SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Gnesta IK
2 - 3
FOC Farsta IF
Gnesta IK2 - 3FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 20 oktober, 19:00
Plats:Gnesta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:16:20, I bussen vid Farsta Ishall
Aktivitetsinfo: 16:30 Bussen avgår
17:50 Materialvård
18:00 Muskelvärmning
18:10 Utrustning på
18:20-18:40 Isvärmning
18:50 Matchgenomgång
19:00 Match
Referat: Gnesta IK - FOC Farsta IF
Seger mot serieledarna efter dramatisk avslutning
2023-10-21 16:06
Mathias Lindgren jagar pucken efter en retur fån Gnestas målvakt. Viktor Hejdenberg har intagit positionen framför målvakten och Philip Barczek har hamnat i utkanten av situationen.

Det blev en dramatisk avslutning på fredagskvällens bortamatch mot serieledande Gnesta där vi med två mål inom loppet av 32 sekunder i den tredje periodens 18:e minut lyckades vända underläge med 1-2 till att vinna matchen med 3-2. Dessvärre kan vi konstatera att måltorkan fortfarande lyser klart och trots att vi i långa perioder dominerade matchen och vann skottstatistiken med 36-21 blev det spännande ända in i slutet.

Den första perioden  blev mållös trots ett spelövertag och vi fick också möjligheten att spela powerplay i 2 minuter. Dessvärre kunde vi inte få igång något ordnat spel i Gnestas försvarszon och skapa någon riktig målchans. Skotten i perioden vanns av oss med 14-11.

 

I den andra perioden började vi bra och skapade några långa anfall vilket också medförde en del målchanser och efter 24:39 kom också vårt ledningsmål: Efter ett fint diagonalt uppspel från Kevin Göransson till Julian Bjurulf som tog in pucken i Gnestas försvarszon och släppte pucken till Calle Kimell som helt fri gav oss ledningen med 1-0 genom att från c:a 5 m håll  satte pucken i nättaket.. Vår dominans fortsatte uder hela perioden men dessvärre lyckades vi inte göra några fler mål under perioden trots att vi fick möjlighet att spela 5 mot 4 vid två tillfällens samt 5 mot 3 under nästan en minut. Vår dominans i perioden bekräftas att vi sköt hela 16 skott mot Gnestas 3.

 

Även i den tredje perioden spelade vi stabilt och skapade några bra målchanser varför Gnestas kvittering till 1-1 efter 47:21 kom som en kalldusch. Målet var också något märkligt då Gnesta spelaren Malte Lillieander fick en sneträff på pucken som dessvärre gick upp i en båge över vår målvakt Oskar Tördal och in i mål. Strax därefter kom nästa kalldusch då Gnesta även tog ledningen med 2-1 efter att vi tappat pucken i anfallszonen kunde Gnestas Emil Wallden,åka igenom och med en dragning sätta pucken i mål. Trots  ett stort spelövertag och ytterligare ett tillfälle att spela powerplay med 5 spelare mot 4 så lyckades vi inte göra något mål förrän i den 58:e minuten då Marcus Glansborg snappade upp en puck bakom mål och åkte därefter runt försvaret och runda tekningscirkeln varefter han sköt ett skott från backposition som smet förbi den skymda och storspelande Gnestamålvakten Tim Olsson. Direkt efter målet hamnade pucken i vår egen zon och efter ett snabbt och fint uppspel kunde Max Miller, med ett överaskande skott endast 32 skunder efter 2-2 målet, göra 3-2. Passningen kom från brorsan Kim och William Kroon. Gnesta tog därefter ut målvakten och spelade med 6 spelare mot 5 under slutminuten utan att lyckas kvittera.

 

Närmast följer nu bortamatch i kväll kl. 18:30 mot Solna i ishall 3 på Ulriksdals IP


<< Tillbaka

 
 
Partners