SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
2 - 4
Älta IF
FOC Farsta IF2 - 4Älta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 13 oktober, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:18:15, Omklädningsrummet
Aktivitetsinfo: 18:15 materialvård
18:30 Uppvärmning
18.45 Utrustning på
19:00-19:15  Isvärmning
19:20 Matchgenomgång
19:30 Match
Referat: FOC Farsta IF - Älta IF
Förlust mot Älta
2023-10-15
Kim Miller försöker få igenom ett skott mot ett samlat Älta försvar.

Fredagskvällens hemmamatch mot Älta slutade i moll för för FoC Farsta då Älta drog det längsta strået och vann matchen med 4-2 efter periodsiffrorna 0-2, 0-0 och 2-2. Det var ett hemmalag som under de två första perioderna inte kom upp till sin rätta nivå men efter en time out när det återstod c:a 10 minuter av den tredje perioden visade laget helt plötsligt upp en kämpaglöd och ett spel som man är van vid att se och med lite tur hade resultatet kunnat se ut på ett annat sätt eftersom chanserna i slutet av matchen radades upp framför Ältas kasse. 

Under den första perioden inledande del växlade spelet och inget av lagen skapade någon riktigt het målchans förrän vi i den 12:e minuten drog på oss en utvisning. I det påföljande "Boxplay spelet" spelade grabbarna bra och tillät inet Älta spelarna komma till skott men när utvisningstiden rann mot sitt slut och då det endast återstod 10 sekunder av utvisningen slängde Ältas Charle Ahlberg iväg ett skott från snäv vinkel mot vår målvakt Oscar Tördal varefter pucken studsade på Oscas benskydd och ut mot en på högersidan av målet helt fristående Adam Larsson som bara hade att vispa in pucken i det öppna målet. Direkt efter 0-1 målet råkade vi ut för en diskutabel utvisning men som vi dessbättre klarade av i sin helhet. Strax efter att vi blev fulltaliga drog Älta också på sig en utvisning som vi dessvärre inte kunde utnyttja. I stället blev det Älta spelarna som utnyttjade en kontring i periodens slutminut varvid deras forward friställdes och ensam med vår målvakt utökades deras ledning till 0-2. Skotten i perioden blev 7-5 i Ältas favör.

 

Den andra perioden blev som den första med, från vår sida, slarvigt och lojt spel vilket passade de mer rutinerade och spelskickliga spelarna I Älta vilket också visade sig i skottstatistiken i perioden som Älta vann med 15-6 dock utan att göra något fler mål under perioden. Vi hade möjlighet att komma in i matchen då Älta i mitten av perioden ådrog sig en uvisning men dessvärre skapade vi inget framåt under utvisningen och Älta kunde spela på resultaet resten av perioden och gå till periodvila med sin 2-0 ledning från den första perioden. 

 

Den tredje perioden fick två ansikten genom att Älta under den första halvan av perioden utökade sin ledning till 3-0, återigen på en kontring som frispelade Ältaspelaren Adam Larsson, samt 4-0 i spel 5 mot 4. Vid ställningen 0-3 hade vi en jättechans att reducera då William Kroon kom helt ensam med Ältas målvakt men dessvärre missade William den sista dragningen. Direkt efter  Ältas 4:e mål tog tränare Martin Wernqvist time out varefter matchen fick ett helt nytt ansikte och vi dominerade fullständigt samt skapade chans på chans och bara minuten efter time outen kom också den första reduceringen till 1-4. Målet gjordes av Niklas Ottosson som i klungan framför mål styrde in ett backskott från Felix Johansson som i sin tur hade fått pucken från William Lindh . Målet gav ytterligare energi i killarna och ytterligare en reduceringen kom efter bara ytterligare en minut genom Calle Kimell som tog tillvara på en retur och satte 2-4 efter att Max Miller avlossat ett rappt skot som inte målvakten lyckades hålla. I samband med målet ådråg sig Ältaspelaren Erik Frendelius på sig en utvisng vilket gjorde att hoppet om ytterligare reducering ökad eftersom det var 6 minuter kvar av matchen men dessvärre grusades förhoppningarna då Älta höll tätt resten av perioden trots att pucken dansade i närheten av mållinjen vid några tillfällen. Skotten i den tredje perioden vanns av oss med 19-6 och totalt blev siffrorna 30-28 till vår fördel.

 

Närmast väntar nu två borta matcher i följd då vi möter Gnesta på fredag och Solna på lördag. Nästa hemmamatch blir den 24 oktober mot Mälarö HC.     

 

 


<< Tillbaka

 
 
Partners