SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

FOC Farsta IF
6 - 2
Boo HC
FOC Farsta IF6 - 2Boo HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 23 oktober, 20:00
Plats:Farsta Ishall
Serie:Damer Rekreation Div 3
Samling:19:00
Cobras 2.0 levererar!
2022-10-25 09:37
Leveranssäkra Klackenberg gör Cobras första hattrick i seriespel

Det må så vara att det endast har spelats två omgångar i årets serie, men det är med glädje och stolthet vi konstaterar att årets version av Cobras levererar. Förra säsongen vaktade Cobras platsen längst ner i tabellen med en intensitet sällan skådad hos andra än en jordgetingsvärm som bevakar sitt bo. Nu står det FOC Farsta IF allra högst upp i tabellen!

I säsongens andra seriematch mötte Farsta Cobras Boo Hockey Ladies på hemmaplan, och det blev tredje gången gillt. Boo undrade nog om det hela var en mardröm när Cobras dammade in hela tre mål under de första tolv minuterna genom Mari Klackenberg och Zara Öberg.
Trots att Boo vaknade till med ett ryck och satte högt tryck mot mål höll försvaret undan och Cobras gick till periodvila med en 3-0 ledning.

 

Det höga trycket från ett Boo som jagade reducering tog fram det bästa hos Cobras som spelade likt ett väloljat maskineri och Christina Behm Velenik utökade ledningen till 4-0 och gjorde sitt tredje mål för säsongen. I 32:a minuten kom Tinna Byrnäs äntligen fri efter att ha varit hårt påpassad och kunde utöka ledningen till 5-0. Det fungerade som tändvätska för Boo och dryga två minuter senare reducerade de till inte bara 5-1 utan 5-2.
Nu gick det hett till och även om damer numera får tacklas i SDHL så har det inte hunnit komma till damrekreation ännu. Cobras som gärna ligger i framkant provtryckte regeln och utvisades två minuter för charging.
Boxplay är dock inget som hindrar ett offensivt spel och vem minns en fegis?! Mari Klackenberg drog som en avlöning när hon såg möjligheten till ett hattrick och spikade slutresultatet till 6-2. Den andra raka segern var ett faktum!

 

Så, Sebastian Wivallius tränare och coach för Cobras, vad kan du säga om version 2.0 av laget?
- När det kommer till vår utveckling så är det två tydliga faktorer. Att vi spelar smartare och med en väldigt hög spelförståelse samtidigt som vår skridskostyrka växer dag för dag. Det gör att vi klarar av att stänga ner motståndet och sedan är vi väldigt effektiva i anfallszon. Och längst bak står seriens två bästa målvakter och bjuder inte på någonting. 
Och Sebastian fortsätter:
- Jag är faktiskt lite extra stolt över alla nya backar som vi har denna säsong och om jag skall nämna ett enda namn så blir det Åsa. Vilken back-klippa hon visar sig vara! Idag utser jag dock inte någon matchens drottning utan det här var rakt igenom en laginsats! Segern är ett bevis på ett väl förberett lag som förstår vikten av att vara med från start i en match.

 

Inför och i början av säsongen har det alltså gjorts en del justeringar på positionerna i laget. Vad säger då Åsa Harada själv om att ha gått från en tongivande forward till back-klippa?

-Att byta position är kul, utmanade, svårt men framförallt lär man sig otroligt mycket och ser spelet på ett annat sätt. Det är en väldigt utmanande position, man har som back med en väldigt stor uppgift nämligen att se till att det inte blir mål. Om det blir mål tar man lätt på sig detta eftersom det är backens främsta uppgift att skydda målet. Självklart glömmer jag bort mig ibland och dras med av the moment, men jag har de bästa lagkamraterna och vi täcker upp för varandra.

 

Det är inte bara lagkamraterna som är de bästa när man spelar i Cobras. Det är även hejarklacken, som utöver hejarop och flaggor mötte oss med banderollen ” Forza Farsta! Mot 3 poäng”!

 

Nästa lördag den 29 oktober är det dags för nästa seriematch och då möter vi serietvåan Österåker Vikings borta. Räkna med ett taggat lag redo att försvara sin position.

 


<< Tillbaka

 
 
Partners