Finns fysiskt i Fiket-pärmen i ishallen.
TACK till dig som arbetar i fiket
I avtalet med Stockholms Stad har vi en skyldighet att ha vårat fik öppet mellan kl.16:00-22:00 på vardagar, kl.08:00-20:00 på lördagar och kl.09:00-21:00 på söndagar.
Vi ser det inte bara som en skyldighet utan även som en möjlighet för våra spelare att fylla på energin, för våra föräldrar och andra supportrar att samlas kring en kopp kaffe.
Överskottet går direkt tillbaka till verksamheten.
För att underlätta arbetet i fiket har vi satt ihop denna guide med lite instruktioner.
Är det något som är oklart, mejla gärna fiket@farstahockey.se så vi kan förtydliga instruktionerna
Checklista - Öppning av fiket
• Tänd alla lampor och ställ ner alla stolar, kolla så det ser allmänt schysst ut
• Kör upp jalusin genom att trycka på ”pil upp” knappen på vänstra väggen (mot diskmaskinen).
• Sätt på kaffe (se separat instruktion)
• Kör i gång korvlådan (se separat instruktion)
• Starta toastjärnet. (se separat instruktion)
• Ta fram brickan med ketchup och senap ur kylen. Ställ på serveringsdisken framför servetterna.
• Töm diskmaskinen
Alla som bemannar fiket
• Hjälp till att fronta (skjuta fram) det som går åt i t.ex. dryckeskylarna
• Håll snyggt genom att plocka av disk och torka av bord under hela passet vid behov
• Toast (se separat ”instruktion toast”)
• Vid kort-/swishbetalning (se instruktion ”Zettle-maskin”) uppvisar kund utförd swish.
• Om ni som bemannar vill handla i fiket, utför din betalning och uppvisa för en Farsta-ledare.
• Bemanning av fiket sker av max en vuxen och eventuellt medföljande barn, övrigt medföljande sällskap uppehåller sig i soffgrupp och bord.
• Panten - är påsen full, byt ut den och ställ den fulla säcken i pant- och skridskorummet.
• Håller något på att ta slut – skicka ett mail till fiket@farstahockey.se
• Säkerställ att dörren in till fiket är helt stängd och att dörren vid tvättmaskinen är låst.
• A-lagsmatch (se separat ”Kaffeinstruktion”)
Ta gärna en kaffe eller thé när ni står i fiket. I övrigt gäller befintlig prislista.
Zettle-maskinen
1. Väck maskinen genom att trycka ovanpå skärmen.
2. Koden är 9137.
3. Tryck på ”Zettle” appen.
4. Huvudsidan visar tillgängliga produkter att lägga i varukorgen.
5. Tryck på kundvagnen när betalning ska genomföras.
A) Välj kort för kortköp. Minsta belopp är 10 kr.
B) Swish för att få en unik qr-kod som kunden blippar och sedan kan visa upp när betalning genomförts.
6. Vid dagens slut. Säkerställ att skärmen är fast i enheten och att laddning sker.
Uppmuntra gärna till kortbetalning för belopp upp till 100kr. Över det är swish bättre.
Instruktion toast
Öppning/Bemanning
• Förbered en hel påse toast
o Använd engångshandskar, gör toast med en brödskiva, en ostskiva, en skinka och en till brödskiva.
• Tänk på att bröd, ost, skinka och färdig toast förvaras i kylskåp förslutet.
• Starta toastjärnet på 75 grader. Höj till 180 grader när toast gräddas. Sänk till 75 grader igen när toasten är klar. Detta för att järnet inte ska brännas sönder.
Instruktion korvlåda
Öppning
• Töm korvlådan på vatten och skölj ur
• Fyll korvlådan med vatten, ca 5 liter.
• Ta några kryddpepparkorn, och lagerblad
• Sätt igång lådan
• OBS! Tänk på att lådan blir varm på utsidan
• Lägg i tre korvar
• Förvara korvpaket i kylen.
Stängning
• Släng överblivna korvar.
• Stäng av lådan
Kaffebryggare
Öppning/Bryggning
• Starta kaffebryggaren genom att trycka på den orangea knappen.
(det lyser nu 17 i displayen)
• Lägg kaffe i melittafiltret
(finns i bänken mitt emot kaffebryggaren)
• Se till att en av de svarta termosarna står under behållaren med melittafiltret
• Starta genom att trycka på knappen längst ner
(fyrkant och en pil till höger)
• Det tar 7 minuter att brygga en termos med kaffe
Matcher
• Vid A-Lagsmatch ska kaffe bryggas och fyllas i termos:
1st ”Kaffe domare”, 1st ”Kaffe seket” och 1st ”Kaffe bortalag”.
Det ska vara klart 1 timme och 15 minuter innan match.
• Tips: Vid match med tre perioder tänk på att ha en färdigbryggd termos kaffe till periodpausen.
Stängning
• Skölj ur termosarna noga
Checklista - Stängning av fiket
• Torka av alla bord, ställ upp stolarna och sopa av golvet
• Stäng av kaffebryggaren på knappen (dra ej ur sladden)
• Töm termosen med kaffe och skölj ur den. Låt stå på diskbänken
• Stäng av korvlådan och släng överblivna korvar.
• Ställ in brickan med ketchup och senap i lilla kylen under disken.
• Diskmaskinen
o Ställ in all disk i diskmaskinen.
o Lägg i en diskmaskinstablett
o Starta maskinen genom att ställa den på programmet ”lång”,
o Stäng luckan
o Tryck på grön knapp
• Kör ner jalusin genom att trycka på ”pil ned”-knappen på vänstra väggen
• Säkerställ att Zettle är fast i enheten och att laddning sker
• Töm sopsäckarna, ta med eventuella kartonger och släng dem i
komprimatorn, se bild
• Släck alla lampor och se till att fiketdörren går i lås