SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

FOC Farsta IF
2 - 8
IFK Salem Ivies
FOC Farsta IF2 - 8IFK Salem Ivies

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 20 februari, 10:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:Damer Rekreation Div 3
Samling:09:15
Tangerat målrekord för offensiva Cobras
2022-02-23 16:16
Cobras målgörare Annika och Mari

Skakigt, fantastiskt och envist – så sammanfattar tränare Joakim Mannerstål Farstas hemmamöte mot Salem i söndags då en trevande inledning byttes till en makalös andraperiod.

-Enligt min mening gör vi vår bästa 2:a period sedan jag kom in i detta fantastiska gäng, säger Mannerstål.

 

Efter en tuff första akt för cobrorna med ställningen 0-6 kläcktes en ny måldrottning när envisa Annika Grövik överraskade målvakten med ett snabbt handledsskott. Farsta fortsatte sedan att stressa motståndarna och för andra gången i världshistorien gjorde laget två mål i samma match när Mari Klackenberg visade hockeyn från dess allra vackraste sida och nätade efter ett elegant anfall.

-Det är så fantastiskt roligt att få spela hockey igen omgiven av den obeskrivligt grymma energi som alla i och kring laget ger. Jag känner mig nästan som 15 år igen, korta stunder i alla fall! säger Klackenberg som är en av få cobror som nosat på hockeyn i tonåren.

 

Cobras fick verkligen smak för det offensiva spelet under matchen och ville gärna bita sig kvar i anfallszon även när pucken inte gjorde det, vilket ledde till att domarna fick blåsa sig vimmelkantiga av alla offsidelägen.

-Att vissa spelare väljer att åka offside 1, 2, 3 och 4 gånger – är ändå ganska roligt och visar att vi kanske också behöver träna lite mer på de situationerna, konstaterar Joakim Mannerstål med ett leende.

 

Salem blev märkbart pressade i andra perioden då Farsta vann skottstatistiken och lagen gjorde 2 mål var. I takt med att matchen jämnade ut sig, blev det allt ruffigare på planen och placeringssäkra backen Elisabeth Behm Fredin blev inskickad i sargen av en motståndare, men kunde stå pall tack vare muskler av stål.

-Jag har aldrig sett fram emot träning så mycket som jag gör med hockeyn, och det bästa med att vara en Cobra är att det är en så härligt prestigelös stämning i laget! säger Behm Fredin.

 

Trots underläge gjorde flera spelare det lilla extra i slutet av matchen med fantastiskt hemjobb och snygga passningar. Resultatet 2-8 lovar gott inför framtiden – nu väntar målregn framöver!


<< Tillbaka

 
 
Partners