20:20 Matchsnack
23:30 Matchstart
Viktig seger mot KTH
2023-01-21 10:30
Isac "GT" Guve Törling och Alexander "SP" Söderman Persson irriterar KTHs försvar

En viktig seger togs i gårdagskvällens sena och jämna bortamatch mot KTH. Matchen slutade med seger för oss med 3-1 efter att Oscar Nelson brutit sin måltorka genom att i matchens slutskede sätta 3 - 1 pucken i tom bur efter att KTH tagit ut sin målvakt och pressade på för att få till stånd en kvittering.

Genom segern stärkte vi vår position som 2:a i kampen om den 2:a och 3:e platsen i serien vilka ger plats i playoffspel för deltagande i kvalserien till div 2. Eftersom Nyköping, som är den ene konkurrenten om dessa platser, i går förlorade sin match mot Tullinge på bortaplan och Älta, som är den andre konkurrenten, vann komfortabelt på hemmaplan mot Mälarö betyder vår seger att vi nu ligger 5 poäng före båda dessa lag. Dock har dessa båda lag en match mindre spelad men det är en match dem emellan vilket gör vårt läge för att ta en av playoffplatserna lite gynnsammare.

Inför matchen  hade vi några sjuka samt några som ej var tillgängliga för spel av andra skäl vilket gjorde att vi fick ställa upp med endast tre "femmor". Det var naturligtvis ett aber för oss eftersom vi vet att KTH är ett, i sina bästa stunder, svårslaget lag på hemmaplan.

Vi inledde matchen mycket bra och skapade under de första fem minuterna ett tryck mot KTHs mål varvid de drog på sig en utvisning som vi dessvärre inte kunde utnyttja. I den andra delen av perioden drog vi själva på oss några utvisningar som gjorde att KTH kom in i matchen och de skapade några vassa målchanser med bland annat en träff i kryssribban men dessbättre gjorde de inte något mål i den första perioden.

I den andra periodens inledning råkade vi återigen ut för en utvisning som gjorde att KTH fick ett litet tryck på oss men utvisningen "dödades" på ett bra sätt.  Dessvärre blev vår anfallslust lite övermodig för några minuter därefter tappade vi pucken i anfallszonen med påföljand att KTH fick ett läge med två mot en och kunde göra 1-0. Någon minut därefter drog KTH på sig en utvisning som vi utnyttjade på bästa sätt med pra passnngsspel från Isac Guve Törling till Daniel Kårström som från sin "Pointposition" sköt ett stenhårt skott efter isen som Arvid Hällgren, ståendes framför mål, styrde in till 1-1.  Både KTH och vi fick ytterligare en chans att spela fem mot fyra men inga fler mål gjordes av något av lagen under resten av perioden.

Den tredje perioden inleddes med att KTH skapade tryck i vår zon men som vi redde ut på ett bra sätt och mitt i denna press snappade vår Max MIller upp pucken i egen zon och spelade snabbt upp den i banan till Emil Wulff som annföll tillsammans med Lucas Wilhelmsson och Mathias Lindgren där Lucas spelade fram till Mathias som sedan i sin tur snyggt droppade pucken tillbaka till Lucass som ostört kunde avancera in i "Slottet" och sätta pucken i målvaktens vänstra kryss. Efter målet hettade matchen till och KTH satte en hård press på oss och jagade en kvittering. Matchens slutskede blev dramatsikt och när det återstod drygt två minuter tog de också ut sin målvakt och spelade sex man mot fem varvid de skapade ett stenhårt tryck med många farliga situationer som var nära att det blivit mål. Det var mycket trötta FoC spelare som pessades och när det återstod 7 sekunder av matchen lyckades vi dock få tillstånd en tekning i egen försvarzon varvid vi kunde byta in nya och fräscha spelare. Den efterföljande tekningen vann vår lagkapten Macus Henriksson vilket gjorde att Oscar Nelson, från egen zon, kunde sätta 3-1 pucken i den tomma målburen.

Till skillnad från matchen mot Älta så visade grabbarna i den här matchen på bra karaktär och jobbade hårt över hela banan vilket bidrog till att vi kunde åka hem till Farsta med alla tre poäng.

Nästa seriematch är inkommande fredag, den 27/1 kl. 19:30, då vi möter BOO HC hemma i Farsta Ishall