SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Foc Farsta IF
vs
Älta
Foc Farsta IFvsÄlta

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 20 februari, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Samling:18:15, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:15 Materialvård
18:30 Uppmjukning
18:45 Utrustning på
19:00 Isvärmning
19:20 Matchgenomgång
19:30 Matchstart
Referat: Foc Farsta IF - Älta
Förlust i den första playoffmatchen mot Älta
2024-02-21 11:00
Isac Guve Törling är framme och stör Ältas målvakt emedan William Lindh och Filip Beiron, som är i bakgrunden, är beredda att ingripa

Gårdagskvällens playoff match slutade i en förlust för FoC Farsta med 2-6, Vi fick en mycket dålig inledning i matchen med slarvigt passningsspel och dålig skärpa där felpassen bytte av varandra vilket Ältas rutinerade gäng utnyttjade optimalt. Redan efter 10 minuter hade Älta noterats för 12 skott på mål och införskaffat sig en ledning med 2-0. Efter hand blev vårt passningsspel bättre varvid även matchen jämnade ut sig.

När vi väl fått bättre skärpa i passningsspelet skapade vi också flera målchanser. Reduceringen till 1-2 kom i spel 5 mot 4 efter att Älta dragit på sig en utvisning varvid vi kunde etablera PP-spelet i anfallszonen varefter William Lindh sköt ett härligt slagskott som Ältas målvakt inte hann med att se. Passningarna kom från Filip Beiron och Oscar Nelson. Strax därefter utökade Älta återigen sin ledning till 3-1 efter att vi tappat pucken i egen zon. Men repliken från oss kom ganska snabbt då Felix Johannson reducerade till 2-3 efter ett fint anfall där Kim Miller och Marcus Glansborg stod för förarbetet.  Skottstatistiken i perioden blev 9-21. 

 

Den andra perioden inleddes med att Älta, redan efter 1:28 in i perioden utökade sin ledning till 4-2 på en snabb kontring efter att vi blivit för offensiva i anfallszonen och 2-5 kom några minuter senare då vi spelade numerärt underläge efter att vi hade råkat ut för en utvisning. Vi fick därefter chansen att spela 5 mot 4 dock utan att få till något ordnat powerplay spel. I den 34:e matchminuten ådrog sig Älta på nytt en utvisning och vi skulle återigen spela i numerärt överläge men dessvärre blev vår fördel kortvarig då domaren, efter en målvaktsretur, tilldelade oss en märklig utvisning för slashing på målvakten trots att pucken låg spelbar vilket innebar att spelet blev fyra mot fyra i stället för fortsatt powerplay för oss.. Skottstatistiken i perioden blev 11-9 till vår fördel.

 

Den tredje perioden inleddes med ett tryck från vår sida och i periodens 7:e minut blev Marcus Glansborg helt frispelad varefter en Älta spelare försöker haka honom bakifrån men i stället träffar Marcus på hakan varvid Marcus tappar pucken. I stället för, som vi ser det,  en solklar straff för oss blev det bara en 2-minuters utvisning. I det påföljande numerära underläget utökade Älta sin ledning  till 6-2 genom en kontring efter en rensning framför deras mål. Trots att vi fick möjlighet att spela i numerärt överläge ytterligare en gång  lyckades vi inte gör några fler mål varför matchen slutade med 6-2 till Älta. Skotten i den tredje perioden blev 12-11 till oss.

 

Älta leder därmed playoff serien med 1-0 varför vi måste vinna  kvällens returmatch som spelas i  Älta Ishall kl. 19:30.  Senast vi mötte Älta på bortaplan vann vi matchen och om vi återupprepar det i kväll blir det en tredje och avgörande match på söndag kväll som också den spelas i Älta Ishall med matchstart kl. 18:30.

 


<< Tillbaka

 
 
Partners