SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Blaget

Tung förlust för B-laget
2019-11-13 09:34
På väg till Järfälla Ishall för bortamatch mot Bele så nås laget av oroande info att Zambonin i ishallen har gått sönder och att hemmalaget bett domarna avvakta på distans för att eventuellt skjuta matchen till annat datum. Redaktionen vill försöka vara objektiva i sina rapporter, men upplevelsen att flytta till Norra serien har inte varit överdrivet positiv och verkar allmänt rätt hafsigt skött.

Laget: Mackan i mål
1:a - Asplund, Filip - Zebbe, Kortzon, Pontus
2:a - Stora Peter, Börjesson - Gurra, Tim, Henke
3:e - Nypan, Skägget - Pelle, Blomman, Dickson

Matchen startar på gammal is efter ett ungdomspass och genomförs i ett behagligt tempo för alla inblandade, inklusive domarna. Tyvärr så släpper Farsta in ett mål direkt i första bytet, men växer in i matchen. Gurra kan snärta in 1-1 och Zebbe dyker upp som gubben i lådan på bortre stolpen och stöter in 1-2. Nu är det Farstas match och det finns fler bra lägen att utöka ledningen. Farsta slarvar med pucken vid offensiva blå och Bele kan kvittera innan vi tar paus med ställningen 2-2.

Som fågeln Fenix så reser sig Zambonin från askan och drar av isen innan andra perioden startar och Farsta radar upp 100%-iga chanser. Dock så är det hemmalaget som gör målen och går upp i ledning 4-2. Asplund kan trycka in en reducering efter Coach Florre tagit ut Mackan för att spela 6 mot 5. Vid en tilltrasslad situation vid Beles mål så tror Farsta att Pontus kvitterat, men han blir istället utvisad tillsammans med en hemmaspelare som får 2+2 och power play för Farsta. Dessvärre så sjabblas det med pucken i överläge med 2 spelare och Bele kan skicka in 5-3 i tom kasse.

Redaktionen hoppas och ber om att spelarna i Farsta äter ett par stora portionerna ödmjukhet under veckan för att komma redo till nästa match på fredag borta mot Täby.

/Redaktionen

 
Partners