SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

IFK Österåker Vikings HC
8 - 0
FOC Farsta IF
IFK Österåker Vikings HC8 - 0FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 12 mars, 18:30
Plats:Österåker Sportcentrum
Serie:Damer Rekreation Div 3
Samling:17:15
Stor spridning av Cobrasyndromet
2022-03-16 10:32
Cobrorna som mötte Österåker i lördags

Farsta mötte Österåker på bortaplan i lördagskväll, en match som började med ett ovanligt avspänt Cobras med en stor dos helgkänsla i benen men där Farsta tog sig samman och kom att spendera rekordlånga sammanhängande stunder i anfallszon.

 

-Jag älskar att vi var på deras sida så mycket och tryckte på i anfallen! Det är en stor utveckling från förra mötet med Österåker, säger forwardfantomen Jenny Söderkvist.

 

Cobras tycks inspireras av Djurgårdsklackens ”Full fart framåt – håll tätt bakåt!” men glömmer måhända den defensiva biten en smula när det är så mycket roligare att ösa på offensivt.

-Vi är lite stillastående idag men vi blir allt bättre i anfallszon och när vi pressar våra motståndare ger det tydligt resultat. Det är ett jobbigt sätt att spela hockey så det bir viktigt med off-iceträningen i sommar, säger coach Sebastian Wivallius.

 

En som gjorde succé var ettriga Åsa Harada. Österåker valde att allt som oftast sätta två av sina tyngsta spelare på att markera henne när hon ställde till trubbel framför motståndarmålet.

-Åsa gör en otroligt bra match, hon är seriens absolut jobbigast spelare att möta, hon ger aldrig motståndaren tid att andas och är väldigt ofta i rätt position, enligt Wivallius.

 

En stor eloge går också till lagets målvakter Annica Dejfors och Tatsiana Prudnikevic som fortsätter att göra enorma framsteg och svarar för mycket fina insatser även när det övriga laget inte riktigt är med från start.

Annica Dejfors gör tillexempel en otrolig räddning när hon blockar en retur med en tekniskt klockren förflyttning längs isen.

 

Matchen slutade 8-0 till hemmalaget, men resultatet är inte på långa vägar så intressant som det medicinska tillstånd huvudstadens samlade läkarexpertis lyckats ringa in de senaste dagarna.

 

Olika kliniker och mottagningar har fullkomligt invaderats av synnerligen vältränade kvinnor i sina bästa år, med diverse hockeyrelaterade skador. Läkarna har valt att kalla det Cobrasyndromet, för oavsett om det gäller skadade knän, avslitna ledband eller mutförsök för att få handledsfrakturer gipsade så att hockeyhandsken passar – så finns en tydlig gemensam nämnare.
Samtliga sökande har nämligen bara en enda desperat undran:

-Kommer jag att kunna spela cup i helgen?!!

 

För kommande helg väntar cuppremiär i Eskilstuna där det allra grymmaste laget från Farsta får chans att visa var skåpet ska stå.
Break a leg! Or not…


<< Tillbaka

 
 
Partners