19:20 Matchsnack
19:30 Matchstart
Brödernas ett nummer för stora
2023-02-02 20:15
Det blev mycket spel i försvarzonen mot Brödernas och här "stöter" Farstas nr 27, Calle Mogård, emedan Calle Kimell, nr 13, och Daniel Kårström, nr 19, tar hand om Brödernas Alexander Dypbukt

Det var ett taggat Brödernas som vi mötte i gårdagskvällens match hemma i Farsta ishall. Matchen slutade med att gästerna segrade med hela 11-2. Brödernas hade ett lag bestående av många före detta elitspelare som visade att de har både rutin och spelskicklighet vilket i allra högsta grad bidrog till att de dominerade matchen. De är dessutom mycket effektiva vilket innebar att vid minsta lilla misstag från vår sida så blev vi straffade.

Matchen bjöd också på några snygga mål och Kim Millers mål, då han i den andra perioden reducerade till 2-6, är ett mål som förmodligen så här långt får anses som årets mål i Farstas Ishall.  Målet tillkom efter att Kim tagit hand om pucken bakom det egna målet och därefter gjorde han en soloåkning över hela planen och avslutade med att dribbla bort två av Brödernas försvarare för att därefter, ur nästan ingen vinkel alls, sätta pucken i det lilla hål som fanns uppe i krysset vid målvaktens högra axel.

Matchen inleddes mycket bra från vår sida och trots att Brödernas hade pucken mycket mer än vad vi hade så lyckades våra killar mestadels styra ut dem mot kanterna vilket innebar att deras skott oftast kom från långt håll eller utifrån kanterna. Vi spelade diciplinerat och höll ihop laget vilket gjorde att vi skapade chanser även framåt. Brödernas drog på sig matchens första utvisning efter 4:54. I slutet av utvisningen tog vi ledningen med 1-0 efter det att Calle Kimell vänt bort sin back vid sargen och spelat till Isac Guve Törling som därefter totalt frispelade Alexander Söderman Persson som enkelt kunde sätta pucken i mål. Kvitteringen kom dessvärre lite lättsamt minuten därefter då Brödernas Patrik Nordström fick stå helt ensam bakom den förlängda mållinjen och passa in i "slottet" till den insmygande backen Hugo Rosas som bara hade att stöta in pucken i mål då inte vår målvakt hann tillbaka i position. Dessvärre råkade vi, några minuter senare, ut för två utvisningar i snabb följd varav åtminstone den den senare var tvivelaktigt dömt och Brödernas visade direkt sin effektivitet i det numerära överläget och gjorde 2-1 redan efter 17 sekunder av utvisningen. 2-1  stod sig sedan i perioden ut.

I den andra periodens början fick dessvärre Brödernas ett billigt mål när de från vår blå linje "flippade" pucken mot mål varefter pucken smet in bakom vår målvakt. Efter målet kom vårt sammanhållna spel och killarna gick bort sig vilket i sig resulterade i att Brödernas fick stora ytor att åka på och kunde därigenom också gå ifråni målprotokollet till en 6-1 ledning innan Kim Miller genom sitt fina mål reducerade till 2-6. Innan perioden var slut gjorde Brödernas även 7-2.

Den tredje perioden blev mer avslagen och Bröderna kunde gå ifrån ytterligare i målprotokollet till slutresultatet som noterades till 11-2 varav det sista målet gjordes i Powerplay.

I morgon fredag åker vi till Nyköping för att där spela en nyckelmatch då vi möter serietrean Nyköping AIK kl. 19:30 i den fina Ishallanläggningen som de har i Nyköping. En match som vi måste ta poäng i om vi skall säkra vår målsättning om attt bli bland de tre första i serien.