SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Norrtälje IK
4 - 2
FOC Farsta IF
Norrtälje IK4 - 2FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 13 februari, 19:30
Plats:Heidelberghallen
Serie:HockeyTrean Östra fortsättning
Samling:16:40, I bussen vid Farsta Ishall
Aktivitetsinfo: 16:45 Bussen avgår
18:10 Bussen ankommer Norrtälje Ishall
18:15 Materialvård
18:25 Uppmjukning
18:35 Påklädning
18:50-19:10 Isvärmning
19:30 Nedsläpp
Referat: Norrtälje IK - FOC Farsta IF
Knapp förlust i seriefinalen mot Norrtälje
2024-02-14 16:17
Emil Wulff (Nr 28) och Oscar Nelson (Nr 23) är hårt uppvaktade av Norrtäljes försvar

FOC förlorade med 2-4 i gårdagskvällens seriefinal mot Norrtälje efter periodsiffrorna 1-2, 0-1, 1-1. Dessvärre var det ett decimerat lag som kom till start då, förutom de 4 som redan stod på skadelistan, ytterligare 8 killar var borta på grund av skador, sjukdom eller resor. Men trots att vi genomförde matchen med enbart 11 utespelare höll vi den jämn och pressade Norrtälje ända in slutet och det återstod endast 35 sekunder av matchen när de dessvärre lyckades att avgöra matchen genom att göra 4-2.

Förutom att vi var kort om spelare fick vi också en dålig start på matchen då vi ådrog oss en utvisning redan efter knappt 2 min. Norrtälje var inte sena att utnyttja överläget och gjorde 1-0 efter att vi tappat markeringen inne i slottet. Vår kvitteringen till 1-1 kom i slutet av perioden och det var ett riktigt snyggt hockeymål. Målet tillkom efter en lång diagonal passning från vår egen zon till Elias Persson som tog in pucken i anfallszonen och spelade därefter pucken till Kevin Göransson som kom på högersidan och drog med sig sin uppvaktande back i riktning mot sarghörnan varefter Kevin spelade pucken förbi backen snett in framför mål där Philip "Honken" Holmqvist bara hade att sätta pucken i det vidöppna målet. Dessvärre blev glädjen kortvarig för bara minuten därefter råkade vi ut för en tveksam straff på vilken Norrtälje gjorde mål och återtog ledningen med 2-1.

 

I den andra periodens inledning hade vi ett långt anfall som slutade i ett missförstånd mellan några av våra spelare varvid pucken gled ut ur anfallszonen och ända ner i vår försvarszon där vår målvakt Oskar Tördal stoppade pucken med sin klubba innan den gick över den förlängda mållinjen varefter han lämnade över pucken till vår back. Domaren missbedömde puckens läge och menade att pucken var över den förlängda mållinjen varför han gav Oskar en 2-minutera utvisning för "Delay of game" och återigen kunde Norrtälje utnyttja favören av det numerära överläget och utökade ledningen till 3-1. Innan perioden var slut fick vi själva spela 5 mot 4 dock utan att få igång något ordnat Powerplay spel.

 

I början av den tredje perioden ådrog sig Norrtälje ytterligare en utvisning. Denna gång fick vi till ett bättre powerplay vilket gjorde att vi kunde etablera spelet i Norrtäljes försvarszon och fick till ett tryck mot dem. Efter ett skottförsök från Alexander Söderman-Persson hamnade pucken hos Philip "Honken" Holmqvist som från den offensiva blå drev mot mål och satte pucken stenhårt i det vänstra krysset och reduceringen till 2-3 var ett faktum. Dessvärre råkade vi nästan omedelbart därefter ut för ytterligare en märklig utvisning men som vi dessbättre klarade av och när vi blev fullt manskap på isen fick vi till en ordentlig press på Norrtälje och vi skapade ett antal vassa målchanser som dessvärre blev resultatlösa. När det var c:a 6 min. kvar av matchen blev Calle Kimell frispelad men i skottögonblicket fick han en ordentligt slashing över skridskon av Norrtäljes back som kom snett bakifrån vilket gjorde att Calle tappade balansen och krockade med målvakten och målburen varefter han blev liggande på rygg bakom målet med en uppvaktande Norrtäljespelare lutad över sig. Vår uppfattning är att domaren i den situationen borde ha utdömt en straff till oss men dessvärre lämnade domarna händelsen utan åtgärd trots att Calle tappade balansen av slashingen. Dessvärre drog Calle på sig ett matchstraff, i samband med den efterföljande händelsen bakom målet, vilket innebar att vi fick spela i numerärt underläge i 5 av matchens återstående 6 minuter. Vi lyckades dock att reda ut dessa 5 utvisningsminuter genom ett uppoffrande försvarsspel och vår målvakt Oskar Tördal som gjorde ett antal grymma räddningar. När vi under matchens sista minut blev fulltaliga satsade vi allt  framåt men dessvärre tappade vi pucken och Norrtälje snodde åt sig den och fastställde slutresultatet till 4-2 med endast 35 sekunder kvar av matchen.

 

Sammanfattningsvis en stark insats av spelarna som, trots kort manskap, orkade kriga och pressa Norrtälje ända i i slutsekunderna. Norrtälje blev i och med segern klara seriesegrare emedan vi  ligger på andra plats med lika många poäng som trean Nynäshamn men med 5 mål bättre i målskillnad.

 

Nu på fredag möter vi IFK Österåker hemma i Farsta ishall. Det är sista seriematchen innan playoff spelet till kvalserien för HockeyTvåan börjar. Playoff matcherna börjar med hemmamatch på tisdag den 20/2 och motståndare blir klart efter matcherna nu fredag.


<< Tillbaka

 
 
Partners