SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977

Om oss

FOC Farsta Ishockeyförening är en barn- och ungdomsförening med ca 450 medlemmar från knatte till veteran som håller till i Farsta och Farsta Ishall.

 

VISION

 

”Stockholms Bästa”

 

VERKSAMHETSIDÉ

 

Alla ska kunna utöva vår idrott inom FOC Farstas regi oavsett kön, bakgrund, ålder, ambition och tidigare erfarenheter. Vi ska erbjuda hockeyutbildning för barn och ungdomar med kamratskap och glädje i fokus. Hos oss är alla talanger då vår framgång mäts i att så många som möjligt är med oss så länge som möjligt.

 

VÄRDEGRUND

 

Vi har en gemensam värdegrund som all verksamhet utgår ifrån.

 

Det som SKER i vår regi präglas av: 

 

-Stolthet som skapas genom att vi följer vår värdegrund och visar respekt, är engagerade och goda kamrater. Vi bär vårt klubbmärke med stolthet.

 

-Kamratskap och glädje präglar all vår verksamhet och hos oss är alla talanger.  

 

-Engagemang från aktiva, ledare och föräldrar gör att vi kan bedriva vår verksamhet, utveckla individer och gemensamt uppnå våra mål.

 

-Respekt för varandra inom laget och föreningen samt motståndare, publik och domare.

 

 

 


Historia

Historia - FOC Farsta/Farsta IP

FOC Farsta är en sammanslagning av Farsta AIK och IF Cobran. Sammanslagningen skedde den 1 september 1977. FOC Farsta har varit en av de största föreningarna i stadsdelen Farsta med omnejd redan från sammanslagningen. Farsta IP har sedan starten varit centrum i verksamheten. -89 byggde FOC Farsta ett tak över den konstfrusna isrinken. Klubben har bedrivit idrotterna Fotboll, Ishockey och Bowling sedan starten. Även idrotter som Bandy och Handboll har varit en del av föreningen.

Under våren 2019 så delades klubben upp i tre olika föreningar med namnen FOC Farsta Fotbollsförening, FOC Farsta Ishockeyförening samt Farsta Bowlingklubb.

 

Stadgar och Policys
 
Partners