FOC Farsta IF9 - 2Hässelby Kälvesta HC Lightning Ladies

Cobras klara för Alltrean
2023-01-18 07:24
Cobras slutar fyra i tabellen och är klara för Alltrean

Grundseriens sista match spelades mot Hässelby Kälvesta HC Lightning Ladies på hemmaplan. Kontroll, fart och press – spelsystemet satt som en smäck!

Ja, idag stämde det mesta. Hög press i anfallsspelet, många skott på mål, effektiva stängningar på offensiv blå, hemjobb lika snabba som en dopad Ben Johnson, vinna tekningar, kyligt försvarsspel och skarpa målvakter.

Redan från start var det tydligt att Cobras hade siktet på seger och övertaget i spelet, och efter bara drygt två minuter kom matchens första mål. Det blev sen en målrik period med högt tempo, och efter att Cobras satt 5 – 0 vid tiden 14:02 tog HKHC en timeout. Coachen måste ha sagt något riktigt peppande för de kom sen ut på isen som projektiler och pressade efter 16 sekunders spel in pucken och reducerade till 5 – 1, ett resultat som stod sig perioden ut.

Cobras lät sig inte kylas ner utan var lika heta i andra perioden. Efter bara 40 sekunder kom det sjätte målet, men det går som bekant fort i hockey och 25 sekunder senare säkrade HKHC sitt andra mål genom en snabb kontring. Det fungerade som tändvätska och vid 02:15 drygade Cobras ut ledningen till 7 – 2.

Frustrationen var märkbar i motståndarlaget och en kort tid därefter kom en utvisning för roughing. Övning ger färdighet och Cobras visade sina kunskaper i powerplay, 03:33 satt pucken i mål via målvaktens benskydd. Med dryga fem minuter kvar av perioden gav äntligen den hårda pressen mot motståndarnas mål resultat igen och slutresultatet fastställdes till 9 – 2.

Utöver seger fanns det idag mycket att glädja sig åt. Maria von Gerber gjorde med bravur sin seriedebut i kassen under den första perioden, och vi gläds åt att ha inte mindre än tre fantastiska målvaktsklippor. Skottstatistiken, 26 – 8, är också något att bli lyrisk över, aldrig någonsin i Cobras historia har det skjutits så många skott på mål.

Dagens poänggigant Emma Hedstrand, som gjorde inte mindre än fyra mål och en assist, sammanfattar sin upplevelse:
-    Det var ett sammansvetsat lag som gick ut på isen idag. Vi hade mål i blicken. Alla gjorde sitt jobb och vi gjorde det för varandra. Så kul att göra den här resan ihop, och att vi sedan kvalat in till Alltrean, det är helt otroligt och galet fantastiskt. Nu ska vi ge järnet i kommande matcher och visa att vi är ett lag att räkna med!

Ett glädjeämne är också våra stabila backar som visade prov på både kyla, kontroll och hastighet. Karin Hagström som dragits med skador en stor del av hösten var nu tillbaka och storspelade trots en envis tumskada:
-    Jag tycker att vi har vuxit och utvecklats så otroligt mycket som lag de senaste månaderna och det visade vi också i matchen! Vi höll i pucken, hade fart på skridskorna, gjorde medvetna passningar och satte skotten på mål! Som alltid var det en bra coachning som jag tycker vi agerade effektivt på. Jag är oerhört glad över att få vara en del av detta fina lag! Ett riktigt lyckopiller! Det är nästan exakt ett år sen som jag och Carola knatade ner till ishallen med våra gamla skridskor och ville vara med och träna. Vilken tur att vi fick plats!

Nu väntar alltså spel i Alltrean för Farsta Cobras! Fjolårets jumboplats med en målskillnad på -83 känns långt borta nu när vi placerar oss i den övre delen av tabellen. Cobras visar gång på gång att de är laget som aldrig ger sig och alltid har mer att ge.

Nästa match är borta mot Haninge Anchors HC 2/Älta IF Lady Tigers 2 den 29 januari klockan 13:30.