SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

FOC Farsta IF
0 - 2
Wings HC Arlanda
FOC Farsta IF0 - 2Wings HC Arlanda

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 27 november, 10:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:Damer Rekreation Div 3
Samling:09:30
Nära skjuter ingen hare
2022-11-30 06:28
Timeout och taktik inför spel i powerplay

I söndagens match mötte Cobras för första gången Wings HC Arlanda. Ett lag som förra säsongen spelade i damrekreation div 2, och nu har gjort oss sällskap i division 3.
Det var en jämn match med flera chanser åt båda håll där Wings till slut drog det längsta strået och vann matchen med 0 – 2.

Det kan konstateras att Cobras tar raska steg framåt i sin utveckling med både bättre försvarsspel, snabbare byten och mer etablerat anfallsspel. Det finns också heroiska insatser som när fullständigt orädda Märta Laurin kastade sig handlöst i isen för att rädda kvar pucken i anfallszon. Det var Märtas tredje match där den osjälviska handlingen säkerställt att kassen hållit sig tom eller att pucken räddats kvar. Ingen har väl glömt vad som benämns som Lex Märta från den 15 februari?
- Man får ju bidra med det man kan, var hennes kommentar efter matchen.


Vid ett par tillfällen var pucken framme och dansade linedance på mållinjen men som bekant gäller även ”nära skjuter ingen hare” i hockey, och mer än en Cobra väste nog inombords över de missade chanserna till reducering och kvittering. Märta sammanfattar matchen:
-Det kändes helt ok idag, vi behöver bli bättre på att passa och inte vispa runt, men alla kämpade och slet och det är det viktigaste för mig. Jag hade hoppats att vi skulle vinna eftersom min pappa stod för 50% av publiken. Även om jag alltid vill vinna är det i alla fall väldigt kul att vi knappar in på alla andra lag och spelar jämna matcher.

På söndag kl. 17:00 är det nya chanser när Cobras i årets sista seriematch möter Trånkan Queens 2 borta i Stortorpshallen.


<< Tillbaka

 
 
Partners