andra platsen även efter kvällens match ser det ut som att vi får möta Sala i Playoff 1 som avgörs i bäst av tre matcher och vinnaren där går vidare till Playoff 2.  Oavsett motståndare i Playoff 1 börjar vi med hemmamatch i Farsta ishall inkommande tisdag den 20.2.  

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Förening, 17/05 11:41 
Förening, 22/11 22:00 
Förening, 01/11 11-01 
 
Partners