SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

IFK Österåker Vikings HC
11 - 0
FOC Farsta IF
IFK Österåker Vikings HC11 - 0FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 29 oktober, 15:00
Plats:Österåker Sportcentrum
Serie:Damer Rekreation Div 3
Samling:14:00
Cobras mest lärorika match
2022-10-31 06:41
Tatsiana Prudnikevich, Queen of Cobras

Taggade inför toppmötet i tabellen ringlade sig en karavan av Cobror norrut till Österåker för att möta IFK Österåker Vikings HC.

Cobras hade tänkt sig att ge Vikingarna en fight men det var tidigt tydligt att de idag var både snabbare och starkare. Det fanns inte en Cobra som inte gjorde sitt yttersta och idag var alla spelare krigare och slet hårt för att försvara slottet. Och i mål slet vår Queen of Cobras, Tatsiana Prudnikevich, hårdast av alla. Det var ett massivt tryck från första sekund och inte mindre än 47 skott pepprades på mål. Läs det igen, fyrtiosju skott! Ett stort antal levererades av en nyligen ”pensionerad” spelare från de högre divisionerna med kirurgisk precision. Det var hårda skott, höga skott, de kom från långt håll, från nära håll, från höger, från vänster, från sidan, det var tamigtusan så att de till och med kom bakifrån. Av dessa räddade vår drottning 36 stycken. Hon slet, kämpade och gav aldrig upp. Hon är en inspiration för oss alla.

 

- Det var en tuff match men samtidigt lärorik, sa Tatsiana när hon fått hämta andan, Österåkers kvinnor var snabba på skridskorna och hade ett bra passningsspel. Det tar ett tag innan man lär sig hur ett lag spelar och anfaller. De två första målen såg jag inte, de var effektiva på att skymma sikten. Jag är så stolt över mina cobror som gjorde allt för att hjälpa mig, det är det bästa gänget! Tack vare Sebbe och allt han lärt mig kunde jag rädda så många skott som jag gjorde idag. 

 

Idag fick vi glädjas över våra motståndares glädje. Kanske hade vikingarna varit mer oroliga över de från Farsta förrymda cobrornas besök än de ville låta påskina. De var lika stormande glada över det första som det elfte målet och verkade lättade efter matchen. 

 

Väl tillbaka i omklädningsrummet spreds dock en oro i laget, vad var alla missade samtal om, alla meddelanden? De visade sig handlade om en enda sak - vad hade Zara Öberg sagt till, eller gjort mot, domaren?!? I liverapporteringen på SweHockey stod att vår vanligtvis så rättskaffens spelare utvisats två minuter för ”Abuse of official”. Det hela visade sig vara en miss i rapporteringen. Förmodligen hade sekretariatet telepatiskt uppsnappat ord som KAN ha tänkts i båset när domaren följde regelboken till punkt och pricka och utdelade ett lagstraff för ”too many players on the ice ”, då en Cobras tog ett felskär på väg in till bytet och blev liggandes på isen vid båset. Så det var inte så att Zara plötsligt inspirerats utav Tom Wilson, utan hon tog helt enkelt en för laget så att säga. 

 

Våra Cobras, likt Sir Vääs, åkte med huvudet högt tillbaka hem efter sitt äventyr. Fulla av nya insikter och erfarenheter, och fullt beslutna att omvandla allt detta till nya lärdomar och att utmana sig ännu mer både när det gäller fart och närkamper. 

 

Om två veckor, den 13 november kl. 20:00, välkomnar vi IFK Salem Ivies till Farsta Ishall för säsongens fjärde match.

 


<< Tillbaka

 
 
Partners