SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FoC Farsta Alag 2022/2023
Focen blickar framåt. Foto: Pelle Lundberg

Foc Farsta deltar i HockeyTrean Östra B 2022/2023. Säsongen pågår för fullt och information presenteras löpande. 

 
Bli supporter och gå med i vår grupp: 
 
Referat: SK Iron Hockey - FOC Farsta IF
Förlust även i andra playoffmötet mot Iron
2023-02-26 16:57

 

Fredagskvällen slutade dessvärre i moll för oss efter att vi förlorade den andra playoff matchen mot SK Iron från Björklinge. Denna gång skrevs förlustsiffrorna till 3-8 efter periodsiffrorna 2-2, 1-2 och 0-4. Dock var matchen mycket jämnare än vad siffrorna visar och en bidragande orsak till förlusten var att vi dessvärre tillät Iron att göra tre mål när vi hade förmånen att få spela med en man mer på isen.

 

Referat: FOC Farsta IF - SK Iron Hockey
Förlust i första playoffmatchen
2023-02-24 15:40
Philip Baczek, nr 21, och Marcus Glansborg, nr 17, är framme och oroar SK Irons försvar

I går kväll blev det dessvärre förlust med 0-3 i den första playoffmatchen mot div. 2 laget SK Iron från Björklinge.  Iron visade att man var ett division 2 lag och startade matchen mycket bättre än vad vi gjorde med högt tempo och stor passningssäkerhet i spelet. Men allt eftersom matchen gick kom vi dock in i spelet och matchen blev jämnare.

 

 

Playoff match mot Iron i morgon
2023-02-21 18:00

I morgon kväll möter vi Iron från Björklinge i en första av tre playoff matcher. Matchen spelas hemma i Farsta ishall med början Kl. 19:30. Vinnaren I bäst av tre matcher är sedan kvalificerad för spel i kvalserien tiil nästa säsongs HockeyTvåa.

 

 Iron, som hör hemma i HockeyTvån, blev fyra i HockeyTvåan Östra A fortsättningsserie efter i nämnd ordning Tierp, Spånga och Viggbyholm. Om inget av lagen lyckas vinna två raka segrar blir det en avgörande match i Björklinge ishall Kl. 14:00 på söndag.

 

Referat: Älta IF - FOC Farsta IF
Förlust mot Älta
2023-02-18 17:51

Efter förra fredagens tunga förlust mot Mälarö kom ytterligaren en tung förlust i går kväll när vi förlorade mot Älta med 2-9 i Ältahallen. Dock kan konstateras att matchen var mycket jämnare än vad siffrorna visar. En av skillnaderna var att Älta utnyttjade sina chanser bättre än vad vi gjorde och en annan bidragande orsak var bland annat att vi drog på oss en hel del utvisningar, även om några var mycket tveksamma och någon eller några utvisningar inte heller var någon utvisning, vilket gjorde att vi var tvungna att spela i numerrärt under läge i hela 21 minuter. Älta drabbades inte lika hårt då de endast tilldelades tre utvisningar under matchen. 

 

I och med förlusten är det nu dessutom klart att Älta blir 2:a och vi blir 3:a i serien. Detta innebär att båda lagen skall spela playoff för att försöka ta en plats i kvalserien till HockeyTvån. Älta kommer att möta Nynäshamn emedan vi kommer att under den kommande veckan spela mot Iron från Björklinge i bäst av tre matcher. 

Referat: FOC Farsta IF - Mälarö Hockeyförening
Tung förlust mot Mälarö
2023-02-11 17:33

Fredagskvällens match mot Mälarö slutade i en besvikelse efter att gästerna tagit hem segern med 4-2 varav det sista målet gjordes i tom kasse. Trots att vi dominerade stora delar av matchen och hade 41 skott på mål lyckades vi bara göra två mål. Pucken "dansade" kring mållinjen vid ett antal tillfällen utan vi lyckades få in den bakom Mälarös målvakt. Mälarö var vassare när det gällde att göra mål och de utnyttjade våra misstag vilket blev ödestigert för matchutgången. Dessvärre hjälpte vi dem genom att dra på oss några onödiga utvisningar vilket blev avgörande för både våra möjligheter till upphämtning samt för utgången av matchen.

 

Genom förlusten missade vi också möjligheten att säkra andra platsen i serien. I stället blir nu vår nästa match, som är mot Älta på bortaplan och den sista matchen i grundserien, avgörande om vi blir tvåa eller trea i tabellen. Placeringen är avgörande för vilket lag vi får möta i playoff spelet till kvalserien för nästa säsongs HockeyTvåa. Förbundet meddelade i veckan att de nu har ändrat playoffspelet på så sätt att lag två och tre i vår serie skall spela playoff matcher mot fyran och femman i HockeyTvåan Östra A och då kan vi redan nu konstatera att det lag som blir tvåa i vår serie får i playoffspelet möta Rimbo emedan trean får möta Iron från Björklinge. Dessutom meddelades det att de lag som kommer från HockeyTvåan är högre rankade vilket betyder att de får spela två av tre matcher på hemmaplan.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Förening, 18/03 09:14 
Förening, 15/10 09:56 
Förening, 14/10 17:18 
 
Partners