SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

Boo HC
8 - 0
FOC Farsta IF
Boo HC8 - 0FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 februari, 19:30
Plats:Björknäs Ishall
Serie:Damer Rekreation Div 3
Samling:18:15
Lex Märta - Cobras kollektiva superkraft
2022-02-15 12:00
Cobras får taktiktips och pepp i matchpausen

Boo bjöd upp Cobras till dans på bortaplan i söndags kväll. Ett ytterst taggat Farsta fick en tuff start med ett bakåtmål efter 18 sekunder, men som vanligt svarade cobrorna med att kriga till sista matchsekunden.

 

-Vi förlorade matchen de första 10 minuterna, det känns som att det fanns mycket nervositet och det tog tid att komma in i tempot. Men sedan höll vi jämna steg med Boo och jag tycker att vi förtjänar ett par mål, säger tränaren Sebastian Wivallius som utlovar finslipning av målskyttet framöver.

 

En cobra som var på god väg att näta var kvicka jubilaren Christina Behm Velenik, som med bubbel väntandes på kylning därhemma fick fart på skridskorna som aldrig förr och kom loss till ett farligt friläge. Farstas kedjor hittar verkligen sitt samspel allt bättre och slingrade runt och satte press i anfallszon mer än någonsin tidigare.

 

Coach Sebmaster W säger att det är inspirerande att Cobras alltid håller huvudet högt och jobbar sig tillbaka, och nu har denna söderortssisu äntligen fått ett namn - Lex Märta!  För trots att Farsta låg under med 8-0 visade urstarka Märta Laurin vad det innebär att vara en Cobra när hon fullkomligt vräkte sig över sin motståndarback för att stoppa pucken i försvarszon med bara sekunder kvar av matchen.

-Jag hatar att förlora och särskilt med stora siffror så jag var förbannad där i slutet av matchen.  Jag är ganska bra på att kasta mig - men orimligt dålig på att komma på fötter igen så man får ju välja sina tillfällen! förklarar Märta Laurin.

 

Det är det som så fullständigt definierar laget - att spelarna aldrig ger upp, alltid backar varandra och fortsätter att älska hockey - oavsett vad siffrorna på tavlan visar. Dessutom tycks spelarna besitta en formidabel förmåga att växeldra ett nästan osannolikt gott humör. Eller som Märta Laurin beskriver det:

-Det här peppiga gängen är det absolut bästa! Efter en 8-0 förlust går 21 spelare ut i omklädningsrummet och jublar över hur mycket bättre laget blivit sedan vi började. Den 22:a spelaren - det vill säga jag - tinar upp i bilen på väg hem!

 

Snart är det dags för fest igen när Cobras tar emot Salem hemma på söndag. Väl mött 10:30!


<< Tillbaka

 
 
Partners