19:25 Matchgenomgång
19:40 Matchstart
Tredje raka segern
2021-12-11 15:00
En stolt Alexander Söderman- Persson, även kallad SP, utsedd till "Matchens lirare" efter att ha gjort 2 mål och en assist i gårdagskvällens bortamatch mot Ormsta HC.

Tredje raka segern i Div. 3 Fortsättningsserien noterades i går kväll då vi besegrade Ormsta HC på bortaplan med, de i sammanhanget stora siffrorna, 9-3. Förutom de första 10 minuterna i den första perioden dominerade vi matchen spelmässigt helt igenom. Flera av våra mål föregicks dessutom av spel med mycket hög klass och de efterföljande målen var som tagna ur instruktionsboken. Glädjande är också att det nu börjar lossa i målskyttet för fler spelare än de sedvanliga målskyttarna i vår första kedja. En av dem som i gårdagens match visade att han kan göra mål var J-20 spelaren Alexander "SP" Söderman-Persson som gjorde 2 mål vilket säkert bidrog till att han blev utsedd till "Matchens Lirare"

Ormsta inledde matchen bättre än vad  vi gjorde och redan i första anfallet skapade de en nmöjlighet som avslutades med ett vinande skott som dessbättre vår målvakt Linus Storkovius han med och "tuscha" lite så att pucken slog i plexiglaset bakom målburen. Linus storspelade därefter hela matchen igenom och gjorde ett antal fantastiska räddningar och räddningsprocenten blev så hög som 93,18%. Ormsta hade inledningsvis några långa anfall och i samband med ett sådant anfall återtog vi pucken genom Filip Beiron som snabbt passade till Emil Wulff som i sin tur diagonalpassade från egen zon till Elias Persson som avancerade i hög fart på högersidan och väl djupt inne i anfallszonen passade till Rasmus Frödén som satte vårt första mål i det vänstra krysset. Strax därefter drabbades Ormsta av en utvisning och efter 06:19 gjorde William Lindh, i det numerära, överläget, 2-0 på ett skott från backposition som gick i mål bakom en skymd målvakt. Assisterade gjorde Elias Persson och Niklas Frödén. Efter 15:49 kom även 3-0 då Mathias "Bågen" Lindgren passade pucken efter rinkens högersida till Malcolm Nordström som befann sig bakom Ormstas mål. Malcolm tog emot pucken och tog några skär bakom målburen varefter han passade tillbaka till "Bågen" som hade förflyttat sig framför mål och helt fristående kunde sätta pucken i mål. I mniuten därefter kom 4-0 genom Rasmus Frödén efter att han blivit frispelad av Elias Persson och Niklas Frödén. I periodens slutskede reducerade Ormsta till 1-4 på en målvaktsretur i en tilltrasslad situation framför vårt mål.

I den andra periodens inledning åkte vi på en utvisning som dessvärre Ormsta utnyttjade,när endast 5 sek återstod av utvisningen, genom Philip Ydehed som reducerade till 2-4.  I periodens mittskede råkade vi ut för ännu en utvisning och precis när vi blivit fulltaligt lag råkade vi ut för ytterligare en utvisning. Några sekunder efter att vi blivit fulltaliga igen snappade Kim Miller åt sig pucken i vår egen zon och satte av i högsta tempo mot anfallszonen där han först passerade en back och därefter gick på utsidan av den andra backen samtidigt som han sköt ett hårt skott som gick rakt in i det högra krysset. 6-2 kom efter 38:05 då Alexander Söderman-Persson styrde in Malcolm Nodströms skott. Assist noterades även på Mathias Lindgren.

Den tredje perioden började bra då vi redan efter 2:02 in i perioden ökade ledningen till 7-2 genom Calle Kimell som, efter förarbete av Arvid Hällgren, fick pucken och skapade sig ett läge mitt i banan varefter han sköt pucken i mål. I den 54:e minuten drog Vallentuna på sig en utvisning på grund av för många spelare på isen. Utvisningen uynyttjade vi på bäasta sätt genom att Niklas Fröden styrde in 8-2 på passning från Elias Persson och  Lucas Claeson. Efter 57:59 kom även 9-2 genom att att Alexander Söderman-Persson snodde åt sig pucken i offensiva zonen och passade till Rasmus Frödén som i sin tur sköt en puck som inte målvakten kunde hålla varefter Alexander petade in returen. När endast 26  sekunder återstod av matchen reducerade Ormsta genom att en snedstuds från sargen friställde Ormstas Adam Gradin som ensam med Linus gjorde mål och fastställde slutresultatet till 3-9.

Segern innebär att vi nu efter tre omgångar är obesegrade och ligger dessutom etta i serien med 3 poäng före Östervåla som dock har en match mindre spelad. Nästa match, som är den sista före jul, är på fredag i nästa vecka då vi möter Solna hemma  i Farsta Ishall kl. 19:30.