SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
4 - 5
Trångsunds IF
FOC Farsta IF4 - 5Trångsunds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 24 november, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:18:15, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:15 Materialvård
18:30 Uppmjukning
18:45 Matchställ på
19:00 Isvärmning
19:20 Matchgenomgång
19:30 Nedsläppet
Referat: FOC Farsta IF - Trångsunds IF
Snöplig förlust mot Trånkan
2023-11-28 21:13

Matchen mot Trångsund, som avslutade grundserien, blev en svängig historia där Trånkan såg ut som en klar vinnare efter två perioder då de ledde med komfortabla 4-1. Men killarna i vårt lag gav inte upp utan jagade reducering och redan i den tredje periodens andra minut kom också en reducering till 2-4 och bara några minuter senare, i spel 5 mot 4, kom också den andra reduceringen som innebar 3-4 efter att Trånkan dragit på sig en utvisning. När det endast återstod 54 sekunder av matchen kom också kvitteringen till 4-4, detta trots att vi var en man mindre på banan efter att vi dragit på oss en utvisning, varför alla räknade med en förlängning av matchen. Men när det återstod endast 6 sekunder av matchen drogs rullgardinen ner för oss efter att Trånkan lyckats få in segerpucken genom ett slumpskott från en mycket snäv vinkel

Förutsättningarna för matchen var annars att vi måste vinna matchen mot Trångsund med minst 6 mål för att passera Älta, vilket vi då skulle göra om dom förlorade deras avslutningsmatch mot Nynäshamn. Förlusten fär Älta blev ett faktum men dessvärre lyckades inte vi med vår uppgift. Annars började vi matchen mycket bra och skapade en hel del chanser framåt men effektiviteten framför mål saknades. Det dröjde ända fram 15:55  innan första målet kom och dessvärre var det Älta som lite snöpligt tog ledningen med 1-0.  Dock dröjde det bara 51 sekunder innan kvitteringen kom. Julian Bjurulf spelade upp pucken i mittzonen till Alexander Söderman-Persson som i sin tur avancerade in i anfallszonen varefter han, med en backhand, spelade fri Calle Kimell som med ett hårt handledskott satte pucken uppe i krysset på målvaktens plockhandssida. I slutet av perioden drog vi dessvärre på oss en onödg utvisning och Trånkan utnyttjade det numerära överläget och tog ledningen med 2-1 innan perioden var slut.

 

Dessvärre fick vi börja den andra perioden med en man mindre på banan då domaren tog en något märklig utvisning i den första periodens sista sekund. Vi kom inte riktigt igång med vårt spel varför de rutinerade Trånkanspelarna tilläts att delvis spela på resultatet och spela på kontringar vilket gjorde att de kunde göra både 3-1 och 4-1 även om det sista målet kom efter ett längre anfall där det blev grötigt framför mål.. Perioden gick helt i Trångsunds favör.

 

I den tredje perioden var det ett helt annat tempo och gnista från vår sida och redan i periodens andra minut kom reduceringen då Kevin Göransson slog en lång passning till Malcolm Norström som i hög fart fick pucken vid  mittlinjen varefter han kom ensam med målvakten och distinkt satte pucken i nät till 2-4. Därefter fick vi möjlighet att spela 5 mot 4 vid två tillfällen, efter att Trånkan dragit på sig utvisningar, och under den senare utvisningen lyckades vi också med att reducera till 3-4 genom Emil Wulff som, efter en fin passning från Kim Miller, sköt från backposition varefter pucken smet in i mål bakom en skymd Trångsunds målvakt.  Efter det målet fick hela laget energi och pressade på för att även få in en kvitteringspuck vilket också var nära att ske vid några tillfällen. När det återstod c:a 2 minuter av matchen drabbades vi dessvärre av ett lagstraff efter att en linjeman helt omotiverat slagit av en icingpuck varefter, av naturliga skäl, alla i båset reagerade kraftfullt. För oss kom ju utvisningen dessutom i helt fel läge varför hoppet om att också få in en kvitteringspuck sjönk betydligt. På linjemannens begäran fick vi således som lagstraff en 2-minuters utvisning. Men de fyra grabbar som kom in på isen ville annat och vann tekningen varefter de drev upp pucken in i anfallszon och fick ett ordentligt tryck på Trånkan med 4-5 skott på mål och där Felix Johansson kom till avslut och från nära håll slog in kvitteringspucken på en retur på Kevin Göransssons hårda skott där även Isac Guve-Törling var inblandad i förarbetet. Hoppet om  en förlängning ökade trots att vi spelade 4 man mot 5 eftersom det endast återstod 54 sekunder av matchen. Efter målet vann Trånkan några puckar i mittzonen och när det återstod 13 sekunder av matchen lyckades de få till stånd en tekning i vår försvarzon.  Dessvärre vann Trånkan tekningen varefter deras vänssterforward avancerade några meter mot mål och sköt, från snäv vinkel, ett handledskott som dessvärre smet in i mål då det endast återstod 6 sekunder. Matchen slutade för vår del därför lite snöpligt med seger för Trångsund med 5-4.

 

Nu är det två veckors vila innan fortsättningsserien tar sin början med matchomgång den 8 december. Övriga lag i vår serie är Solna, Nynäshamn som kommer från vår serie och Norrtälje, Gimo, Österåker samt Vallentuna/Ormsta som kommer från den norra serien.


<< Tillbaka

 
 
Partners