SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

Cobras ökar måltakten
2021-11-30 06:30
Cobras tackar publiken efter matchen

Vilket spel Foc Farsta Cobras visade upp i mötet med IFK Salem Ivies på söndagskvällen. Det som alltid supertaggade gänget, tryckte för första gången in två mål i samma match och visade upp en ny nivå på passningsspelet. 

-  Jag är otroligt imponerad över insatsen idag och det offensiva spelet börjar verkligen falla på plats, säger vikarierande coachen Björn Oldeen. 

 

Cobras öppnade starkt med matchens första mål av centerklippan Mari Klackenberg. Det märks att spelarna blir allt mer hemma i det välsmorda spelsystem huvudcoach Magnus Mårtensson lagt upp. Självförtroendet syntes till exempel i det fina passningsspel som flera gånger orsakade stora problem för motståndarförsvaret.  

- Även drivet i skridskoåkningen var ett snäpp upp från tidigare matcher och det skapades lägen för ännu fler mål.  Med många detaljer på plats återstår nu bara en del skotträning, analyserar Oldeen lagets utveckling. 

 

Superskrinnaren Tinna Byrnäs såg till att sätta Cobras andra mål för dagen, och debutanten Sara Sandberg svarade för en stabil insats. 

-  Det var nervöst innan – men verkligen superkul att spela! sa Sara efteråt. 

 

Cobras har även börjat dra till sig intresse från andra sidan Atlanten. Måndag morgon möttes lagledningen av en överfull mejlkorg, där alla från ESPN till Oprah Winfrey eftersökte bildmaterial på det som i Nordamerika nu refereras till som ”the Save”.  

Det hela gäller såklart Tatsiana Prudnikevich monsterräddning när hon i andra perioden hindrade ett till synes givet mål genom att med en cobras vighet kasta sig bakåt och med klubban stoppa en puck på mållinjen. 

 

Matchen slutade 10-2 men läktarmatchen vanns av hängivna cobrorna Maria Henriques och Mihaela Eklund som fanns på plats för att peppa laget. Nu är det bara att räkna ner inför hemmamatchen mot IFK Österåker Vikings HC den 5 december 19:30 – då läktaren kommer att koka!


Nyhetsarkiv
Där satt den!2022-12-05 12:41
Nära skjuter ingen hare2022-11-30 06:28
Tredje gången gillt?2022-11-16 06:11
Cobras 2.0 levererar!2022-10-25 09:37
Cobras ökar måltakten2021-11-30 06:30
 
Partners