Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Seger mot Tullinge
2022-09-20 11:54

På söndagkvällen kom säsongens första seger när vi i träningsmatchen mot Tullinge vann med 7-1. i Farsta Ishall. I matchen fick vi också se två "Hattric" (tre mål i samma match) som genomfördes av Lucas Wilhelmsson och Oscar Nelson

Matchen började mycket bra för Farsta då Lucas Wilhelsson redan efter 50 sekunder in i perioden gjorde 1-0 på passning från Daniel Kårström och Calle Kimell.  Trots det tidigamålet var spelet lite avvaktande inledningsvis men trots det kom 2-0 i den 8:e matchminuten då Kim Miller blivit ensam med målvakten och satte pucken säkert i mål efter en mycket distingt pass från Filip Beiron och Emil Wulff var också inblandad i förarbetet. Innan den första perioden var slut reducerade dessvärre Tullinge lite snöpligt till 1-2 i numerärt underläge.

Den andra perioden inleddes på samma fina sätt som den första då Farsta utökade ledningen till 3-1 redan efter 42 sekunder. Målet gjordes av Oscar Nelson med assist från Emil Wulff och Filip Beiron. Farsta satte ett mycket högre tempo än det man hade i den förats perioden. Detta blönades genom att vi redan efter 1:53 utökade ledningen till 4-1 genom Lucas Wilhelmsson på passning från Calle Mogård. Laget fortsatte med att spela bra vilket gjorde att Tullinge blev tillbakapressade vilket i sin tur fick till följd att Oscar Nelson kunde göra 5-1 på passningar från Lucas Wilhelsson och Kim Miller. 6-1 kom också bara några minuter senare då Lucas Wilhelsmsson gjorde sitt tredje mål för kvällen, denna gång på pass från Calle Kimell och Viktor Nordlund. I slutet av perioden blev Calle Kimell olyckligtvis skadad i sitt knä och han tvingades därefter dessvärre att bryta matchen.

Den tredje perioden blev mindre tempofylld vilket gjorde att spelet utjämnades och Tullinge kunde skapa några målchanser som vår duktige målvakt Linus Storckowius dessbättre avvärjde på ett säkert sätt. Farsta behöll dock greppet om matchen och efter 12:13 in i perioden kunde även Oscar Nelson fullborda sitt "hattrick" genom fastställa slutresultatet till 7-1 efter det att Kim Miller och Marcus Henriksson frispelat honom helt.

Närmast följer nu ytterligare en träningsmatch nu på inkommande lördag, den 24/9 kl. 14:30,  med returmöte mot Tullinge på bortaplan.