SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

FOC Farsta IF
0 - 4
Lidingö Lady Vikings HC
FOC Farsta IF0 - 4Lidingö Lady Vikings HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 20 mars, 10:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:Damer Rekreation Div 3
Samling:09:15
Fenomenala Farsta fortsätter framåt
2022-03-24 08:00
Järngänget där de flesta körde 5 matcher under en och samma helg

Vilken helg det var för Cobras som började med fyra tuffa matcher på cup i Eskilstuna i lördags, och fortsatte med ett seriemöte mot Lidingö i rasande fart i söndags.

 

Stärkande hotshots, nattliga kebabrundor och partydans i omklädningsrummet var som sig bör en del av inslagen under lagets allra första cup. Cobrorna spelade även en hel del hockey och mötte Linden, Salem och Österåker.

 

-I mitten av cupen gör vi våra 3 bästa matcher som jag sett hittills, och det laget åstadkom i Eskilstuna är ett enormt stort steg i rätt riktning, säger den stolte tränare Joakim Mannerstål.

Det blev inga segrar för Cobras, men laget lyckades kriga fram allt tätare matcher mot motståndare som tidigare legat ett längre steg före.

 

-Farsta har förbättrats på så många fonter, framförallt att tänka hockey och spela som ett lag. Det kanske låter klyschigt men så är det verkligen! enligt Mannerstål som skötte tränarjobbet med den äran – och sedan checkade ut för en minst sagt välförtjänt vila.

 

För cobrorna var det däremot bara att ladda om igen för att dagen efter ta emot Lidingö hemma i säsongens näst sista seriematch ledda av dynamiska duon Martina Bojstedt och Märta Laurin.

 

Cobras hade farten uppe efter cupen och lyckades verkligen vara med från start denna match, så till den milda grad att det ropades ”Nu tar vi det lite lugnt!” från båset.

 

-Matchen mot Lidingö visade verkligen hur långt laget har kommit. Att det är ett gäng fullt av krigande, envisa kämpar visste vi redan – men att efter 4 stentuffa matcher dagen innan kunna ladda om och kliva ut på isen och redan från första minut hålla ett superhögt tempo är enormt imponerande. Att dessutom kunna bibehålla samma tempo till slutsignalen går är fantastiskt, säger Martina Bojstedt.

 

Om man lyssnade noga kunde man uppfatta suset hos motståndarlaget som måhända togs på sängen av Farstas utveckling från senaste mötet i december. Dessutom hyllades Cobras målvaktsgigant Annica Dejfors öppet av Lidingös coach. 

 

Cobrorna har också börjat tuffa till sig vilket märktes när lagkapten Mari Klackenberg åkte på knock med huvudet före, men själv blev den som fick sitta i utvisningsbåset. Försvarsgeneralen Anne Sundström gjorde också en effektiv rörelse som ledde till en 2-minutare på bänken.

Matchen slutade 0-4 efter en riktig kämpainsats av både laget och de vikarierande coacherna, men de senare var lite hårda i sin recension av sig själva i tränarrollen. Som Märta Laurin sammanfattar det:

-Det gick jättebra, det var bara rörigt i början, i mitten och på slutet!


<< Tillbaka

 
 
Partners