SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
1 - 4
Nynäshamns IF HC
FOC Farsta IF1 - 4Nynäshamns IF HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 06 februari, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra fortsättning
Samling:18:15, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:15 Materialvård
18:30 Uppmjukning
18:45 Påklädning
19:00 Isvärmning
19:30 Nedsläpp
Referat: FOC Farsta IF - Nynäshamns IF HC
Förlust mot Nynäshamn i jämn match
2024-02-07 12:15
En av de vassaste chanserna att göra mål hade Kevin Göransson i detta läge med halva målburen fri

Gårdagskvällens match mot Nynäshamn blev en mycket jämn match där Nynäshamn var det lag som utnyttjade sina chanser på ett vassare sätt än våra killar och spelade disciplinerat i egen försvarszon vilket innebar att de också slutligen stod som segrare med 4-1 efter periodsiffrorna 0-1, 0-2 samt 1-1. Våra killar spelade stundtals bra men dessvärre var avsluten alldeles för uddlösa och spelet var i många fall ineffektivt då vi ofta valde att spela runt i hörnen i Nynäs zon istället för att spela rakt mot mål.

Nynäshamn, som före den här matchen hade 3 förluster mot oss i årets seriematcher, kom ut väldigt taggade och bet sig fast i vår zon under de första minuterna och redan efter 2 minuter hade de noterats för 5 skott på mål men vår målvakt Robin Sundqvist höll målet rent från påhälsning genom några fina räddningar. Efterhand kom våra killar in i matchen och spelet jämnade ut sig och vi skapade därefter några vassa målchanser som med lite kyla och lite tur mycket väl hade kunna resultera i ett ledningsmål. I stället blev det Nynäs som, i slutet av perioden tog ledningen i spel 5 mot 4 efter att vi ådragit oss en utvisning på grund av att vi var för många spelare på isen. Direkt efter målet ådrog sig även Nynäshamn på sig en utvisning som dessvärre blev mållös då vi inte fick till något organiserat PP-spel.

 

Under den första delen av den andra perioden skapade inget av lagen några direkta målchanser och spelet blev mer avvaktande från båda sidor. Efter 10:26 in i perioden fick vi chans till kvittering då Nynäs ådrog sig en utvisning i vilken vi spelade bra och vi skapade först en 2 mot 1 situation som vi dessvärre brände och kort därefter fick Kevin Göransson näst intill öppet mål efter att han sköt en retur på sitt eget skott men dessvärre lyckades Nynäs målvakt på något sätt rädda KG:s skott och utvisningen förblev mållös. I minuten efter att Nynäshamn blivit fulltaliga lyckades de utökade sin ledning till 2-0 efter en kontring som till synes såg ofarlig ut och bara dryga minuten därefter kom också 0-3, återigen på en kontring där det avslutande skottet tog på en av våra spelares klubba och smet in bakom Robin i vårt mål.

 

Den tredje perioden började för oss på det allra sämsta sätt då Nynäs, redan efter bara 36 sekunder in i perioden, utökade sin ledning efter en kontring då de fick en 3 mot 1 situation som resulterade i mål. Efter knappt 4 minuter in i perioden fick vi dock möjlighet till att reducera efter att Nynäs dragit på sig en utvisning för slashing men dessvärre blev den inte i något resultat i målprotokollet. Men  innan matchen var slut skulle vi ändå få spräcka nollan och få till en reducering efter att William Kroon tagit emot en passning i mittzonen från William Lind avancerade han in i vår anfallszon och sköt ett hårt skott mot mål varefter Felix Johansson bara hade att sprätta in målvaktsreturen och därmed fastställde slutresultatet till 1-4.

 

Sammanfattningsvis var det en bra match från båda lagen men i vårt lag saknades framförallt det fysiska spelet som vi haft vid några matcher tidigare under säsongen samt noggrannheten i passningarna och effektiviteten framför mål. Gör man inte mål på chanserna är det också svårt att vinna matcher.

 

Nu närmast väntar två svåra bortamatcher där vi på fredag kväll möter Gimo i Gimo Ishall och på tisdag kväll möter Norrtälje i Heidelberghallen i Norrtälje. Därefter avslutar vi spelet i Fortsättningsserien fredag den 16/2 med en hemmamatch IFK Österåker i Farsta Ishall kl. 19:30.

 

 


<< Tillbaka

 
 
Partners