SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

Pallplats i Saltis Snipers Ladies Cup
2023-04-26 10:11

I helgen var FOC Farsta IF Cobras ett av sex lag som spelade en mycket välarrangerad cup av Saltis Snipers. Med en trupp på 26 spelare var Cobras det mest välrepresenterade laget av alla.

Cupen skulle ha spelats i Saltsjöbadens Ishall men dagen innan gick ett rör i hallen sönder. Arrangörerna gjorde ett heroiskt arbete och matcherna flyttades till Björknäs och Nacka ishallar, tillsammans med förtäring, lotteri och allt annat.
 
I första matchen mötte Cobras ett taggat Tullinge Panthers/Tumba Hockey. 1:44  in i första perioden satt pucken där den skulle och med drygt en minut kvar till periodvila drygade Cobras ut ledningen till 2 - 0. I andra perioden reducerade TTPHC till 2 - 1 efter 5:28. Cobras hade flera fina chanser under två powerplay men lyckades inte komma till avslut. Med drygt 2 minuter kvar av matchen tog ett skott från blå en styrning via egen klubba och pucken slank oturligt in bakom målvaktens rygg. Matchen slutade oavgjort 2 - 2.
 
Den andra matchen spelades mot HKHC Lightning Ladies i Nacka Ishall. Efter knappa fem minuters spel satte HKHC det första målet vilket fungerade som tändvätska för Cobras som kämpade till sig kontroll över matchen och avslutade första perioden med att göra hela fyra mål på fem minuter. Den andra perioden blev mållös men med ett högt tempo och många chanser. Stärkta med en seger laddade laget om för att ta sig an cuparrangörerna och de då tabelledande Saltis Snipers.
 
I protokollet ser det ut att vara en händelselös match men det var det långt ifrån. Båda lag ville vinna och kämpade hårt i varje byte. Det var ett högt tempo med böljande spel. Båda lags försvarsspel var effektivt och inget av lagen fick särskilt många möjligheter att gå till avslut. Efter två svettiga perioder var slutresultatet 0 – 0 och Cobras tog ytterligare en poäng.
 
Tiden innan nästa match ägnades åt att studera nästa motståndare, Järvsö IK Dam, som mötte HKHC där de storspelade och vann med hela 8 – 0. Vår coach fångade upp en hel del saker som hjälpte laget att kunna stå upp och bjuda på ordentligt motstånd. Trots att Cobras spelade inte mindre än tre boxplay och skottstatistiken var 19 – 7 till Järvsös fördel slutade matchen 1 – 1. Cobras var obesegrade inför det sista mötet mot Boo Ladies.
 
Viljan och farten fanns men den räckte tyvärr inte för att gå obesegrade genom hela cupen. Trots bättre skottstatistik och tryck framåt, var det Boo som gjorde två mål i första perioden och Cobras lyckades inte hämta igen det. Även om det blev förlust i sista matchen säkrade Cobras en pallplats och tog en hedrande bronsmedalj efter segrarna Järvsö IK Dam och silvermedaljörerna Saltis Snipers.
 
Stämningen var hög när FOC Farsta IF Cobras tog emot glasplaketten för tredje pris, och när en av våra målvakter, Tatsiana Prudenikvich, vann pris för Cupens Målvakt. Glädjen och stoltheten är stor över både vår prestation och bronset, men även över våra tre målvakter. Tatsiana, Annica Dejfors och Maria von Gerber vaktade inte bara målet för Cobras utan var även målvakter för TTPHC och Järvsö IK Dam, och bidrog därigenom starkt till Järvsös guld.  

 

Nu återstår en match innan vi avslutar säsongen 22/23. Den 7 maj tar sig Cobras an damerna i Järvsö på deras hemmaplan!


Nyhetsarkiv
Där satt den!2022-12-05 12:41
Nära skjuter ingen hare2022-11-30 06:28
Tredje gången gillt?2022-11-16 06:11
Cobras 2.0 levererar!2022-10-25 09:37
Cobras ökar måltakten2021-11-30 06:30
 
Partners