19:00 Matchstart
Seger mot Mälarö HC
2022-10-15 17:29
Lucas Wilhelmsson 2-målsskytt mot Mälarö HC

Fredagskvällen bjöd på en härlig seger i AllTrean för FoC Farstas A-lag. Segern skrevs till 5-4 mot Mälarö HC i en mycket jämn match där båda lagen skapade mängder av målchanser. Lucas Wilhelmsson blev en av matchhjältarna då han satte segerpucken i PowerPlay när det endast återstod 13 sekunder av ordinarie tid. Målvakten Robin Sundqvist får också bli omnämnd som matchhjälte då han storspelade och räddade målburen från påhälsning vid flera tillfällen då Mälarö spelare kom ensam mot honom.

Ett både  överraskande och glädjande inslag i inramningen av matchen var att  vi hade en egen hejarklack på läktaren i form av ett gäng spelare från Farstas  Team 11 som hade både banderoller och flaggor som de viftade med samtidigt som deras hejarramsor ekade i Allhallen ute på Ekerö.

Matchen blev precis så jämn som vi på förhand hade räknat med. Redan efter 5 minuter kunde vi dock ta ledningen med 1-0 efter att Daniel Kårström från egen zon frispelat Lucas Wilhelmsson som drog på ett stenhårt skott i krysset vilket Mälarös målvakt inte hann med att reagera på. Emil Wulff utökade därefter vår ledning i den åttonde minuten till 2-0 på en styrning efter skott från Calle Mogård som i sin tur fick passningen från  Lucas Wilhelmsson. Efter 16:51 fick vi dessvärre en utvisning som Mälarö lyckades utnyttja, då endast 1 sek återstod av utvisningen, och reducera till 1-2.

I den andra perioden drog vi på oss en utvisning efter  26:15. En utvisning som visade sig vara lyckosam för vår del då vi med en man mindre på isen utökade vår ledning till 3-1 genom Marcus Glansborg som på wolley gjorde målet efter att Mattias "Bågen" Lindgren gjort ett heroiskt förarbete. Mälarö reducerade därefter till 2-3, efter att vi återigen dragit på oss en utvisning, och i periodens sista minut kom också Mälarös kvitteringspuck.

I periodpausen mellan den andra och tredje perioden snackade grabbarna ihop sig och spelet  blev också bättre i den tredje perioden. Vi tog återigen ledningen genom Oscar Nelson som förvaltade en studsande puck på ett föredömligt sätt och stänkte in 4-3. Dessvärre kvitterade Mälarö lite turligt bara minuten därefter. Matchen såg sedan ut att gå till förlängning då  Mälarö efter 59:11 drog på sig en utvisning för tripping. "Eken" tog då Time Out och lade upp taktiken vilken blev framgångsrik genom att Lucas Wilhelmsson avgjorde matchen på ett skott gick mellan målvaktens benskydd  och plockhandske. Passningarna stod Emil Wulff och William Lindh för. Ett härligt jubel utbrast både på isen och i båset samt hos hejarklacken på läktare och vi alla konstaterade att vi tar med oss alla tre poängen hem i denna svåra bortamatch.

Nästa seriematch är redan nu på tisdag Kl. 20:00 då vi tar oss an Brödernas på bortaplan i Ekhallen i Gustavsberg. Därefter har vi hemmamatch Kl. 19:30 på fredag den 21 okt. mot Nyköping