SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Trångsunds IF
vs
Foc Farsta IF
Trångsunds IFvsFoc Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 22 september, 20:00
Plats:Bortamatch
Samling:18:45, Tilldelat omklädningsrum
Trupp:#1 Robin Sundqvist
#2 Niklas Ottosson
#4 Jerry Linder
#8 William Kroon
#9 Viktor Hejdenberg
#10 Felix Johansson
#11 Isac Guve-Törling
#13 Carl Kimell
#14 Alexander Söderman Persson
#15 Malcolm Nordström
#17 Marcus Glansborg
#18 Julian Bjurulf
#20 Sebastian Jyttner
#21 Philip Baczek
#22 Kevin Göransson
#28 Emil Wulff
#29 Max Miller
#30 Oskar Tördal
#33 Mathias Lindgren
#34 Kim Miller
Referat: Trångsunds IF - Foc Farsta IF
Knapp förlust mot Trångsund efter diskutabelt domslut
2023-09-23 16:00
En glad Sebastian Jyttner tackar Isac Guve Törling för den läckra passningen han fick när han stänkte in 2-1 ledningen för Farsta

Fredagkvällens träningsmatch mot Trångsund blev en tät och jämn match som spelades stundtals i ett högt tempo. Matchen slutade 4-2 till Trångsund efter att Trångsund avgjorde i den tredje perioden med 2 mål varav det sista i de allra sista minuterna av perioden.

 

Resultatet kunde dock ha varit ett annat om inte ett omdiskuterat domslut satt käppar i hjulet för Farsta. Det omdiskuterade domslutet kom då ställningen var 3-2 till Trångsund och det var c:a 6 minuter kvar av matchen då Farsta kvitterade till 3-3. Situationen som blev omdiskuterad var att Marcus Glansborg fick tag i pucken när han var i den egna zonen och drev pucken genom mittzonen varefter han tog sig förbi "Trånkans" back och ensam med målvakten lyfte han pucken i nät. Dock protesterade Trångsundspelarna högljutt hos domaren då en av deras spelare hade tappat klubban i samband med en kamp om pucken med Calle Kimell i vår försvarszon. Dessvärre föll domaren för trycket och märkligt nog underkändes målet, trots att den aktuella situationen var "gammal", varefter domaren tilldelade vårt lag en utvisning för slashing gällande den tidigare händelsen nere i vår försvarszon det vill säga i situationen före det att Glansborg fick tag i pucken.

 

De flesta tyckte nog att det var mycket sent att döma för en eventuell förseelse så lång stund efter händelsen. En annan reflektion som man gör är att eftersom man nu dömde bort målet och tilldelade oss en utvisning borde man ju också ha ställt tillbaka klockan till den tid då förseelsen skedde men dessvärre justerade domarna inte heller matchuret. 

Matchen i sig var en bra test på var vi står i förberedelser och nivå inför kommande seriematcher eftersom Trångsund är en av våra motstsåndare i Div 3 Östra B.

 

I den första perioden skapade båda lagen flera målchanser innan Trångsund lyckades med att ta ledningen med 1-0 efter 11:38. Målet kom till efter att vi slarvat med ett uppspel från den egna zonen varvid Trångsund bröt ett försök till långt pass och därefter på ett effektivt sätt gjorde mål på den chans som uppstod. Kvitteringen till 1-1 kom efter att vår nye back William Kroon visat sin snabbhet genom att först, i egen zon, passa till Calle Kimell och därefter i full fart åka förbi alla och ta hand om Alexander Söderman-Perssons styrning, varefter han med en backhand satte pucken i nät bakom en överaskad Emil Sundström i Trångsunds mål.

 

Den andra perioden var bara 2:55 gammal då vi tog ledningen med 2-1 efter att Mathias Lindgren tagit sig in i anfallszon och därefter passat till Isac Guve-Törling som i sin tur rundade kassen varefter han lade en "smörpassning" till Sebastian Jyttner som från sin position, mitt i slottet, satte pucken högt upp i det högra krysset. I mitten av perioden råkade vi dessvärre ut för en utvisning och "Trånkan", som har många skickliga spelare, utnyttjade tillfället och kvitterade till 2-2 genom Jonathan Seger.

 

Direkt i den tredje periodens första anfall fick vi en jättechans och såg ut att ta ledningen igen men pucken "dansade" bara på mållinjen utan att passera denna. Direkt på tekningen därefter  grinade oturen oss rakt i ansiktet ytterligare engång då vi på den offensiva blå linjen tappade en studsande puck och Trångsund kunde kontra och det uppstod en två mot en situation för Trångsund som de effektivt utnyttjade genom att göra 3-2. Därefter skapade båda lagen en del chanser fram till den situation där vi fick vårt 3-3 mål bortdömt. Det sista fem minuterna av matchen pressade vi på för en kvittering men i stället kunde Trångsund fastställa slutresultatet till 4-2 i slutskedet av matchen efter att en puck olyckligt nog studsat på en av våra backar till en helt friställd Dahniel Dahner som stötte pucken in i mål och därigenom gjorde sitt andra mål för kvällen. Skotten vanns av Trångsund med 44-22 (15-8, 16-9, 13-15)

 

Närmast väntar ytterligare två träningsmatcher mot Åkers/Strängnäs HC med början på bortaplan nu på tisdag den 26/9 och returmöte i Farsta Ishall nästa fredag den 29/9.

 

 

 


<< Tillbaka

 
 
Partners