SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
7 - 6
Mälarö Hockeyförening
FOC Farsta IF7 - 6Mälarö Hockeyförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 24 oktober, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:18:15, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:15 Materialvård
18:30 Uppmjukning
18:45 Matchställ på
19:00 Isvärmning
19:20 Matchgenomgång
19:30 mMatchstart
Referat: FOC Farsta IF - Mälarö Hockeyförening
Seger mot Mälarö
2023-10-25 13:20
En mycket nöjd Kevin Göranssson efter att ha gjort ett äkta "Hat Trick" i matchen mot Mälarö.

Det blev seger med 7-6 i gårdagskvällens match mot Mälarö HC. Dock tvingade gästerna oss till Owertime efter att ställningen var 6-6 vid den ordinarie matchtiden slut. I förlängningen avgjorde Isac Guve Törling redan efter 1:04 in i förlängningen. Segern, som i princip var ett måste, innebar att vi nu tog oss upp på en 3:e plats i tabellen med Gnesta och Älta före oss.

Matchen som sådan var en svängig historia där vi i inledningen av matchen hamnade i underläge med 0-1 redan efter 54 sekunder. Målet tillkom på en målvaktsretur efter det att Mälarö vunnit en tekning för icing i vår zon. Trots det snabba baklängeslaget spelade grabbarna bra och skapade ett antal vassa chanser men dessvärre dålig skärpa i avsluten. En ny kalldusch kom efter 9:48 då Mälarö utökade sin ledning till 2-0 och återigen fick en Mälaröspelare, helt omarkerad i slottet, göra mål från några meters håll. Dessbättre visade våra killar en stark moral och fortsatte med sitt fina spel och redan  minuten därefter kom också reduceringen genom att Kim Miller snappade upp pucken, efter att William Kroons skott tagit utkanten av bur ramen, och skickade därefter en läcker passning diagonalt över centrallinjen till Calle Kimell som bara hade att prickskjuta i nättaket. Kvitteringen hängde därefter i luften vid ett flertal tillfällen där vi bland annat vid en två mot en situation hade öppet mål. Men kvittering kom i stället då Mälarö drog på sig en utvisning och i spel fem mot fyra gjorde Kim Miller 2-2 på passning från William Kroon och William Lindh.

 

Den andra perioden började på samma stabila sätt som vi avslutade den första och bland annat åkte sig Isac Guve Törling fri med målvakten vid ett tillfälle dock utan att få in pucken i nätmaskorna. Därför kom det som en kallduch då Mälarös Jesper Jansson tog pucken bakom sin egen förlängda mållinje och ostört fick åka över hela planen och ta sig in framför mål och  återigen ge Mälarö ledningen.  Målet blev dock en väckarklocka för grabbarna och efter 25:26 kom också kvitteringen genom Kevin Göransson som på ett stenhårt handledskott kvitterade till 3-3 efter passning från Julian Bjurulf. Strax därefter drog Mälarö på sig tre utvisningar i följd vilket gjorde att vi fick spela fem mot tre under nästan 2 mimuter vilket vi också utnyttjade då Kevin Göransson återigen nätade efter förarbete av Mathias Lindgren och Philip Barczek. Under senare delen av perioden ådrog sig Mälarö ytterligare en utvisning och vi fick återigen spela fem mot fyra som till en början inte såg så bra ut men efter en vunnen tekning fick vi ingång passningsspelet och pucken gick några gånger mellan Kevin Göransson, Philip Baczek och Isac Guve Törlig innan Kevin drog till med ett rungande slagskott som smet in på målvaktens högra sida och därigenom fullbordade Kevin ett äkta "Hat Trick" samt utökade vår lednig till 5-3. Innan periodvilan fick Mälarö spela 2 minuter i powerplay dock utan resultat.

 

Den tredje perioden började också bra för oss då Philip Baczek, från nästen ingen vinkel alls drog iväg ett handledsskott som han till sin glädje fick se smita in i krysset och utökade vår ledning till 6-3. Efter det målet var det kanske inte så mycket som talade för att Mälarö skulle resa sig men dryg 1 minut efter vårt mål reducerade Mälarö till 4-6 och endast minuten därefter kom också ytterligare en reducering  och helt plötsligt var ställningen 5-6 och dessvärre var det inte slut med det för i samband med den på målet efterföljande tekningen ådrog vi oss en utvisning som blev förödande genom att Mälarö, efter att vi misslyckats med en rensning framför vårt mål, kvitterade till 6-6. Direkt efter kvitteringen tog vår tränare, Martin Wernqvist, time out. I mitten på den tredje perioden fick Mälarö chansen att dessutm avgöra matchen efter att vi drabbades av två utvisningar i föld och blev tvungna att föst spela fyra mot fem och dessutom tre mot fem i 45 sekunder. Dessbättre klarade vi av båda utvisningarna och matchen gick till förlängning. En förlängning som Isac Guve Törling avgjorde till vår fördel, efter 1:04 in i owertime, på ett skott som vallades in via Mälarös back.

 

En kort sammanfattning av matchen är att på minussidan kan konsstateras att vi inte vårdar vårt spel i tillräcklig grad och att vi gör vissa små enkla misstag samt att vi tar alldeles för många onödiga utvisningar. På plussidan kan vi nu äntligen se att vi återigen börjar göra mål på våra chanser vilket är det viktigaste om man skall vinna hockeymatcher.

 

Nu får grabbarna vila fram till träningen i morgon kväll och på fredag spelar vi vår nästa match då vi möter Trångsund i Stortorpshallen kl. 20:00.


<< Tillbaka

 
 
Partners