SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
8 - 3
Vallentuna-Ormsta
FOC Farsta IF8 - 3Vallentuna-Ormsta

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 30 januari, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra fortsättning
Samling:18:15, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:15 Materialvård,
18:30 Uppmjukning
18:45 På klädning
19:00 Isvärmning
19:30 Nedsläpp
Referat: FOC Farsta IF - Vallentuna-Ormsta
Stabil seger för FoC
2024-01-31 10:00
Philip "Honken" Holmqvist, som blev 2-målskytt i gårdagskvällens match, tar emot lagets hyllningar tillsammans med Calle Kimell och Emil Wulff efter hans 1:a mål

FoC Farsta är återigen serieledare efter en stabil seger med 8-3 i gårdagskvällens match mot Vallentuna-Ormsta i Farsta Ishall. Periodsiffrorna blev 1-0, 5-0 och 2-3. Det var ett "påslaget" hemmalag som kom ut på isen och efter de två första perioderna ledde vi också med de komfortabla siffrorna 6-0 och skottstatistiken visade hela 32-8 till vår fördel.  I den 3:e perioden försvann däremot på något sätt den skärpa och fokusering, som funnits under de två första perioderna, och den byttes ut mot slarv vilket gjorde att Vallentuna-Ormsta bjöds in i matchen. Vi gav deras spelare en mängd chanser vilket gjorde att de, inom loppet av 3 minuter, i början av den 3:e perioden kunde göra tre snabba mål. I mitten av den sista perioden drog vi dessutom på oss några utvisningar, varav en 5-minutare, som vi dessbättre redde ut och tog därigenom 3 viktiga poäng med till slutspurten av Fortsättningsserien.  

Den första perioden inleddes annars med ett högt tempo och en bra press från vår sida vilket gjorde att vi skapade ett flertal chanser redan i början av perioden innan Philip Holmqvist satte 1-0 efter ett fint förarbete av både Kim Miller och Calle Kimell. Vi fortsatte därefter med att skapa tryck på motståndarna och hjälpte varandra vilket resulterade i att spelet till den största delen var förlagt till Vallentuna-Ormstas försvarszon dock utan att vi kunde göra något fler mål i perioden. Dominansen var stor och det var länge sedan som vi denna gång noterades för 21 skott under en och samma period. 

 

I den andra perioden bet vi oss fast omgående i anfallszonen och stressade motståndarförsvaret på ett bra sätt vilket renderade i att Isac Guve-Törling bröt en passning mellan motståndarna i deras försvarszon varefter han avancerade mot mål och sköt ett skott  och satte själv målvaktsreturen i nät till 2-0. Strax därefter ådrog sig Vallentuna-Ormsta en utvisning som de klarade av utan baklängesmål men strax efter att de blivit fulltaliga gjorde vi 3-0 efter att Marcus Glansborg fått en fin passning från Isac Guve-Törling avancerade Marcus in mot mål och pricksköt därefter pucken i det högra krysset. 4-0 kom några minuter senare efter ett mycket snyggt anfall där Elias Persson spelade pucken till Marcus Glansborg som från mittzonen åkte in i anfallszonen och ner mot förlängda mållinjen varefter han passade diagonalt in framför mål där Isac Guve-Törling åkt sig fri och enkelt kunde stöta in pucken i mål. Det fina spelet fortsatte men vi kunde kunde också konstatera att det började slarvas en del i puck hanteringen och inräkningen av motståndarna vilket gjorde att Vallentuna-Ormsta fick ett par kontringar i följd där de blev helt ensamma med vår målvakt Oskar Tördal som dessbättre räddade oss vid dessa tillfällena. Vår press på motståndarna i deras försvarszon fortsatte och efter en tekning av Viktor Hejdenberg gick pucken bakåt till vår back Filip Beiron som omedelbart la pucken på mål varefter han glatt kunde konstatera att han precis gjort 5-0 bakom en skymd målvakt. När det återstod drygt 2 minuter av perioden ådrog sig Philip Holmqvist en utvisning för tripping och precis när han hade avtjänat straffet och klev ut på isen kom en rensning från Alexander Söderman-Persson som i stället för rensning blev en perfekt passning till Philip som i sin tur ensam med målvakten förvaltade passningen på bästa sätt genom att sätta pucken i mål till 6-0

 

Den tredje perioden började på samma fina sätt som de två första perioderna och flera klara chanser till att göra ytterligare mål skapades innan Vallentuna-Ormsta reducerade till 1-6. Reduceringen kom efter att vi tappat pucken strax utanför vår försvarszon varefter deras forward Kevin Persson tilläts att ta sig igenom vårt försvar och ensam med Oskar satte han pucken i mål.  Efter ytterligare någon minut drog vi, i vår anfallszon, dessvärre på oss en utvisning för interference vilken för vår del skulle visa sig bli kostsam då Vallentuna-Ormsta, i spel 5 mot 4, reducerade till 2-6.  Motgångarna var inte slut med det för bara minuten därefter reducerade de även till 3-6 efter att vi missat markeringen av en motståndare i vår försvarszon. Dessbättre spreds det genom baklängesmålet ingen panik i laget och några minuter senare fick vi också utdelning i form av mål efter att William Lindh brutit en passning framför vårt eget mål och därefter passade han till Marcus Glansborg som från egen zon hittade Isac Guve-Törling som i hög fart från mittlinjen kom ensam med målvakten varefter han lyfte upp pucken i nättaket till 7-3. Direkt efter nedsläpp för målet drog Vallentuna-Ormsta på sig en utvisning för en knä tackling varefter även vi, i tumultet därefter, också drog på oss en utvisning vilket i sin tur innebar att deras utvisning kvittades med vår. Dessutom, i anfallet därefter, drog vi på oss ytterligare en utvisning Denna gång en 5-minuters utvisning med efterföljande Game Misconduct vilket skapade en del oro i våra led och gav extra energi till motståndarna. Dessbättre klarade vi av de 5 minuterna utan ytterligare baklängesmål och i stället kunde vi fastställa slutresultatet till 8-3 genom Isac Guve-Törling som därmed blev 4-målsskytt. Passningen till målet levererades återigen av Marcus Glansborg. Skottstatistiken slutade totalt 43-22 (21-5, 11-3, 11-14) till vår fördel.

 

Sammanfattningsvis en match som lämnade blandade känslor där två perioder är helt godkänd emedan delar av den tredje perioden blir underkänd. Dock kan vi, åtminstone till fredag, glädjas av att vi nu återtagit ledningen i serien med 1 poäng före och en match mindre spelad än Solna som ligger på 2:a plats. Dessutom fick vi en 4-målskytt genom Isac Guve Törling som av lagkompisarna också utsågs till matchen lirare.

 

Närmast väntar en liten seriefinal nu på fredag då vi möter just Solna på bortaplan. På tisdag den 6/2 kl. 19:30 har vi nästa hemmamatch och då är det Nynäshamn som kommer på besök till Farsta ishall.


<< Tillbaka

 
 
Partners