SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

IFK Österåker Vikings HC
2 - 6
FOC Farsta IF
IFK Österåker Vikings HC2 - 6FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 19 januari, 19:30
Plats:Österåker Sportcentrum
Serie:HockeyTrean Östra fortsättning
Samling:18:15, Vi har Omklädningsrum 5 och 6
Aktivitetsinfo: 18:15 Samling
19:00-19:15 Isvärmning
19:30 Matchstart

Parkering: Med p-skiva gratis i 4 h
Referat: IFK Österåker Vikings HC - FOC Farsta IF
Klar seger mot IFK Österåker
2024-01-21 10:00
Felix Johansson visar sin målgest efter att han i slutet av den andra perioden utökat FoC Farstas ledning till 4-2

Det var klang och jubelföreställning för FoC Farstas backar i Österåkers Sportcentrum på fredagskvällen då FoC vann över IFK Österåker med hela 6-2. Klang- och Jubelföreställning i så motto att 4 av de 6 målen gjordes av backar och de övriga 2 målen var det också backar som spelade fram målgörarna. Backarna blev i denna match involverade i spelet på ett helt annat sätt än vad vi sett i tidigare matcher vilket också resulterade i att uppbyggnad av anfallen från egen zon och spelet i anfallszon blev både bättre och stabilare samt skapade stora problem för våra motståndare. Segern innebar också att vi nu, när halva serien är spelad, fortsatt är serieledare med 1 poäng före Solna HC. 

Österåker var annars de som öppnade bäst och hade några vassa anfall i inledningen av matchen och redan efter 2:23 kom också ett ledningsmål för dem efter att en omarkerad Österåkersforward, placerad mitt i slottet, pricksköt 1-0 för Österåker. Men det tog bara  2 minuter innan kvitteringen kom genom Kevin Göransson som placerad framför mål styrde in pucken efter ett skott från Calle Kimell som intagit Kevins backposition. Marcus Glansborg noterades också för assisten till Calle. Resten av perioden blev mållös trots att vi skapade flera vassa målchanser och det märktes att det var ett "påslaget" Farsta som var på isen och dessutom hade vår målvakt Oskar Tördal en bra dag och var säkerheten själv matchen igenom.

 

Den andra perioden började vi bra och skapade några vassa chanser innan vårt ledningsmål kom och återigen kom målet genom en back efter att Marcus Glansborg slagit en jättefin passning genom Österåkers försvarszon som helt friställde Emil Wulff som bara hade att prickskjuta in vårt 2-1 mål. Dessvärre drog vi på oss två utvisningar i följd och under den andra utvisningen lyckades Österåker i spel 5 mot 4 kvittera till 2-2. Dessbättre fortsatte vårt spel att fungera bra och där spelarna täckte upp för varandra. När det återstod 1:14 av perioden tog vi också ledningen med 3-2 genom Philip Baczek som tryckte in pucken efter hårt jobb framför mål av Calle Mogård och  Calle Kimell. Innan perioden var slut hann vi även med att utöka vår ledning till 4-2. Målet tillkom  efter att Felix Johansson vunnit en tekning i anfallszon varefter pucken hamnade hos Jerry Linder som passade direkt till backkollegan Niclas Ottosons som sköt ett skott som Felix kunde styra otagbart i mål.

 

I den tredje perioden började vi bra och skapade några klara målchanser innan vi  i den 46:e matchminuten ökade på vår ledning till 5-2 genom Kevin Göransson fick pucken från Philip Baczek varefter KG, som Kevin också kallas, tog in pucken i anfallszonen och avancerade in mot centrallinjen och från c:a 5-6 meters håll avlossade ett snabbt handledsskott som smet in mellan benen på målvakten. Strax efter målet ådrog sig Österåker en utvisning som gav oss möjlighet att spela 5 mot 4 vilket  vi utnyttjade på bästa tänkbara sätt genom att Marcus Glansborg utökade vår ledning. Efter att han, placerad nere i det vänstra hörnet, fått en passning från Philip Baczek avancerade han in mot mål och från nära håll och liten vinkel sköt han ett överraskande skott i det närmsta krysset och fastställde slutresultatet till 6-2.

 

Sammanfattningsvis gjorde laget en bra match där nyckel till framgången till stor del var att grabbarna höll ihop lagdelarna, täckte upp för varandra och tillät backarna vara med i anfallsspelet 

 

Nu är första halvan av serien färdigspelad och vår nästa match blir tisdag den 30/1 då vi möter Vallentuna/Ormsta hemma i Farsta ishall 


<< Tillbaka

 
 
Partners