SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Mälarö Hockeyförening
4 - 2
FOC Farsta IF
Mälarö Hockeyförening4 - 2FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 21 november, 19:15
Plats:Allhallen
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:18:15, I tilldelat omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:15 Materialvård
18:30 Uppmjukning
18:40 Matchställ på
18:50 Isvärmning
19:05 Matchgenomgång
19:15 Matchstart
Referat: Mälarö Hockeyförening - FOC Farsta IF
Knapp förlust mot Mälarö
2023-11-22 11:07
Hoppet tändes efter Isac Guve-Törlings reduceringsmål till 2-3

Det blev en knapp förlust i gårdagskvällens bortamatch mot Mälarö HF. Matchen slutade 2-4 efter en från vår sida dålig 1:a period, som slutade i underläge med 0-3, reste sig laget och gjorde två hyfsade perioder där den 2:a perioden vanns med 2-1 och den 3:e perioden slutade  0-0. Dessvärre innebär detta att vi inte kan ta oss till Alltrean av egen kraft men möjligheten finns ändå kvar eftersom Älta förlorade sin hemmamatch mot Solna i går kväll med 3-6. Förutsättningarna är att om vi vinner vår hemmamatch mot Trångsund nu på fredag och Älta förlorar mot Nynäshamn samma kväll hamnar vi på samma poäng och då blir målskillnaden den som avgör. Älta har just nu +2 i målskillnad emedan vi har -6 vilket innebär att det för oss gäller att spela offensivt och producera många mål framåt i matchen mot Trånkansamtidigt som Nynäshamn slår Älta med så många mål som möjligt. 

Vi kan konstatera att många av våra spelare var mycket ofukserade och dessutom inte "påslagna" när de kom ut till den 1:a perioden i gårdagen match vilket gjorde att Mälarö redan under de första 5 minnuterna bjöds på tre frilägen innan de i 7:e matchminuten innan de tog ledningen med 1-0. Mälarö åkte mer skridsko och hade ett högre tempo än vad vi hade och några minuter efter deras ledningsmål drog vi också på oss en utvisning som Mälarö utnyttjade och utökade sin ledning till 2-0. Dessvärre kom också 0-3 strax innan perioden var slut. Den 1:a perioden gick således i lojhetens och ofokuseringens tecken från vår sida. Vi tävlade inte, slarvade med passningar samt tillät Mälarö vinna de flesta närkamperna. Mälarö vann dessutom skotten i den första perioden med hela 17-4.

 

Efter en självrannsakan i periodpausen kom laget ut mer taggade till den andra perioden och redan i den första matchminuten kom reduceringen till 1-3. Efter att Mälarö dragit på sig en utvisning efter 30 sekunder tog det bara ytterligare 14 sekunder innan målet kom. Marcus Glansborg noterades för målet och Isac Guve-Törling för assisten. Efter målet blev det också lite bättre enrgi i laget och hoppet tändes vilket gjorde att vi fick bättre fart på skridskorna samt började vinna närkamper vilket också belönades ganska omgående. Efter att Kevin Göransson vunnit pucken i egen försvarszon  frispelade han Isac Guve-Törling som, från mittlinjen, åkte mot mål och satte distink pucken i nät till 2-3.  Efter denna reducering ökade förhoppningarna och vi fick också möjlighet att spela i numerärt överläge vid två tillfällen under perioden efter att Mälarö dragit på sig utvisningar. Men dessvärre lyste fortfarande noggranheten i passningsspelet med sin frånvaro och i stället började vi slarva både med pucken och i markeringar vilket också straffade sig i slutet av perioden då vi tillät Mälarö att, i deras boxplay, utöka sin ledning till 4-2.

 

I den tredje perioden pressade vi på för att få ytterligare en reducering och vi skapade också ett antal fina lägen som hade kunnat resultera i mål. Mälarö drog också på sig två utvisningar och vi fick således möjlighet att spela  numerärt överläge vid ytterligare två tillfällen dock utan att lyckas göra något fler mål. Perioden slutade således 0-0 och matchen  4-2 till Mälarö. Skotten i den tredje perioden blev 14-12 till vår fördel emedan den totala skottstatistiken vanns av Mälarö med 46-28.

 

Nu inkommande fredagkväll har vi hemmamatch mot Trångsund i Farsta Ishall kl. 19:30. Eftersom vi fortfarande har möjlighet att ta oss till Alltrean så får vi hoppas att alla spelarna kommer bättre förberedda och fokuserade på uppgiften än vad man var i gårdagskvällens match mot Mälarö.


<< Tillbaka

 
 
Partners