SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Blaget

Välkommen till B-laget!
Farsta Hockeys B-lag är en salig blandning av spelare födda på 60-talet, 70-talet, 80-talet och 90-talet. Några har spelat på ganska hög nivå, medans några är lyckliga amatörer. Gemensamt för alla är kärleken till ishockey. 

Vi har en eminent Redaktion som följer laget nära och lägger oregelbundet upp nyheter här på hemsidan.

Är du intresserad att börjar hos oss så finns det en process där du går igenom ett par olika steg. Vi rekommenderar att börja med medlemshockey på tisdagar klockan 21:30 i Farsta Ishall.

Ledningen

B-laget. Jämn kamp mellan två lagmaskiner idag
2022-11-14 14:50
Matchstart 14.00 och matiné med andra ord. Ishallen på Lidingö var fylld till bristningen då både gratisfika till alla pappor på fars dag och toppmatch i nya norra erbjöds. Affischer var uppsatta över hela ön med hopp om ny seger (se bild)
Fjolårstvåan Lidingö ställde upp med, förutom snyggt matchställ, ett jämnt och väloljat lag som började i högt tempo. Farsta hade laddat upp med motsvarande, med undantag för lite tunn backsida där Dixon fick förstärka/dubbla.
Farsta hänger inledningsvis på sig fööör många visingar från den lite åldrade domarduon, och får jobba i uppförslut under första men tar ändå med sig 2-2 till paus efter kassar av Jonas och Fabbe. I andra fick vi bättre grepp, men kom aldrig längre än 3-3 och förlängnng.
Vikarierade coach Linus (som för övrigt gjorde ett superjobb ihop med materialdemonen Pelle, då Töpel var på vidareutbildning) snodde snabbt ihop ett par 3:or som till slut fick hemmalaget på fall med ett dragskott från Gurra som fick både keeper och hela Lidingö på fall.
Känner att Farsta med full bemanning kan rubba alla lag även i norra. Upp till bevis igen mot framstormande Göta Traneberg nästa söndag på hemmais.
Rivstart i Stockholmsfemman.
2021-10-10 11:21
Premiär i Farstahallen mot gästande Falcons. Töpels nya lagbygge hade tre starka femmor på plats, och hela 4 B-lags debutanter i line-uppen plus Tallen i kassen.
Testosteronstinna Falcons är alltid svårbedömda i säsongsöppningen och började målskyttet innan Farsta hann få upp ångan och Henke kunde inleda kvällens målkavalkad. Annars bjöd första perioden på fler chanser än mål och Farsta jobbade mest med att ställa i siktet. 4-1 i halvtid men snart skulle försäsongsträningens tuffa backar med Semlan komma till pass...
Falcons tappade flyghöjd och kolsyra när Farsta sköljde över i andra perioden och slutresultatet blev hela 12-3 efter mycket spel i numerärt överläge. Pelle fick det svettigt i seket med mycket sällskap, men lyckades föredömligt hålla ihop administrationen.
Målmässigt är ledningen nöjd med bredden, där förutom Kortzons hattrick, och Henkes double trouble spreds bra över alla tre konstellationer. Matchlirarn Skägget, Nypan, Fabian, Asplund, t.o.m Old Boy Blomman plockade fram 90 talets patent-skott med destination X.
Allt som allt en säker och lovande inledning från the new improved FOC B. Ger mersmak inför lördagens tuffa toppmöte mot Norsborg då det blir till att bekänna färg på riktigt.
 
Ledningen
Tung förlust för B-laget
2019-11-13 09:34
På väg till Järfälla Ishall för bortamatch mot Bele så nås laget av oroande info att Zambonin i ishallen har gått sönder och att hemmalaget bett domarna avvakta på distans för att eventuellt skjuta matchen till annat datum. Redaktionen vill försöka vara objektiva i sina rapporter, men upplevelsen att flytta till Norra serien har inte varit överdrivet positiv och verkar allmänt rätt hafsigt skött.

Laget: Mackan i mål
1:a - Asplund, Filip - Zebbe, Kortzon, Pontus
2:a - Stora Peter, Börjesson - Gurra, Tim, Henke
3:e - Nypan, Skägget - Pelle, Blomman, Dickson

Matchen startar på gammal is efter ett ungdomspass och genomförs i ett behagligt tempo för alla inblandade, inklusive domarna. Tyvärr så släpper Farsta in ett mål direkt i första bytet, men växer in i matchen. Gurra kan snärta in 1-1 och Zebbe dyker upp som gubben i lådan på bortre stolpen och stöter in 1-2. Nu är det Farstas match och det finns fler bra lägen att utöka ledningen. Farsta slarvar med pucken vid offensiva blå och Bele kan kvittera innan vi tar paus med ställningen 2-2.

