SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

KTH:s Ishockeyförening
2 - 5
FOC Farsta IF
KTH:s Ishockeyförening2 - 5FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 25 november, 20:30
Plats:FuturPensionHallen
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:19:30, Tilldelat omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 19:30  Materialvård
19:45  Uppvärmning
20:05  Påklädning
20:20  Matchgenomgång
20:30  Matchstart
Femte raka segern för A-laget
2022-11-28 14:53
Calle Mogård, Calle Kimell och William Lindh rör om i KTH:s försvar strax innan 3-0 målet. Foto: Janne Kårström

Vårt A-lag tog sin femte raka seger i matchen mot KTH på fredagskvällen. Segern innebär att vi nu är uppe på tredjeplats med lika många poäng som tvåan Nyköping men med ett mål sämre i målskillnad. Förändring på det kan ske redan den inkommande helgen då vi har två matcher i följd hemma i Farsta Ishall. På fredagkväll den 2/12 kl. 19:30 möter vi BOO HC och på söndagkväll den 4/12 kl.17:30 möter vi serieledarna Brödernas. 

 

Matchen mot KTH var en relativt jämn match som vi kontrollerade på ett förtroendeingivande sätt och framåt tillvaratog vi de chanser som skapades. Dessutom spelade vårt försvar tillsammans med David Elfvengren i mål lungt samt vårdat och såg till så att KTH spelarna vid de flesta tillfällen fick spela och skjuta från kanterna.  

Grabbarna satte redan från början press på KTH genom hög forchecking vilket innebar att vi kunde för de mesta återerövra puckarna redan i mittzonen eller ta hand om de puckar som KTH dumpade ner mot vår kortsida. 1-0 målet kom 06:11 in i perioden på en snabb spelvändning från den egna zonen efter att Filip Beiron tog hand om en skottretur och snabbt spelat till Alexander Persson Söderman som rättvänd åkte sig fri från mittzonen och petade in pucken bakom KTH:s målvakt.. Båda lagen klarade därefter av var sin utvisning innan vår lagkapten Marcus Henriksson utnyttjade ett missförstånd mellan KTH:s målvakt och back varvid han påpassligt petade in 2-0 målet mellan målvaktens benskydd. Skotten i pertioden vanns av oss med 12-10.

 

Den andra perioden inleddes med att vi fick spela PP varvid, precis efter att KTH blivit fulltaliga,  vi släppte till en kontrig som resukterade i friläge men som dessbättre inte resuterade i mål och i Niklas Ottosson kunde ta hand om returen och spela till Calle Kimell som ostört kunde åka från den egna zonen och prickskjuta 3-0 i målvaktens vänstra kryss. Passningarna noterades även på  Lucas Wilhelmsson. Efter 3-0 målet smög det sig in en viss ouppmärksamhet i laget och KTH tilläts komma fri med David Elfvengren i målet vid ett par tillfällen men dessbättre var återigen David säkerheten själv. 4-0 kom efter att KTH:s målvakt åkt ut och mött en rensning från Marcus Henriksson i vår försvarszon varvid målvakten skulle spela pucken till sin back men gjorde det inte bättre än att Alexander Persson Söderman hann i mellan och snappa upp pucken samt sätta den i tom bur. 5-0 kom också strax därefter genom Arvid Hällgren som slog in pucken efter en tilltrasslad situation framför mål där Mathias Lindgren och Marcus Glansborg stod för förarbetet. KTH lyckades därefter kort innan periodpausen reducera till 1-5 genom att peta in pucken då den låg löst framför mål. Skotten i perioden vanns av KTH med 11-9.

 

Dessvärre blev den tredje perioden avslagen och grabbarna spelade mer eller mindre av perioden utan att ge KTH allt för stort utrymme, vilket de till stor del också lyckades med. Dock inte fullt ut då vi dessvärre ådrog oss några utvisningar som gjorde att KTH fick några målchanser och kunde också, efter 57:05 i spel 5 mot 4, reducera till 2-5. Skotten i perioden vanns av oss med 9-8 och vi vann också det totala antalet skott med 30-29.

 

Som vanligt hade vi stor hjälp av hejaklacken från våra ungdomslag som troget hejade fram oss under hela mecthen.

 

Som nämnts i ingresen kommer vi nu att på fredag kl. 19:30 möta BOO HC hemma i Farsta Ishall. En matchsom vi bör vinna om inställningen hos grabbarna är som vanligt. 

 

På söndag den 4 december kl. 17:30 vänta en svår match hemma i Farsta Ishall. Då tar vi emot  serieledande Brödernas Hockey som har många kända hockeyspelare med i laget. I spetsen har de namn som Dick Axelsson och Christian "Fimpen" Eklund, som bland annat har spelat för Djurgården, och dessutom har flera av de övriga spelarna i laget också spelat hockey på hög nivå. 


<< Tillbaka

 
 
Partners