SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977

Foc Farsta IF - Ishockeyföreningen söder om söder
Välkommen till Foc Farsta Ishockeyförenings officiella hemsida! 

Vill du ha senaste info kring Covid-19 och gällande restriktioner så klicka här "FOC Beslut om Covid-19"

Ingen allmänhetens åkning under Sportlovet
2021-02-28 16:31
Tyvärr är Farsta Ishall stängd för allmänhetens åkning under sportlovet vecka 9.

Alla spelare födda 05-10 i Farsta Hockey är välkomna att anmäla sig till "sportlovshockey", se separat mejl med inbjudan.


Stopp för enstaka matcher!
2021-02-26 11:37

Vid regeringens pressträff i onsdags meddelades att undantaget som FHM:s gett för att spela enstaka matcher för 05 och yngre tas bort den 1/3.

Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget. 


Idag meddelade Stockholms Ishockeyförbund att man i samråd med ungdomsföreningarna beslutat att stoppa enstaka matcher från och med idag fredag 26 februari. Samma beslut har även fattats av Stockholm Innebandy, handboll och basket som också de stoppat sina matcher per omgående.

 

Vi uppmanar återigen alla att till fullo följa Svenska Ishockeyförbundets råd och anvisningar och inte delta i aktiviteter med andra deltagare utanför den egna föreningen. För närvarande är det inte tillåtet att delta i tex camper som är öppna för spelare från olika föreningar.  


Läs särskild information om detta samt Svenska Ishockeyförbundets skrivning gällande FHM:s råd och rekommendationer för verksamheten här (uppdatering angående matcher kommer):

https://www.swehockey.se/globalassets/svenska-ishockeyforbundet/design2020/covid-19/sifs-tolkning-av-regeringens-och-fhms-rekommendationer--februari-2021.pdf

 

Läs också information från Riksidrottsförbundet gällande vikten av alla individers och organisationers ansvar i rådande läge.

https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/stoppforenstakamatcherellertavlingar

J-18
FOC Farsta J18 säsongen 21/22
2021-02-24 12:14, J-18
Arbetet med planeringen inför nästa säsong är i full gång och vi glada att kunna presentera Arkadi Rudakovskij som ny huvudtränare för FOC Farsta J18 säsongen 21/22. Arkadi är förnärvarande inne på sina andra säsong som tränare för klubbens U16 lag vilket innebär att han känner våra 04or och 05or mycket väl. Detta ger en bra grund att stå på inför det fortsätta arbetet med laget.

Vi kommer löpande att presentera övriga personer som kommer att ingå i lagledningen så fort dessa bitar faller på plats. Exakt när vi gör övergången till en ny J18 trupp återstår att se men senast i samband med att barmarksträningen sätter igång.

Vi har en bra bas att stå på inför nästa säsong men vi är intresserad av att få kontakt med spelare som vill komma och prova på vår verksamhet. Regelrätta provträningar är inte möjligt just nu men skicka ett mejl eller slå en signal till nedanstående personer om ni vill veta mer om vår verksamhet.

Kontakta för mer information: Arkadi Rudakovskij, J18 tränare säsongen 21/22 (tel 0762 776 306, arkadijr@hotmail.com) eller Per Sävje, Sportkommittén (tel 0723 130 329, per.savje@farstahockey.se)
FOC Café håller öppet Lördag 20/2
2021-02-19 13:30
Vi kommer under lördagen att hålla öppet vårt Café i ishallen 10.00-16.00.

Inga bord/sittplatser kommer att erbjudas utan endast möjlighet att handla sitt fika och ta med ut.

Max 4 personer och håll avstånd gäller i cafét.

Kom gärna förbi och stöd oss under lördagen, allt överskott går till kampanjen #backafarstahockeyungdom 

Kan du inte komma förbi så går det fortfarande bra att köpa fiktiva semlor för 25:- (Swish 123 068 16 01)

Välkomna!
Tack!
2021-02-17 08:54
Under fettisdagen köptes det hela 338 st fiktiva semlor! 

Helt fantastiskt att se ert engagemang för barnens framtid! Stort tack!

