Samling:16:50, I tilldelat omklädningsrum
16:50 -17:15 Förberedelser och materialvård
18:20 Nedsläpp:

Svara helst omgående
Säsongens första seger
2021-09-20 13:31

På söndagkvällen tog FoC Farstas A-lag sin första seger under säsongen 2021-2022 genom att på bortaplan, på Ulriksdals IP Hall 2, besegra seriekollegan Solna SK Hockey med 5 - 1. Periodsiffrorna blev 1 - 1, 2 - 0 samt 2 - 0. Skotten slutade med siffrorna 19 - 15 i vår fördel.

Genom många återbud på grund av sjukdomar och skador fick vi även i denna match möjlighet att testa ett antal juniorer. Ett läge som tränarduon Jhonas Sjögren och Magnus "Frasse" Franzen tog möjligheten att prova nya konstellationer och bland annat komponerade ihop en kedja som enbart bestod av juniorer.

Matchen i sig började med en hård press från vår sida med många bra tillfällen att ta ledningen redan i början av matchen men det dröjde ändå ända till 15:47 innan Niklas Ottosson kunde göra vårt ledningsmål. Passningen kom från Alexander Sid. Vi hade bud även på ytterligare mål men istället råkade dessvärre Emil Wulf ut för en interferensutvisning efter 18:37 vilket Solna utnyttja och kvitterade till 1 - 1 när det endast återstod 5 sekunder av perioden genom Emil Andersson.

Den andra perioden började bra för oss genom att Solna fick en utvisning för holding redan efter 32 sekunder och vårt ledningsmål kom därefter som ett brev på posten redan efter 6 sekunder i spel 5 mot 4. Målet gjordes av Marc Lindh som satte pucken i nät på passning från Elias Persson och Carl Kimell. I mitten av perioden hettade matchen till efter en incident mellan vår Calle Kimell och Solnas Oskar Petterson vilket slutade med att Solnaspelaren fick matchstraff efter att han crosscheckat Calle i ryggen när spelet var avblåst. Dessvärre kunde vi inte utnyttja det numerära fem minuters överläget som följde efter utvisningen. Men strax efter att Solna blivit fulltaliga utökade vi däremot ledningen till 3 - 1 genom Marcus Glansborg. Assist noterades för Viktor Hejdenberg och Arvid Hällgren.

Efer en bra inledning av den tredje perioden utökad utökade, efter 7:29, vår Viktor Hejdenberg ledningen till 4 - 1 på pass från Marcus Glansborg och Arvid Hällgren. Nu hände saker snabbt och redan 8 sekunder därefter, när den nykomponerade juniorkedjan var på isen, kunde Alexander Sid göra sin 2:a poäng i matchen genom att sätta pucken i nät och han fastställde därigenom slutresultatet till 5 - 1. Passningen stod Isac Lundberg för.

I slutet av matchen drog vi på oss ett antal utvisningar och trots att Solna fick möjligheten att spela 5 mot 3 i  hela 1½ minut lyckades vår duktiga rmålvakt Samuel Sundin (också junior), med hjälp av hårt kämpande utespelare, hålla tätt bakåt. Efter matchen utsågs Elias Persson av våratränare till vårt lags nyttigaste spelare.

Nu, under de närmaste dagarna , väntar tre träningar innan det på lördag är dags för deltagande i Duvbo Hockey Games, som spelas i Tulehallen i Sundbyberg. Vår första match är inplanerad redan kl. 08:00 på lördag morgon mot Duvbo och den andra matchen kl. 10:40 som är mot HK Linköping MB. Placeringsmatcher spelas med start kl. 16:00 på lördageftermiddag.