SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

FOC Farsta IF
0 - 4
IFK Salem Ivies
FOC Farsta IF0 - 4IFK Salem Ivies

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 november, 20:00
Plats:Farsta Ishall
Serie:Damer Rekreation Div 3
Samling:19:00
Tredje gången gillt?
2022-11-16 06:11

Efter ett par veckors matchuppehåll var det dags för Cobras att ta emot Salem Ivies hemma. Första gången för säsongen, men tredje mötet totalt.

 

Första perioden var jämn även om Ivies skapade fler målchanser. I periodpausen stod det fortfarande 0-0, med skottstatistiken 2 - 13. Salem drog på sig en utvisning p.g.a för många spelare på isen med bara 10 sekunder av perioden och inledde därför andra perioden med en kvinna kort. 

 

Cobras hugg i direkt och kämpade hårt i powerplay utan att få utdelning även om det gjordes en del snygga brytningar och uppspel. 04:13 in i den andra perioden kom matchens första mål av Josefin Björkman i Salem. Och hon nöjde sig inte med det utan gjorde ett äkta hattrick då hon i ensamt majestät satte fyra mål inom loppet av 14 minuter. 

 

Cobras hamnade i ett läge där vi inte klarade inte av att reagera instinktivt på situationer på isen och det blev bitvis ett stressat spel.

 

Malin Lindström, en av de senaste in i laget men med en utvecklingskurva som påminner om en hockeyklubba, sammanfattar matchen:

-Det var en jämn match om man bortser från Salems målskytt, hon var brutalt snabb, stark och stabil. Tur för oss att vi har världens bästa målvakt som höll siffrorna nere och vi kände ändå ett hopp i periodpausen. Sen blev det lite skräpigare i andra och kändes som vi inte riktigt var på tårna. 

 

Hur känns det då som målvakt i en match med skottstatistiken 7 - 21? Annica Dejfors, kanske inte så fysiskt stor men en riktig gigant och naturlig talang i målet, beskriver matchen:

-Det var mycket spel framför vårt mål i första perioden där tiden gick väldigt fort, och det känns ju alltid bra när man räddar många skott! Andra perioden var tuffare. Att en spelare kommer fri så där som nr 25 gjorde är både utmanande och samtidigt stressande. Men det är bara att fokusera på nästa puck och den sköna känsla det är när man räddar ett sånt skott.

 

Matchen slutade 0 - 4 och det blev alltså inte tredje gången gillt för Cobras mot Salem Ivies. Men Cobras hänger inte läpp utan spottar i handsken och är redo att ta sig an nya möjligheter, utmaningar och matcher. För som Malin säger:

-Cobras är världens bästa och härligaste gäng där alla är glada och positiva, och vi har alltid ett driv att vilja komma framåt. Det här är det roligaste lag jag någonsin tränat med! 

 

Söndag den 20 november är det dags att ha roligt igen, då möter Cobras laget med seriens längsta namn; Haninge Anchors HC 2/Älta IF Lady Tigers 2 i svalkande Haribohallen.


<< Tillbaka

 
 
Partners