Samling:15:45
Där satt den!
2022-12-05 12:41
Cobras avslutar året på topp!

Går Cobras ut hårt och bara ökar? Blev det seger i derbyt? Höll målvakterna nollan? Slängde sig Märta och täckte ett skott? Svaret är förstås JA, JA, JA och JA!

Idag var det ett till huggtänderna taggat Cobras som gled ut på isen i Stortorpshallen för att möta Trånkan Queens i årets sista seriematch. Trots en mållös första period var det Cobras som hade taget om matchen. Starka backar som höll rent framför mål, centrar som var på rätt plats vid rätt tid, forwards som säkrade ett hårt tryck i offensiv zon, målvakter som höll tätare än en perfekt placerad gummipackning och en coach som ledde med fast hand och tydlighet.

Bara en dryg minut in i andra perioden kom utdelningen. Emma Hedstrand satte sitt första mål för säsongen efter en väl placerad passning från Tinna Byrnäs. Cobras fortsatte att hålla press framåt och en och halv minut senare var det dags igen. Storspelande backen Jessica Nilsson, som även utsågs till Matchens Drottning, passade fram till lagkaptenen Mari Klackenberg för matchens andra mål.

Trånkan försökte intensivt att vända matchen men utan att lyckas. När de efter halva perioden tog timeout förutsåg coach Sebbe vad som skulle hända och Cobras styrde effektivt bort spelet från egen zon. Med tre minuter kvar av matchen satte Klackenberg sitt andra mål för dagen och det satte också slutresultatet 3 – 0 till Farsta.

17:51 in i andra perioden utvisades Emma Hedstrand 2 minuter för charging. Nu visade Cobras att övning ger färdighet och flyttade med ett effektivt boxplay bort spelet från egen zon och skapade flera bra chanser och tryck mot Trånkans mål.

När slutsignalen ljöd visste glädjen inga gränser! Inte nog med vinst, fantastiska Annica Dejfors och Tatsiana Prudenikevich höll nollan i mål för första gången i seriespel.

Lagkaptenen Mari Klackenberg, som nu har gjort sex mål i serien vilket placerar henne på topp 10 både i mål- och poängligan, sammanfattar matchen:
- Idag satt det mesta. Inga konstigheter bara 100% av alla i alla riktningar. Trygghet i  positionerna, underbart försvarsspel och målvaktsspel, offensivt spel som alla var del av. Vi hade is i magen och vågade, så rolig hockey!

Det är en påtagligt nöjd coach efter matchen:
- Vi spelar strukturerat och med få misstag. Vi klarar av att hålla mer i pucken och kan även anpassa vårt spel under matchens gång, säger Sebbe. Detta i kombination med seriens två bästa målvakter gör att vi är omöjliga för Trånkan idag. I lokalrivalmötet är Cobras nu storasystern. Jag är så stolt över det här laget som rest sig ur förra säsongens ”förnedringar” och bara växer och växer för varje ispass.

Det här var sista seriematchen för i år och Mari reflekterar kring säsongen som hittills gått:
- Vår målinriktade försäsong med fysträning och camper la en bra grund, och det har varit en otroligt utvecklande säsong, både med vinster och förluster där vi lär oss hela tiden. Sammanfattningsvis – massor av glädje, stor passion och ett fokuserat roligt ”arbete” tillsammans!

Nu blir det uppehåll i seriespelet fram till den 15 januari då vi hälsar nykomlingarna i serien Hässelby Kälvesta HC Lightning Ladies välkomna till Cobrorna i Farsta.