SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Trångsunds IF
7 - 2
FOC Farsta IF
Trångsunds IF7 - 2FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 27 oktober, 20:00
Plats:Stortorpshallen
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:19:00, Tilldelat omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 19:00 Materialvård
19:15 Påklädning
19:20 Uppvärmning
19:40 Matschställ på
19::50 Matchgenomgång
20:00 Nedsläpp
Referat: Trångsunds IF - FOC Farsta IF
Bra spel i en period räckte inte mot Trångsund
2023-10-29 17:41
Julian Bjurulf tar enot "båsets" hyllning efter att ha utökat Farstas ledning till 2-0

Fredagens match mot Trångsunde blev en märklig historia där grabbarna spelade fantastiskt bra under den första perioden men därefter hände något. Vi tog ledningen med 1-0 redan efter 18 sek. och därefter flöt allt på enligt plan och grabbarna jobbade stenhårt och var noggranna i passningsspelet och dessutom utökade vi ledningen till 2-0 inför den andra perioden och av naturliga skäl var det också en munter stämning i periodvilan. Dessvärre måste något mentalt hänt i periodvilan för i den andra perioden föll vi i hop fullständigt och redan efter 39 sekunders spel i den andra perioden hade "Trånkan" både reducerat till 1-2 och kvitterat till 2-2. Helt plöstlig var noggrannheten i passningarna samt hemjobbet, som gjordes så bra i den första perioden, helt borta och "Trånkan" kunde gå till periodvila med en 4-2 ledning inför den tredje perioden. Tredje perioden blev inte fullt lika katastrofal men fortfarande slarvade vi i passningsspelet och i markeringarna vilket gorde att "Trånkan" kunde göra både 5-2 och 6-2 innan de i powerplay och i matchens slutskede fastställde slutresultatet till 7-2. 

Den första perioden var ur vårt perspektiv en perfekt period där vi skapade målchanser framåt samt försvarade oss på ett ypperligt sätt bakåt. Dessutom fick vi ledning i matchen redan efter 18 sek. då William Kroon direktsköt på Max Miller fina bakåtpassning.  Bud på fler mål kom redan efter ytterligare någon minut då Daniel Kårström med en genomskärande passning från egen zon friställde Julian Bjurulf som från mittlinjen ensam kunde avancera mot mål men dessvärre räddade Trånkans målvakt skottet. Men Julian revanscherade sig i slutet på perioden då han, helt friställd framför mål, direktsköt till 2-0 efter en smart passning från Sebastian Jyttner som fått pucken från Calle Kimell. I minuten därefter trodde vi nog alla att det också skulle bli 3-0 då Marcus Glansborg åkte mot mål med endast en försvarare mot sig och hade dessutom Max Miller med sig i anfallet men dessvärre tog Marcus skott på försvararens skridsko och chansen rann ut i sanden men vi kunde ändå gå in till periodvilan med en 2-0 ledning.

 

Den andra perioden började katastrofalt då Trånkan reducerade på en kontring redan i deras första anfall efter det att vi gjort en felpassning i mittzonen.  Dessvärre kom också kvitteringen bara 13 sekunder senare efter en tilltrasslade situation som inte såg så farlig ut inledningsvis men där vi inte lyckades få bort pucken som låg bakom vår målvakt Oscar Tördal. Målen blev en riktig kalldusch för killarna vilket också satte sina spår och disciplinen, nogrannheten i passningarna samt hemjobbet försvann vilket brukar straffa sig och Trångsundsledningsmål kom också som ett brev på posten efter det att deras spelare, Marcus Jäderlind, omarkerad fick avancera mitt in i slottet och med ett distingt skott göra 3-2. Några minuter senare utökade dessutom de sin ledning till 4-2 efter att de vunnit en tekning i vår zon och på det efterföljande skottet styrdes pucken i mål, återigen av Marcus Jäderlind.

 

Den tredje perioden började med att vi  klarade ut resterna av en utvisning från den andra perioden. Därefter kom ytterligare ett svidande baklängesmål då vi tappade pucken i mittzonen och därefter återigen tillåtit en Trånkanspelare, denna gång Daniel Dahner, att ta sig in mitt i slottet och därefter prickskjuta in 5-2. Bara 20 sek. därefter kom också 6-2 då samme Daniel Dahner bröt en passning i vår zon och friställde sedan Tim Lissäng som ensam med vår målvakt inte gjorde något misstag.  Trångsund kunde i matchens slutskede därefter göra ytterligare ett mål i spel 5 mot 4, efter att vi i frustration dragit på oss ytterligare en onödig utvisning, och Axel Steen kunde fastställa slutresultatet till 7-2. Skotten i matchen vanns av Trångsund med 35-23 efter periodsiffrorna 9-9, 14-10 och 12-4.

 

Då nu serien vänder är det viktigt att grabbarna, tillsammans med oss ledare, går igenom allt så att vi förbättrar framförallt noggranheten i passningsspelet men också ha bättre disciplin och göra ett bättre markeringsjobb i egen zon. Vår nästa match är nu på fredag den 3 nov. mot Nynäshamn kl. 19:30 hemma  i Farsta Ishall.


<< Tillbaka

 
 
Partners