Vi har fortfarande ett gäng semlor kvar så vi förlänger succékampanjen och håller vårt fiktiva bageri öppet hela onsdagen!

Fortsätt dela och sprid budskapet!

Insamlingsbarometern ser ni här#backafarstahockeyungdom
Sportlov i Farsta!
2021-02-16 11:52
Vi närmar oss sportlov i Stockholm och här kan ni se lite av vad Farsta Stadsdelsförvaltning kommer att erbjuda för aktiviteter för barn och unga i stadsdelen.

Allmänhetens åkning i ishallen är tyvärr inte möjlig men vi hoppas det fortsatt är kallt så Farsta Winter Classic Arena kan hålla öppet.

Se aktiviteter här
Årets viktigaste och nyttigaste semla!
2021-02-16 11:32
Idag är det Fettisdagen. Och nu är den äntligen här. ”Årets nyttigaste och viktigaste semla”
Stöd våra ungdomar genom att köpa vår fiktiva semla. Alla inkomster går oavkortat till att betala ishyran till våra barn i vår. #backafarstahockeyungdom
#backafarstahockeyungdom
2021-02-15 18:01
#backafarstahockeyungdom är ett initiativ och kampanj av FOC Farsta IF med syfte att hjälpa och bidra till att våra barn och ungdomar ska kunna utöva sin idrott under våren 2021.

Stockholm Stad höjde inför säsongen 2020-2021 istidskostnaden med nästan 100 % då man valde att inte förlänga de tidigare avtalen för våra barn och unga och trots Covid-19 läget i världen ser man ut att genomföra höjningen som planerat. 

Ishallssporterna har den kortaste nolltaxan (14/9-21/3) av alla idrotter och tvingas betala stora summor för att få utnyttja isen utanför dessa datum. Att jämföra med inomhusidrotterna Innebandy, Handboll och Basket som har nolltaxa (17/8-30/5). I en redan orättvis nolltaxefördelning mot andra idrotter så "blev vi av med" ca 20 % av den tiden då ishallen var helt stängd under 5 veckor dec-jan.

I en tid där vårt största intäktsben i form av Farsta Hockey Games (cuperna) och skridskodiscon tvingas ställa in samt att vi sedan oktober tvingats ha FOC Café stängt så kommer istiderna för våren att bli svåra att betala för våra medlemmar.

Nu hjälps vi åt att #backafarstahockeyungdom genom att gemensamt samla in pengar till istidsfakturan så våra barn och ungdomar kan/får utöva sin favoritidrott under våren. Alla pengar i denna kampanjen går oavkortat till istidskostnaden för barnen och ni kommer att kunna följa hur mycket som är insamlat via barometern här på hemsidan.

Olika kampanjer kommer att publiceras och vi uppmanar er att sprida budskapet och dela våra inlägg i sociala medier framöver.

Tisdag 16/2 startar vi med "Årets nyttigaste och viktigaste semla"

Tack på förhand!

Swisha valfritt bidrag till: 1230681601 märk med #backafarstahockeyungdom

Enstaka matcher planeras för barn födda 2005 och senare.
2021-02-13 10:42
Foc Farsta IF är redo när Stockholms Ishockeyförbund ger grönt ljus för matchspel.
Den 27 januari gick Stockholms Ishockeyförbund ut med att det scenarioplanerades för enstaka matcher för födda 2005 och yngre efter Folkhälsomyndighetens och Svenska ishockeyförbundets klartecken att spela enstaka matcher.

Sedan dess har föreningarna i distriktet samlats på - efter det - tre följande torsdagsmöten och diskuterat hur igångsättandet av dessa matcher ska kunna göras på ett smittsäkert sätt i våra ishallar. 

I FOC Farsta IF så följer vi Folkhälsomyndighetens allmänna råd och ser positivt på att spela enstaka matcher med de rekommendationer och protokoll för enstaka matcher som Stockholms Ishockeyförbund tagit fram. Våra ishallsmöjligheter ger oss möjlighet till att spela enstaka matcher på ett smittsäkert sätt utifrån de förutsättningarna.
Nyheter från våra lag
 
Partners