SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Solna SK
4 - 5
FOC Farsta IF
Solna SK4 - 5FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 02 februari, 19:30
Plats:Ulriksdals IP Hall 2
Serie:HockeyTrean Östra fortsättning
Samling:18:30, Tilldelat omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:30 Materialvård
18:40 Uppmjukning
19:00 Klart med isvärmning
19:30 Nedsläpp
Referat: Solna SK - FOC Farsta IF
FoC tog tre viktiga poäng mot Solna
2024-02-04 10:10
Calle Kimell skjuter mot mål emedan Elias Persson är beredd på eventuell retur

På fredagskvällen tog FoC ytterligare tre viktiga poäng genom att bortabesegra Solna med 5-4 efter periodsiffrorna 2-1, 0-2 och 3-1. I och med segern befäste vi vår serieledning och leder nu  på 19 poäng med 2 poäng före tvåan som nu är Norrtälje på 17 poäng och på tredje plats ligger Solna med 15 poäng.

Matchen inleddes med slarvigt spel och dålig markering från vår sida och redan efter 58 sekunder in i perioden tog Solna ledningen efter att pucken studsat olyckligt vid en fight bakom mål varefter Solnas Alexander Öberg tilläts göra 1-0.  Vi drog strax därefter på oss en utvisning som vi dessbättre klarade av utan att råka ut för ytterligare något baklängesmål. I slutet av denna utvisning drog också Solna på sig en utvisning vilket innebar att vi först fick spela 4 mot 4 i 20 sekunder och därefter 5 mot 4 vilket även blev 5 mot 3 i 41 sekunder, efter att Solna dragit på sig ytterligare en utvisning, men dessvärre utan något resultat som syns i målprotokollet.  Dessbättre kom ändå kvitteringen, strax efter att vi haft vårt powerplay, genom Felix Johansson som på passning från Marcus Glansborg och Kevin Göransson kvitterade till 1-1. När det återstod drygt 3 minuter av perioden tilldelades vi ytterligare en utvisning som skulle visa sig komma oss till gagn genom att Philip Holmqvist, i det numerära underläget, påpassligt snott åt sig pucken i egen zon varefter pucken gick till Alexander Söderman-Persson som kontrade och drev upp pucken över banan samt in i anfallszonen varefter SP passade snett in mot mål där Calle Kimell dök upp och enkelt kunde styra in pucken till en 2-1 ledning för oss. 

 

Den andra perioden vill nog alla i laget helst glömma då nästan inget fungerade vilket också fick till följd att Solna kunde både kvittera till 2-2 samt ta ledningen med 3-2 innan perioden var över. I pausen blev det därför en uppsträckning och genomgång av grunderna i vårt spel varefter femmorna också fick möjlighet att prata ihop sig.

 

Paus snacket visade sig ha effekt och redan i första anfallet kvitterade vi till 3-3 genom Calle Kimell som förvaltade passningen från Philip Holmqvist på allra bästa sätt. Spelet blev också mycket bättre och vi skapade ett antal fin möjligheter för att göra mål innan Isac Guve-Törling, efter 48:25, gav oss ledningen med 4-3 efter passning från Felix Johansson och Marcus Glansborg. Killarna fortsatte på den inslagna banan med att spela säkert och med noggrannhet i markeringarna vilket gjorde att Solna hade svårt att hitta lägen för kvittering samtidigt som vår målvakt Oskar Tördal spelade bra i målet. Efter 56:48 utökade vi  dessutom vår ledning till 5-3 genom Marcus Glansborg med förarbete av Filip Beiron och Felix Johanssson.  I slutet av matchen tog Solna ut sin målvakt och spelade med 6 utespelare vilket gav resultat i att de i allra sista stund, och då det återstod endast 7 sekunder av matchen, reducerade samt fastställde slutresultatet till 4-5. En seger som kändes mycket bra för hela laget då vi under den tidigare delen av seriesäsongen inkasserat två onödiga förluster mot Solna.

 

Sammanfattningsvis en halvbra första period och en usel andra samt en riktigt bra tredje period.

Närmast väntar hemmamatch nu på tisdag då vi möter Nynäshamn kl. 19:30 i Farsta Ishall


<< Tillbaka

 
 
Partners