Alag

Tredje raka vinsten för A-laget
2021-10-23 16:00
Coachen Jhonas Sjögren passade på att taktiksnacka när KTH tog Timeout

Tredje raka vinsten i serien kom för FoC Farsta på fredagskvällen då vi slog KTH på bortaplan med 4-1. Periodsiffrorna blev 1-0, 0-1 samt 3-0 med våra siffror nämnda först. Vi öppnade matchen bra och skapade många chanser i inledningen av matchen men KTH var duktiga på att hålla rent framför sin målvakt Max Eichenberger som enligt uppgift har spelat i Schweitz högsta liga vilket han också med all tydlighet visade. Matchen var ingen av våra bättre matcher men trots detta visade laget, trots att inte spelet fungerade till 100%, både moral och styrka genom att göra tre  mål i den tredje perioden och därmed avgöra matchen.

I den början av den första perioden inledde vi i ett högt tempo och skapade många målchanser men KTHs  duktiga målvakt det höll nollan ända till 9:e minuten då KTH drog på sig sin andra utvisning. En utvisning som vi utnyttjade på bästa sätt då Erik Bragderyd gjorde 1-0 i PP efter 9: 47 på pass från Mathias "Bågen" Lindgren. Efter målet drabbades vi av en utvisning och efter den sjönk vårt tempo och noggrannhet försvann Skottstatistiken i den första perioden slutade med 10-6 till vår fördel.

Ko

i den andra perioden fick vi heller inte upp farten och noggrannheten i passningarna försvann vilket fick till följd att vårt spel övergick till att bli stillastående samt hafsigt och därigenom gav vi KTHs spelarna många extra målchanser.. Det var tur att vår målvakt Samuel Sundin var "säkerheten själv" matchen igenom.  KTH.s spelare fick också onödigt mycket utrymme och tid till att etablera långa anfall i vår försvars zon vilket också resulterade i att de kunde kvittera till 1-1 i periodens slutminuter. Målet gjordes av Jonathan Lindwall som utnyttjade en tilltrasslad situation framför vårt mål. Skotten i den andra perioden slutade 9-6 till vår fördel.

I den tredje perioden var det en helt annan fart på grabbarna och redan efter 27 sekunder gjorde Rasmus Frödén 2-1 efter en vacker framspelning av broder Niklas Frödén samt Elias Persson. Spelet blev också mycket rakare och tempot blev högre vilket gjorde att KTH drog på sig utvisningar vilket också fick till följd att efter 50:27 kunde vår back Emil Wulff utöka vår ledning till 3-1, i spel 5 mot 4, assisterad av Elias Persson. Några minuter senare, efter 54:12, fastställde Niklas Frödén slutresultatet till 4-1 genom, att ensam med KTHs målvakt, snyggt sätta pucken i nät assisterad av kedjekamraterna Rasmus Frödén samt Elias Persson som därmed gjorde sin tredje assist för dagen. I slutet av perioden råkade vi ut för 2 utvisningar som vi dessbättre klarade av på ett säkert sätt. Skotten i den tredje perioden slutade 11-9 till KTH vilket innebar att vi vann skotten totalt med 28-23.

Segern innebar att vi nu gick upp till 5:e plats i serien på 9 poäng vilket är samma poäng som 4:an IFK Vaxholm. Dock har vi har en match mindre spelad. Nästa match har vi nästa fredag då serien vänder och då möter vi just Vaxholm på deras hemmais.