SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
1 - 6
Gnesta IK
FOC Farsta IF1 - 6Gnesta IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 17 november, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:18:15, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:15 Materialvård
18:30 Uppmjukning
18:45  Matchställ på
19:00-19:15  Isvärmning
19:20 Matchgenomgång
19:30 Nedsläpp
Referat: FOC Farsta IF - Gnesta IK
Bottennapp i gårdagens match mot Gnesta
2023-11-18 21:35
Viktor Hejdenberg gjorde FoC Farsta enda mål i gårdagskvällens match mot Gnesta

Trots en perfekt inledning av matchen med ett ledningsmål redan i matchens andra minut slutade fredagskvällens hemmamatch mot Gnesta i en stor besvikelse. Gnesta som spelade taktiskt och målmedvetet kunde åka hem med alla 3 poängen efter en 6-1 seger. Förhoppningarna innan matchen var att vi genom en seger skulle ta ett steg närmare vårt mål om att efter Grundserien spela i fortsättningsserien Alletrean, men nu ser det mer darrigt ut för att det målet skall nås eftersom vi måste vinna de två återstående matcherna för att klara det. 

Förhoppningarna om en seger stärktes redan i inleningen av matchen då Viktor Hejdenberg gav oss en drömstart genom att göra 1-0  i den 2:a matchminuten efter att Marcus Glansborg vunnit en kamp om pucken bakom Gnestas mål varefter han spelade fram pucken framför mål där Viktor snappade upp den och satte pucken säkert i mål efter att först ha tagit sig förbi en av Gnesta backar. Målet gav oss själförtroende och under de följande 4-5 minutrarna spelade vi en snabb och bra ishockey där vi skapade många och långa anfall. Dessvärre kom spelet av sig något då domaren gav oss en utvisning för tripping efter att ha  misstolkat en situation där Gnesta spelare föll utan att någon av våra spelare var i närheten av honom.  Vi klarade dessbärre av utvisningen men vårt fokus blev sämre vilket framförallt syntes på skärpan i skotten som i de flesta fall gick på sidan av eller över målburen emedan Gnesta i så gott som samtliga anfall förlade spelet till vår anfallszon genom att lägga pucken på mål varefter deras forwards störtade fram och högg efter returer . Denna taktik gjorde att vår målvakt Oskar Tördal var tvungen att blockera pucken med tekning i vår zon som följd vilket också till stor del förklarar den stora skillnaden i skottstatistiken som Gnestas vann klart. Men eftersom vi hade ett stabilt spelövertag och spelet till större delen av perioden var förlagt i Gnestas försvarszon såg ändå de flesta FoC anhängare framför sig att även ett 2-0 mål skulle komma. Dessvärre blev det i stället Gnesta som tilläts att kvittera till 1-1 efter ett till synes ofarligt anfall som dessvärre slutade med att vi helt gick bort oss i försvararbetet och tappade markeringen framför det egna målet. 

 

I den andra perioden jämnades spelet ut sig och det märktes att Gnesta hade fått energi av kvitteringsmålet. Vi själva skapade få riktiga målchanser och vårt spel blev mer avvaktande genom att intensiteten i åkningen avtog. Gnesta däremot fortsatte med hårt arbete och fortsatte med att lägga puckarna på mål vilket också resulterade i att vi drog på oss en utvisning som visserligen var mycket tveksam men som blev ödestiger för vår del då Gnesta utnyttjade överläget och gjorde mål efter det att vi återigen tappade markeringen framför mål. Tre minuter därefter kom också desvärre 3-1 efter en slarvig felpassning i egen zon. Direkt efter målet tog tränare Martin Wernqvist time out för att få ordning på spelet och få  till stånd en förändrad matchbild. Dessvärre blev det ingen större förändring varför Gnesta kunde gå till periodvila med en 3-1 ledning.

 

Efter en ordentlig genomgång och analys i periodpausen gick vi ut till den tredje perioden med förhoppning om att vända matchen. Denna förhoppning gusades redan efter 22 sekunders spel och efter mycket lojt agerande från år sida då Gnesta dumpade ner pucken i vårt sarghörn varefter vi till synes hade full kontroll på situationen men ändå lyckades Gnesta checka fast oss och ta över pucken som sedan spelades in framför mål varefter Gnestas Adam Gottlind tilläts att trycka in 4-1 pucken i mål och kallduschen var ett faktum. Några minuter senare hade vi etablerat spelet i Gnestas försvarszon och hade pucken under full kontroll när vi slarvade och Gnesta kunde kontra och dessutom få en 2 mot 1:a som resulterade i att det helt plötsligt stod 5-1 till gästerna. I slutet av matchen lyckade Gnesta dessutom också göra 6-1 på en backhand från c:a 4-5 meters håll och ur nästan ingen vinkel alls. 

 

Det är bara att konstatera att vi i denna match uppträdde utan fokus och fuskade med arbetet i princip under hela matchen. Nu får vi omgående glömma denna match och i stället fokusera på nästa match som vi spelar på inkommande tisdag mot Mälarö HF i Allhallen ute på Ekerö. Eftersom vi forfarande har möjlighet att av egen kraft ta oss till Alltrean så får vi hoppas att grabbarna är mer fokuserad och gör ett bättre arbete mot Mälarö än i gårdagens match mot Gnesta.

 


<< Tillbaka

 
 
Partners