SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Åker/Strängnäs HC
vs
Foc Farsta IF
Åker/Strängnäs HCvsFoc Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 26 september, 19:00
Plats:Bortamatch
Samling:18:00, Åkers Sportcentrum I tilldelat omklädningsrum
Trupp:#1 Sebastian Wivallius
#2 Niklas Ottosson
#8 William Kroon
#10 Felix Johansson
#11 Isac Guve-Törling
#12 Filip Beiron
#13 Carl Kimell
#14 Alexander Söderman Persson
#15 Malcolm Nordström
#19 Daniel Kårström
#21 Philip Baczek
#22 Kevin Göransson
#23 Oskar Nelson
#29 Max Miller
#30 Oskar Tördal
#33 Mathias Lindgren
#34 Kim Miller
Referat: Åker/Strängnäs HC - Foc Farsta IF
Seger mot Åker/Strängnäs HC
2023-09-27 15:00
En nöjd Isac "GT" Guve Törling efter att ha gjort sitt andra mål i matchen mot Åker/Strängnäs HC

Det blev seger med 5-2 för FoC Farsta vid tisdagskvällens träningsmatch mot Åker/Strängnäs HC i Åkers Styckebruks Ishall. Killarnaa i Farsta var påslagna direkt från matchstarten och visade ingen respekt för motståndarna som är ett etablerade i div 2 och har många skickliga spelare i sitt lag.

Efter en jämn första period, som slutade 1-1, lossnade spelet fullständigt för vår del under de första 10 minuterna i den andra perioden då våra spelare visade upp en otrolig effektivitet och gjorde fyra mål inom loppet av 7 minuter. Efter vårt femte mål kände dessutom tränaren i Åker/Strängnäs sig tvingad att byta målvakt trots att denne så långt hade gjort en bra match och inte kunde lastas för baklängesmålen.

Effektiviteten har varit en del som vi saknat i de tidigare träningsmatcherna varför det var en fröjd att se hur alla spelare nu i denna match var effektiva och verkligen gav allt samt spelade för laget.

I den avslutande perioden spelade vi av naturliga skäl på resultatet och såg till att vi inte gick bort oss men trots det skapde vi en hel del vassa chanser. Åker/Strängnäs spelarna tappade delvis humöret och drog också på sig ett matchstraff då det hade gått 13:29 av den 3:e perioden efter det att Åkers spelaren Viktor Madell "sänkt" vår back Daniel Kårström med en ful armbågstackling som träffade Daniel mitt i ansiktet. Dessbättre kunde "Kåre" som han kallas i laget, fortsätta efter att under några byten blivit omhändertagen i båset. 

Den första perioden inleddes på ett bra sätt och vi visade ingen respekt för våra motståndare och tillät dem inte att tillbringa för långa stunder i vår försvarszon. Efter drygt 3 minuter ådrog vi oss dessvärre en utvisning som vi dess bättre lyckades klara av på ett mycket bra sätt och efter 6:10 fick Åker/Strängnäs sin första utvisning. Spel i powerplay har inte varit vår starka sida så här långt i säsongen men nu flöt PP spelet på ett mycket bra sätt och Isac "GT" Guve-Törling kunde sprätta in vårt ledningsmål mellan målvaktens benskydd och stolpen efter passning från Kevin Göransson.  Några minuter efter ledningsmålet drog vi på oss ytterligare en utvisning som vi också klarade av men strax efter att vi blivit fulltaliga kvitterade dessvärre Åker/Strängnäs till 1-1 genom backen Jonathan Walle efter att han ostört fick ta sig in i slottet och skjuta pucken förbi en skymd Oskar Tördal i vårt mål. Innan perioden var slut fick vi möjlighet att spela ytterligare ett powerplay efter att Åker dragit på sig en utvisning för att ha haft för många spelare på isen. Skotten i perioden blev 13-12 till Åker.

 

Den andra perioden inleddes med att vi redan efter drygt en minut lyckades ta ledningen med 2-1. Målskytt var vår back Philip Baczek som stormade fram och slog in pucken efter en målvaktsretur på Felix Johanssons hårda skott från högerflanken. Åkerspelarna visade därefter frustration och bara minuten efter vårt mål drog de på sig en utvisning nere i vår försvarszon som gjorde att vi kunde etablera vårt powerplay spel i anfallszonen och bara halvminuten därefter ådrog de sig ytterligare en utvisning för boarding vilket innebar att vi fick spela 5 mot 3. Detta utnyttjade genom att, efter en trasslig situation framför mål, Felix Johansson petade fram pucken till Isac "GT"Guve Törling satte pucken i nät och därigenom gjorde sitt andra mål för kvällen och utökade vår ledning till 3-1. Efter ytterligare några minuter lyckades Kim Miller, efter bra förarbete av brorsan Max, slita åt sig pucken vid den egna blålinjen och i hög fart driva pucken ned i Åkers försvarszon och därefter med en snygg diagonalpassning helt friställa Malcolm Nordström som ensam med målvakten lyfte in pucken imål och utöka vår ledning till 4-1. Direkt på den efterföljande tekningen efter målet satte vi press på Åkers backar bakommderas mål varefter Felix Johansson fick tag i pucken och petade den till Isac "GT" Guve-Törling som i sin tur passade fram pucken till den framför målet placerade Oscar Nelson som kunde trycka in pucken bakom Åkers målvakt. Åker fick sedan möjlighet att spela i powerplay under 2 minuter dock utan att de skapade någon riktigt vass målchans. Skotten i perioden blev 15-12 till oss

 

Den sista perioden blev nästan 10 minuter gammal innan Åker reducerade på en styrning som smet in bakom vår storspelande målvakt Oskar Tördal. Efter 13:28 in i perioden drog sedan Åker/Strängnäs spelaren på sig sitt matchstraff, efter den fula tacklingen som skedde bakom vårt mål på vår back Daniel Kårström. Detta innebar att vi fick spela 5 mot 4 under större delen av den återstående tiden av matchen dock utan att vi lyckas utöka vår ledning. Skotten i perioden vanns av Åker med 8-5 och totalt med 33-32.

 

Returmatchen mot Åker/Strängnäs HC spelas nu på fredag kl. 19:30 hemma i Farsta Ishall.

 


<< Tillbaka

 
 
Partners