19:50 Matchsnack
20:00 Matchstart
Förlust mot Älta
2023-02-18 17:51

Efter förra fredagens tunga förlust mot Mälarö kom ytterligaren en tung förlust i går kväll när vi förlorade mot Älta med 2-9 i Ältahallen. Dock kan konstateras att matchen var mycket jämnare än vad siffrorna visar. En av skillnaderna var att Älta utnyttjade sina chanser bättre än vad vi gjorde och en annan bidragande orsak var bland annat att vi drog på oss en hel del utvisningar, även om några var mycket tveksamma och någon eller några utvisningar inte heller var någon utvisning, vilket gjorde att vi var tvungna att spela i numerrärt under läge i hela 21 minuter. Älta drabbades inte lika hårt då de endast tilldelades tre utvisningar under matchen.

I och med förlusten är det nu dessutom klart att Älta blir 2:a och vi blir 3:a i serien. Detta innebär att båda lagen skall spela playoff för att försöka ta en plats i kvalserien till HockeyTvån. Älta kommer att möta Nynäshamn emedan vi kommer att under den kommande veckan spela mot Iron från Björklinge i bäst av tre matcher.

Den första perioden var spelmässigt helt jämn, skotten var också jämna även om Älta vann dem med 7-6, varför det kändes helt onödigt ur vår synvinkel att Älta ledde efter den 1:a periodens slut med hela 3-0.

I början av den andra perioden fick vi dock utdelning och reducerade till 1-3 genom Oscar Nelson som petade in en retur efter att Kevin Göransson med pucken brutit sig in på mål som sedan målvakten lämnade retur på. Dessvärre blev vi lite för offensiva efter det målet och i ivern att göra ytterligare ett reduceringsmål överbelastade vi i Ältas försvarszon vilket gav dem utrymme för en kontring och deras snabba forward kom ensam med vår back där Ältaspelaren slet sig loss och utökade Ältas ledning till 4-1. Dessvärre råkade vi i mitten av perioden ut för en 5-minuters utvisning med efterföljande Game Miscounduct vilket gjorde att vi fick spela i numerärt underläge i fem minuter. Dock gjorde grabbarna ett jättebra jobb och klarade detta utan ytterligare påhälsning i målet. I stället, när vi blivit fulltaliga, reducerade vi ytterligare en gång genom Isack Guve Törling som på offensiva blå snappade upp en lång passning från Calle Kimell varefter GT avancerade in i Ältas försvarszon och avlossade därefter ett distink skott som målvakten inte hade någon chans att ta varvid 2-4 var ett faktum. Även Arvid Hällgren noterades för assist till målet. Några minuter senare utökade dessvärre Älta återigen sin ledning efter att vi vid en tekning tillåtit en av Ältas spelare, ståendes i tekningscirkelen, ta god tid på sig och från nära håll utöka ledningen till 5-2. I slutet av perioden tilldelades vi en utvisning för interferenc som dessvärre dubblerades (tillsynes omotiverat) till 4 minuter för Abuse of Officials varvid Älta i spel fem mot fyra även gjorde 6-2 innan perioden var slut.

Den tredje perioden började vi således med en spelare mindre på isen efter den dubbla utvisningen som vi drog på oss i den andra perioden. Dessvärre råkade vi, direkt i inledningen av perioden, ut för ytterligare en utvisning och blev således tvungna att spela med tre spelare mot fem. En spelform som är svår att stå emot vilket vi också fick erfara då Älta mycket snart utökade till 7-2 och innan matchen var slut hann de med att göra även 8-2 samt fastställa slutresultatet till 9-2.

Nu är det bara för oss att skaka av oss besvikelsen samt glömma denna match och nu blicka framåt mot PlayOff matchen på onsdag mot HockeyTvåan laget Iron hemma i Farsta Ishall kl. 19:30