Som fågeln Fenix så reser sig Zambonin från askan och drar av isen innan andra perioden startar och Farsta radar upp 100%-iga chanser. Dock så är det hemmalaget som gör målen och går upp i ledning 4-2. Asplund kan trycka in en reducering efter Coach Florre tagit ut Mackan för att spela 6 mot 5. Vid en tilltrasslad situation vid Beles mål så tror Farsta att Pontus kvitterat, men han blir istället utvisad tillsammans med en hemmaspelare som får 2+2 och power play för Farsta. Dessvärre så sjabblas det med pucken i överläge med 2 spelare och Bele kan skicka in 5-3 i tom kasse.

Redaktionen hoppas och ber om att spelarna i Farsta äter ett par stora portionerna ödmjukhet under veckan för att komma redo till nästa match på fredag borta mot Täby.

/Redaktionen

2019-11-08 10:17
Det blev en klar seger för Farsta i hemmamatchen mot Hanson Brothers med hela 8-0. Tyvärr så var Redaktionen inte i bästa form och inget referat skapades, men målskyttarna hittar ni här: http://stats.swehockey.se/Game/Events/470387

Sedan kom Erik upp stort och hittade en sponsor av sportdryck som Olle, Farlige-Tim och Supernollan Tallen visar på här på bilden.
Farsta inkasserade första trepoängaren
2019-10-28 13:52
Kylan i luften igår kväll påminde oss om att vintern snart är här, tur då att Farsta spelade så man kunde smyga in i ishallen. Årets första derby mot Stortorparna stod på menyn. Stortorparna valde denna säsong att börja om i Femman efter några säsonger i Div 3. Det har varit en utmanande första tid för gästerna i denna nya serie. Redaktionen fick en kort pratstund med gästernas coach som berättade att han hade fullt fokus på att lära sig namnet på sina spelare.

Farsta ställde en sargad trupp på isen mitt under brinnande höstlov:
Tallen i mål. Släppte de två första skotten, spikade sedan igen helt.
1:a Asplund, Victor - Wagner, Chrille, Widmark här kliver både Wagner och Chrille in efter ett par säsonger med sporadisk spel och gör mycket bra ifrån sig.
2:a Nyman Pertoft, Skägget Olsson - Henke Golden Boy, Gurra, Dickson skapade mycket och alla forwards blev målskyttar.
Joker: Filip fick fira sin födelsedag som extra gubbe med en handfull byten. Lagspelare.

Första perioden startar på sämsta sätt för Farsta med mål i baken efter en minut. Widmark hade bra spritt i benen och kan finurligt styra in en fin passning från Gurra. En isare från gästerna slinker in five-hole på Tallen och det står 1-2. Farsta har nu kommit in bättre i matchen och Dickson kan dundra in kvitteringen i krysset. Stortorparna ser lite trötta ut och en back försöker valla bort Chrille bakom mål, men det läser 88 och kan fräckt lägga in 3-2 på en överraskad målvakt. Med dryga minuten kvar hostar en av gästernas backar upp pucken mitt i slottet och Chrille kan drämma in 4-2 som Gurra snabbt fyller på med 5-2 i bytet efter som står sig perioden ut.

Den avslutningen på perioden är inget som Stortorparna hämtar sig ifrån och de tappar humöret i andra och Farsta spelar en hel del i power play, men gör det ganska risigt. Klart förståeligt med tanke på att deras bästa spelare i PP numera står och coachar i båset...
Hursomhelst så gör Farsta två mål i numerärt överläge genom Golden Boy och Victor som ger oss slutresultatet 7-2. 

Det är en solid insats av Farsta, men det oroar Redaktionen att drygt två femmor kommer till spel. Lagen i Norra serien är mycket bättre än Södra och Torparna är inget dåligt lag, men har inte kvaliteten som Farsta. Ny hemmamatch mot spännande Hanson Brothers spelas på söndag klockan 21:00 och vi hoppas Kortzon blir frisk så Farsta kan ställa upp med AsplundKortzon Brothers.

/Redaktionen


Spelade matcher
Sön 10/3 19:30
Lör 17/2 16:00
3 - 6  
Sön 11/2 21:00
2 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Förening, 17/05 11:41 
Förening, 22/11 22:00 
Förening, 01/11 11-01 
 
Partners