SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

Vallentuna Hockey Lady Vets
4 - 1
FOC Farsta IF
Vallentuna Hockey Lady Vets4 - 1FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 27 mars, 17:40
Plats:Vallentuna Ishall
Serie:Damer Rekreation Div 3
Samling:16:25
Cobras går från klarhet till klarhet
2022-03-31 06:51
Succébackparet Jeanette Stener och Elisabeth Behm Fredin

Farsta gjorde en grym insats när laget mötte serieledarna Vallentuna på bortaplan i söndags. Cobras chocköppnade med ett mål efter några minuter, och fortsatte sedan att bjuda på hårt motstånd hela vägen tills slutsignalen ljöd.

 

Det har nu gått drygt fem månader sedan Cobras spelade sin allra första seriematch – och det mot just Vallentuna. Då slutade matchen med 13-0 till Vallentuna, och Farsta var glada över att bara ha överlevt.

 

-Den utveckling som har skett är enorm! Förra matchen mot Vallentuna var vi livrädda och några av oss höll till och med varandra i hand i båset innan vi skulle ut. Det kändes som en scen innan ett slag från Game of Thrones eller The Gladiator. Den här gången flög Cobras ut på isen och satte helt respektlöst press på serieettan direkt, säger lagets skadade backklippa och tillika statistikexpert Camilla Sandholm.

 

Det var också Farsta som gjorde matchens första mål när talangfulla forwardbulldozern Emma Hedstrand fiskade upp pucken bakom motståndarmålet och tryckte in den köksvägen. De som eventuellt trodde att det skulle bli en lätt match för Vallentuna kunde inte ha mer fel. Farsta fortsatte att hålla emot defensivt och sticka upp i offensiva räder.

 

-Det var en fröjd att se att Vallentuna fick kämpa för att få till sina anfall och jag tror att vi överraskade dem rejält, säger Jessica Nilsson som blivit en nyckelspelare i Cobras försvar under säsongen.

 

I periodpausen stod det 2-1 till hemmalaget och det var inte bara i båset det var svettigt.

-Jag var ensam i Farstaklacken och satt mitt bland hängivna Vallentunasupportrar som var rejält nervösa bitvis, och hörde samtal om vilken otrolig utveckling som skett i Farstas lag, säger Camilla Sandholm och hänvisar till sin egen maxpuls på 126 slag där på läktaren.

 

Mot slutet av matchen var Vallentuna tvungna att ändra taktik med en spelare som ”fiskade” för att stänga matchen. Domaren tycktes känna sympati för cobrorna och efter en synnerligen stressig situation framför Farstas mål där Cobras motade bort flera farliga skott sade han till synes lättat ”Nära skjuter ingen hare!”.

 

Matchen slutade 4-1 till Vallentuna, vilka fantastiska framsteg för Farsta sedan första mötet.
Nu laddar cobrorna om och börjar räkna ner till seriestarten i höst. På återseende!


<< Tillbaka

 
 
Partners