SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
4 - 3
Nynäshamns IF HC
FOC Farsta IF4 - 3Nynäshamns IF HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 03 november, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:18:15, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:15 Materialvård
18:30 Uppmjukning
18:45 Matchställ på
19:00 Isvärmning
19:20 Matchgenomgång
19:30 Matchstart
Referat: FOC Farsta IF - Nynäshamns IF HC
Vinst mot Nynäshamn efter straffar
2023-11-04 11:04
Felix Johansson sätter den avgörande straffen mot Nynäshamn

Fredagskvällens match mot Nynäshamn blev en riktig rysare som avgjordes först efter förlängning och straffar. Efter två från vår sida mediokra perioder, och ett underläge med 1-3, kom vi ut till den tredje perioden med ett helt annat fokus samt skottvillighet än i de två första perioderna och hämtade i kapp underläget samt kvitterade till  3-3 när det återstod drygt 5 min av matchen. Efter en resultatlös förlängning blev det straffavgörande där Nynäs tog ledningen redan i den första straffen med 1-0  varefter Felix Johansson i den andra straffomgången visade kyla genom att kvittera till 1-1 och dessutom, efter ett antal missade straffar från båda sidorna, sätta sin andra straff och därigenom fastställa slutresultatet till seger för oss med 4-3.  

Vi öppnade matchen i ett högt tempo och skapade omgående tryck på Nynäs och ett mål hängde i luften när vi efter drygt 4 minuter drabbades av en något tveksam utvisning. En utvisning  som dessvärre Nynäs utnyttjade och i spel 5 mot 4 kunde göra mål. Kvitteringen kom i mitten av perioden efter ett fint uppspel som började bakom vår egen målbur och som avslutades genom att Philip Baczek sköt ett överraskande skott efter isen som ställde Nynäs målvakt helt. Assisterna till målet noterades på Malcolm Nordström och Felix Johansson. Dessvärre tog Nynäs återigen Ledningen efter en markeringsmiss från vår sida där en Nynässpelare, helt ostörd och någon meter från mål, på ett bakåtpass fick skjuta in 2-1 till Nynäs vilket också blev periodresultatet.

 

I den andra perioden kom vi ut lika bra som den första dock utan att vi lyckades göra mål. I stället utökade Nynäs dessvärre sin ledning till 3-1 efter det att vi förlorat en kamp om pucken bakom mål där Nynäs spelaren fick fram pucken till sin back som med ett direktskott efter isen satte pucken i mål mellan benskydden på vår målvakt. I mitten av perioden drabbades vi av två utvisningar i följd vilket gjorde att vi tvingades att spela tre spelare mot fem i nästan 2 minuter. Dessbättre gjorde grabbarna en fantastiskt jobb och klarade av utvisningarna utan ytterligare baklängesmål. Även ytterligare en utvisning, som kom strax därefter, klarades av innan perioden var över.

 

I periodpausen inför den tredje perioden gick grabbarna och tränare Martin Wernqvist igenom vad som behövdes förändras och göras för att ändra på resultatet vilket skulle visa sig bli positivt för vårt spel. För i den tredje perioden satte killarna in en helt annan press på Nynäs försvar och dessutom sköt de mycket mer vilket jorde att Nynäs backar blev stressade och gjorde fler misstag än vad de hade gjort tidigare i matchen. Reduceringen till 2-3 kom också efter ett anfall som startade med att Mathias Lindgren passade bakom mål till Filip Beiron som lyfte upp pucken mot anfallszonen där William Kroon i hög fart snodde åt sig pucken mellan Nynäs backar och avancerade in i anfallszonen varefter han från den vänstra tekningspunkten med distinkt handledsskott satte pucken i det bortre krysset . Pressen på Nynäs fortsatte och när det återstod drygt 5 minuter av matchen kom ett nytt misstag från Nynäs backar i egn zon och Alexander Söderman-Persson kunde snappa åt sig pucken och ensam med Nynäs målvakt kvitterade han till 3-3 med en backhand.. Resultatet stod sig perioden ut trots att vi hade ytterligare några möjligheter att avgöra under ordinarie tid.

 

Under förängningen hade båda lagen några vassa möjligheter att avgöra dockutan resultat. Den vassaste chansen hade Philip Baczek när han ensam kom in mitt i slottet och sköt ett skott som dessvärre hamnade mitt i magen på Nynäsmålvakten.

 

I straffavgörandet inledde Nynäs med att sätta sin första straff emedan vi missade vår. I nästa omgång var det Nynäs tur att missa varefter Felix Johansson visade kyla och beslutsamhet då han nätade högt på målvaktens högra sida. Därefter spikade både Nynäs målvakt och vår Oskar Tördal igen buren fram till den sjätte straffrundan då Oskar räddade Nynäs straff varefter Felix Johansson återigen visade kyla och satte distinkt även sin andra straff vilket gav oss segern med 4-3 och två viktiga poäng.

 

För vår del väntar nu en veckas speluppehåll innan nästa match som är mot Älta fredag den 10/11 kl.20:00 i Ältahallen.


<< Tillbaka

 
 
Partners