SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

Välkommen till Foc Farsta Cobras Dam - Vi blir bättre tillsammans!
Lagbild från hösten 2021.

Hösten 2020 startade vi äntligen upp damrekreation!

Tveka inte att prova på du också. Alla är välkomna!
 
 
 
 
PS: Ni vet väl om att vi har 2 SM Guld och 10 SM medaljer för damer. Nu kör vi igen!
Cobras ökar måltakten
2021-11-30 06:30
Cobras tackar publiken efter matchen

Vilket spel Foc Farsta Cobras visade upp i mötet med IFK Salem Ivies på söndagskvällen. Det som alltid supertaggade gänget, tryckte för första gången in två mål i samma match och visade upp en ny nivå på passningsspelet. 

-  Jag är otroligt imponerad över insatsen idag och det offensiva spelet börjar verkligen falla på plats, säger vikarierande coachen Björn Oldeen. 

 

Cobras öppnade starkt med matchens första mål av centerklippan Mari Klackenberg. Det märks att spelarna blir allt mer hemma i det välsmorda spelsystem huvudcoach Magnus Mårtensson lagt upp. Självförtroendet syntes till exempel i det fina passningsspel som flera gånger orsakade stora problem för motståndarförsvaret.  

- Även drivet i skridskoåkningen var ett snäpp upp från tidigare matcher och det skapades lägen för ännu fler mål.  Med många detaljer på plats återstår nu bara en del skotträning, analyserar Oldeen lagets utveckling. 

 

Superskrinnaren Tinna Byrnäs såg till att sätta Cobras andra mål för dagen, och debutanten Sara Sandberg svarade för en stabil insats. 

-  Det var nervöst innan – men verkligen superkul att spela! sa Sara efteråt. 

 

Cobras har även börjat dra till sig intresse från andra sidan Atlanten. Måndag morgon möttes lagledningen av en överfull mejlkorg, där alla från ESPN till Oprah Winfrey eftersökte bildmaterial på det som i Nordamerika nu refereras till som ”the Save”.  

Det hela gäller såklart Tatsiana Prudnikevich monsterräddning när hon i andra perioden hindrade ett till synes givet mål genom att med en cobras vighet kasta sig bakåt och med klubban stoppa en puck på mållinjen. 

 

Matchen slutade 10-2 men läktarmatchen vanns av hängivna cobrorna Maria Henriques och Mihaela Eklund som fanns på plats för att peppa laget. Nu är det bara att räkna ner inför hemmamatchen mot IFK Österåker Vikings HC den 5 december 19:30 – då läktaren kommer att koka!

Full fart framåt för Cobras
2021-11-22 06:41

Det bjöds på kämpaglöd, grym lagsammanhållning och fortsatt stor utveckling när Foc Farsta Cobras mötte Boo HC i sin tredje match i Damrekreationsserien div 3 hemma på söndagsförmiddagen. 

Cobras öppnade stenhårt med att för första gången i lagets historia ta ledningen i en seriematch när Emmy Huggins dundrade in 1-0. 

-  När jag såg att pucken gick in var det ren eufori! sa den sprudlande målskytten efteråt. 

 

Det var en spelmässigt jämn match där några av cobrorna gjorde sitt livs första seriematch i hockey – och det med bravur.   

 

Annika Grövik tog en utvisning för laget när hon effektivt satte stopp för en Boospelare vid sargen och Camilla Sandholm provade rollen som lagets buse när hon vid ett snedskär fick både motståndare och domare att tro att hon var på väg att kasta handskarna för en fight. 

 

Målvakterna Annica Dejfors och Tatsiana Prudnikevich var likt tidigare matcher lagets klippor och målvaktstränaren Sebastian Wivallius berömde sina adepter: 

-  De är båda väldigt hängivna och noggranna och den utveckling de haft under de 2 månader de tränat är otrolig! 

 

Matchen slutade 1-7 till Boo, men skottstatistiken 8-26 visar att Cobras nu ökat kontringstempot och blir ett allt grymmare lag att räkna med i fortsättningen.

 

 

Säsongen 21/22 har börjat
2021-11-03 10:14

Med en trupp på nästan 40 spelare tränar vi två gånger i veckan. Ca hälften av spelarna vill köra match och de har hunnit spela två st seriematcher. 
Premiärmatchen spelades mot Vallentuna och med med ca 70pers i publiken blev det till en fest. Resultatet blev en förlust, men mycket nyttig kunskap togs med och match nr 2 var borta mot Haninge/Trånkan. Även där en förlust, men med jämnare resultat och det första målet gjordes, vilket skapade en vinstkänsla ändå.

 

Vi fortsätter följa och heja på våra damer!

Vi kör igen, nu på Farsta Winter Classic Arena
2021-02-14 17:22
Tre pass har det blivit sedan 6 januari.
Det blev ett uppehåll på 105 dagar för Foc Farsta Cobras men energin har trots diverse naturlagar och är intakt på de krigare som har tagit sig ut hittills på de tre träningar som har hunnit genomföras. 20 av de 35 spelarna har kunnat ta sig ut hittills under rådande förutsättningar där aktiviteten ska genomföras i mindre grupper.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Partners