SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
3 - 6
Solna SK
FOC Farsta IF3 - 6Solna SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 15 december, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra fortsättning
Samling:18:15, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18.15 Materialvård
18:30 Uppmjuikning
18:45 Matchställ på
19:00-19:15 Isvärmning
19:20 Matchgenomgång
19:30 Matchstart
Referat: FOC Farsta IF - Solna SK
Svag insats mot Solna
2023-12-18 14:34
Felix Johansson mot ett samlat Solna försvar emedan William Lindh kämpar om positionen framför mål för att skymma skott

Fredagskvällens match mot Solna blev inte som vi hade hoppats på då Solna tog alla tre poängen med sig hem efter seger med 6-3. FoC spelarna gick inte att känna igen då de var bakåtlutade från första stund och redan vid uppvärmningen kunde man se tendenser till att det saknades fokus på uppgiften. Både passningar och mottagningar var dåliga och "klippet" i åkningen saknades. Solna är visserligen en svår motståndare men vi borde ändå ha vunnit mot dem eftersom vi som helhet har ett bättre lag trots att vi i denna match hade ett antal nyckelspelare borta på grund av skador, sjukdom och resor. 

Den första perioden präglades som sagt var av bristande fokus och slarvigt spel med många felpass som följd och trots att vi fick spela 5 mot 4 vid två tillfällen hade vi bara 5 skott på mål under hela perioden. Synonymt med detta kom också som ett brev på posten Solnas ledningsmål efter ett slarvigt pass i vår anfallszon varefter Solnas efterföljande kontring gav en 2 mot 1 situation med ett baklängesmål som följd. Kvitteringen, till 1-1, kom genom Marcus Glansborg som snappade upp en puck i mittzonen varefter han avancerade in i anfallszon och från relativt nära håll avslutade med ett slagskott som till allas vår glädje smet in mellan stolpen och målvaktens plock. Skotten i perioden blev 5-11 i Solnas favör.

 

I början av den andra perioden drog Solna på sig en utvisning som tände förhoppningar men dessvärre fortsatte vårt slarviga spel och Solna kunde döda utvisning utan ha släppt igenom ett enda skott på mål. I stället tog Solna ledningen med 2-1, i spel 5 mot 4, efter det att vi dragit på oss en onödig utvisning. Skottet som var något enkelt smet dessvärre in i mål efter att ha studsat på Oskar Tördals plockhandske. Men kvitteringen kom strax därefter då William Kroon satte press på Solnas back och genom en styrning med benet friställde han Felix Johansson som  pricksköt 2-2 via målvaktens högra stolpe. Dessvärre varade inte vår glädje länge för strax därefter "drällde" vi med pucken i anfallszonen så att en Solnaspelare fick tag i pucken och i hög fart satte kurs mot vårt mål varför vår försvarande spelare kände sig  tvungen att "trippa" honom bakifrån strax innan han nådde mittlinjen.  Domaren gjorde därefter bedömningen att det var straff och Solnas Aki Virtanen gjorde ingen misstag utan satte straffen säkert i mål till en 3-2 ledning för Solna.. Minuten därefter kom också 2-4. Målet tillkom efter att vi vunnit en tekning i anfallszonen och etablerat spelet i zonen när vi lite snöpligt tappade pucken nere bakom Solnas förlängda mållinje varefter Solna kontrade och skapade en 2 mot 1:a som dessvärre resulterade i ett baklängesmål. Strax därefter drog Solna på sig en utvisning vilket gjorde att förhoppningen om en ny reducering steg. Men dessvärre fortsatte slarvet även under denna utvisning och i slutet av det numerära överläget blev vi dessutom först av med pucken i anfallszonen och därefter bokstavligen talat tappat pucken bakom vår egen förlängda mållinje varefter Solna kunde frispela en framför mål stående forward som enkelt satte 5-2.  Direkt efter baklängesmålet tog tillförordnade tränaren Marcus Henriksson timeout för att prata igenom situationen med killarna och därigenom få till stånd en förändring i spelet. En timeout som gav resultat och hoppet tändes åter igen efter att Mathias Lindgren i anfallszonen vunnit en duell vid sargen och därefter passat till  Julian Bjurulf som med ett snärtigt handledsskott satte pucken i mål till 3-5. Men glädjen blev kortvarig för minuten därefter utökade Solna sin ledning till 6-3 efter ett misslyckat byte av oss varvid Solna återigen tilläts att bli två man mot vår ensamma försvarare. Skotten i perioden blev 12-9 till Solna

 

I den tredje perioden blev spelet något bättre och vi kom till fler avslut dock utan att vi gjorde några flera mål. Detta till trots att vi vid ett tillfälle återigen fick spela 5 mot 4 efter att Solna dragit på sig en utvisning. Det positiva var att vi vann skottstatistiken med 11-5 i den sista perioden och det får vi ta med oss till nästa match och glömma denna match så fort som möjligt.

 

Nu blir det uppehåll i seriespelet under jul- och nyårs helgerna varför vår nästa match blir först den 9/1 då vi möter Nynäshamn på bortaplan. Vår första hemmamatch efter uppehållet blir mot Gimo fredag den 12/1 


<< Tillbaka

 
 
Partners