SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
7 - 6
Gimo IF HC
FOC Farsta IF7 - 6Gimo IF HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 12 januari, 20:00
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra fortsättning
Samling:18:45, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:45 Samling
19:30-19:45 Isvärmning
20:00 Matchstart
Referat: FOC Farsta IF - Gimo IF HC
FoC Farsta upp i serieledning efter vinst mot Gimo HC
2024-01-14 10:00
William Kroon (8), Felix Johansson (10), William Lindh (3) och Sebastian Jyttner (20) jobbar hårt i anfallszonen för att reducera Gimos ledning från den första perioden.

Fredagskvällens match mot Gimo blev en svängig match som till slut gav FoC Farsta sin andra raka seger i Fortsättningsserien för div. 3.  Efter mycket vånda kunde vi räkna hem en seger dock med minsta möjliga marginal då slutresultatet skrevs till 7-6 efter periodsiffrorna 1-4, 4-0 och 2-2. Som försvar till den ojämna insatsen skall dock nämnas att vi kom till spel med endast 14 utespelare eftersom vi för närvarande har många skador och sjukdomar. I och med fredagskvällens vinst intar vi  positionen som serieledare med bättre målskillnad än IFK Österåker. 

Matchens första 10 minuter visade att vi var det bättre laget med ett mer organiserat spel än Gimo men dessvärre syntes det också att skärpan hos grabbarna inte var på topp då passningsspelet var dåligt och "hemjobbet" vid ett antal tillfällen lyste med sin frånvaro. Dock kunde vi ta ledningen efter att Gimo dragit på sig en utvisning och i spel 5 mot 4 kunde William Kroon  göra 1-0 efter att Felix Johansson vunnit en teckning i anfallszonen och därefter passat bakåt till William som i backposition drog sig inåt i banan och sköt ett skott som smet in bakom den skymde Gimo målvakten. Dessvärre drog vi lite senare på oss en utvisning, om än något billig sådan, varvid Gimo kunde kvittera till 1-1, Motgångarna fortsatte och några minuter därefter slarvade vi vid "anfalls-blå" varefter Gimo kontrade och fick en 3 mot 1 situation som Gimos blott 16-årige Adam Säteri avslutade genom att göra 2-1 för Gimo. Dessvärre kom också 1-3 i anfallet därefter då Gimos back sköt ett till synes ofarligt skott mot vårt mål men som dessvärre träffade en av våra försvarsspelares klubba så att pucken gick direkt upp i nättaket, otagbart för vår målvakt Robin Sundqvist.. Dessvärre var motgångarna inte slut med det för minuten därefter tappade vi pucken i anfallszon varefter Gimo kunde kontra och återigen skapade deras 16-åring, Adam Säteri, en  2 mot 1 situation  som slutade med att Gimo utökade ledningen till 4-1. I periodens slutminut fick vi en jättechans att reducera då Alexander Söderman-Persson kom helt ensam med Gimos målvakt men dessvärre lyckades "SP" inte överlista målvakten.

 

I periodpausen inför den andra perioden blev det mycket självrannsakan och påminnelse om vilken roll var och en har i spelet. Denna genomgång gjorde verkan för redan c:a 2 minuter in i perioden kom utdelningen genom en kontring efter det att Malcolm Nordström friställt Carl Mogård som från 4-5 meters håll reducerade till 2-4 på ett distinkt skott i krysset. Efter målet höjdes energin i laget betydligt och man började känna vittring till ytterligare reduceringsmål. Vilket också kom efter att Felix Johansson tagit hand om pucken bakom vårt eget mål och i hög fart över hela banan tagit sig ända in i Gimos försvarszon varefter han vände bort Gimos back och passade, diagonalt snett bakåt, över till Filip Beiron som sköt ett snabbt skott som innebar reducering till 3-4. Nu var det också bättre skärpa i puck hanteringen vilket gjorde att vi skapade fler chanser och kvitteringen till 4-4 kom efter att Malcolm Nordström jobbat till sig pucken vid sarghörnet och därefter passat bakåt till William Lindh som sköt ett hårt direktskott vilket slog i sargen bakom mål och studsade ut framför mål där Alexander "SP" Söderman Persson bara hade att slå in pucken i öppet mål. När det återstod knapp 2 minuter av perioden ådrog sig Gimo en utvisning som vi utnyttjade på bästa sätt genom att Sebastian Jyttner styrde in Felix Johanssons skott och reducerade till 5-4. Således en målmässigt bra period där vi vände ett 1-4 underläge till ledning med 5-4.

 

I den tredje periodens första del fick båda lagen möjlighet att spela i powerplay dock utan att något av lagen gjorde något mål. I den 53:e matchminuten fick Marcus Glansborg pucken i egen zon varefter han ostört avancerade upp i banan och från blå linjen i anfallszonen sköt han ett hårt och högt skott mot målvakten. Målvakten överraskades av skottet och släppte en retur rakt ut i banan där Marcus snappade upp pucken från Gimos back varefter han gjorde en helvändning och med ett handledsskott utökade vår ledning till 6-4. Strax efter målet ådrog sig ånyo Gimo en utvisning som såg ut att bli resultatlös men i slutet av utvisningen vann Calle Kimell en tekning som gjorde att vi kunde utöka vår ledning till 7-4 genom att Isac "GT" Guve-Törling snabbt passade pucken till Filip Beiron som från sin backposition sköt pucken i mål bakom den skymde Gimo målvakten. När det återstod knappt 3 minuter av matchen tog Gimo ut sin målvakt och spelade med sex utespelare  varefter de lyckades reducera till 5-7 efter det att vi misslyckats med en rensning framför vårt eget mål. När Gimo strax därefter på nytt tog sig in i vår försvarszon tog man ånyo ut målvakten och spelade med sex utespelare och de lyckades återigen göra mål och reducerade därmed till 6-7 vilket också blev slutresultatet. Dock skall nämnas att både reduceringen till 5-7 och 6-7 föregicks av misstänkta ojustheter. Vid 5-7 hakades William Kroon bakifrån så att han föll och 6-7 reduceringen föregicks av en situation där William Lindh blev trippad så att han föll handlöst bakåt när han skulle rensa bort pucken.  

 

Sammanfattningsvis en match som vi inte är nöjda med men viktigt för oss var att få med oss de tre poängen. Dessvärre har vi fått några skadade och sjuka under den senaste tiden. Dessutom har sedan tidigare både Oscar Nelson och Daniel Kårström dragit på sig skador som innebär att de troligtvis inte återkommer något mer denna säsong! De övriga som varit skadade och de som har varit sjuka bör vara tillbaka inom kort vilket gör läges bilden lite ljusare. Dessutom har våra tidigare spelare, Philip Holmqvist och Elias Persson, återvänt till truppen efter ett uppehåll och båda är tillgängliga för spel redan nu på tisdag då vi möter Norrtälje här hemma i Farsta Ishall kl. 19:30. 


<< Tillbaka

 
 
Partners