SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

Saltsjöbadens IF
1 - 8
FOC Farsta IF
Saltsjöbadens IF1 - 8FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 14 oktober, 21:00
Plats:Saltsjöbadens Ishall
Serie:Damer Rekreation Div 3
Samling:20:00
Cobras smakar segerns sötma
2022-10-17 06:47
Tillsammans är vi starka!

Stärkta med ett par segrar innanför västen under försäsong var det ett Cobras med självförtroende som redo för seriestart åkte till Saltsjöbaden. 

Det var premiärmatch inte bara för oss utan även startskottet för hela Damrekreation div. 3.
Och för våra motståndare Saltis Snipers var det den allra första matchen i seriespel någonsin.

 

Dagen till ära hade vi Martin Magnusson, FOC Farstas kanslist och ass. tränare för J18 som extra stötting. Tack för din coachning och du var som en tur-maskot så kom gärna igen! 

 

Och vilken match det blev! Cobras gick ut hårt och satte press direkt. Ändå dröjde det drygt 9 minuter innan backklippan Mikaela Bolin spräckte nollan och vi fick höra nätet rassla! Ett hårt skott från offensiv blå letade sig hela vägen in i mål. 
- Jag tog en chansning och den gick hem, sa Mikaela nöjt.

 

Matchens första utvisning kom i den 18:e minuten då Snipers spelare nr 14 utvisades två minuter för tripping. Efter bara 16 sekunders powerplay tryckte Åsa Harada in sitt andra mål för matchen. Den artonde minuten bjöd på ytterligare två mål av centern Mari Klackenberg och den Saltsjöbadenboende Cobran Joanna Berggren.
Och Cobras gick till periodvila med en skön ledning. 


Med bara fyra sekunder kvar på den första perioden utvisades Tania Magalhaes för interference och Cobras började den andra perioden med boxplay. 
- Inga problem vi håller tätt bakåt och sätter press framåt, hojtade Christina Behm Velenik innan även hon stänkte sitt andra mål för dagen. 

 

I den 27:e minuten reducerade Snipers nr 22 med ett snabbt skott från en lömsk vinkel och pucken smet in köksvägen. Cobras visade dock att det fanns krafter kvar och Malin Lindström drygade ut ledningen till 1-8 och segern var ett faktum. 

 

Glädjen visste inga gränser då Cobras för allra första gången vann en seriematch och tog tre sköna poäng. Och det var en stor dag inte bara för damlaget utan för hela FOC Farsta då herrlaget samma kväll vann sin seriematch mot Ekerö! 

 

I omklädningsrummet korkades champagnen upp som en hemlig sponsor förärat laget med för att använda vid vår första serieseger. Stort tack vem du än är, vi uppskattar det mycket och hoppas att du är lika stolt över oss som vi är över oss själva!

 

Coach Sebbe sammanfattade matchen:
- Idag vann vi för att vi är skridskostarka, snabba och positionssäkra. Och för att vi har två storspelande målvakter.


<< Tillbaka

 
 
Partners